Zo moeilijk om te weerstaan, al die schappen vol overheerlijke kruidnootjes die je tegenkomt tijdens het boodschappen doen. En dan vooral die mét chocolade of truffel laagje eromheen… Komt dit jou ook bekend voor? Toch wanneer je de achterkant van de verpakking leest, wordt het gelukkig al een stuk gemakkelijker om de zakken te laten liggen. Zovéél ingrediënten, en vaak ook nog eens bewerkt, onnatuurlijk en een hoop E-nummers.
Hoe leuk is het om daarom (met de kids!) lekker zelf aan de slag te gaan en met de 5 onderstaande stappen je eigen gezonde kruidnootjes mét chocoladelaagje te maken. Verantwoord snoepen!
Ingrediënten:
- 100 gr amandelmeel
- 100 gr kokosmeel
- 75 gr kokosbloesemsuiker
- 100 gr kokosolie
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl speculaaskruiden
- 1 ei
- 2 tl rijstmelk of amandelmelk
- Topping: pure chocolade (suikervrij) (vb. Viv’s Raw Choco)
Bereiding:
- Meng in een kom het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en de speculaaskruiden.
- Meng in een andere kom kokosolie, kokosbloesemsuiker en het ei.
- Voeg het meelmengsel bij het kokos/suikermengsel en kneed dit met je handen tot een deeg. Als het deeg te droog is, kun je er wat extra melk bij doen. Zet het deeg een uurtje in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol kleine balletjes van het deeg en snij deze doormidden. Leg ze op de bakplaat en bak ze gedurende 10 – 12 minuten gaar.
- Extra: Smelt de chocolade (bij voorkeur au bain marie; zo krijg je mooie glanzende chocolade!)
Wanneer de kruidnootjes zijn afgekoeld kun je ze een mooi chocolade laagje geven. Voor ‘truffel’ kruidnootjes strooi je er direct wat cacao poeder wanneer het chocoladelaagje nog zacht is.
Tekst: Maartje Meijers voor Viv Online
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
17 september 2015
Ontbijt ijs
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
3 september 2015
Boerenkoolchips
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
11 maart 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –