Zo moeilijk om te weerstaan, al die schappen vol overheerlijke kruidnootjes die je tegenkomt tijdens het boodschappen doen. En dan vooral die mét chocolade of truffel laagje eromheen… Komt dit jou ook bekend voor? Toch wanneer je de achterkant van de verpakking leest, wordt het gelukkig al een stuk gemakkelijker om de zakken te laten liggen. Zovéél ingrediënten, en vaak ook nog eens bewerkt, onnatuurlijk en een hoop E-nummers.
Hoe leuk is het om daarom (met de kids!) lekker zelf aan de slag te gaan en met de 5 onderstaande stappen je eigen gezonde kruidnootjes mét chocoladelaagje te maken. Verantwoord snoepen!


Ingrediënten:

  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr kokosmeel
  • 75 gr kokosbloesemsuiker
  • 100 gr kokosolie
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 ei
  • 2 tl rijstmelk of amandelmelk
  • Topping: pure chocolade (suikervrij) (vb. Viv’s Raw Choco)

Bereiding:

  • Meng in een kom het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en de speculaaskruiden.
  • Meng in een andere kom kokosolie, kokosbloesemsuiker en het ei.
  • Voeg het meelmengsel bij het kokos/suikermengsel en kneed dit met je handen tot een deeg. Als het deeg te droog is, kun je er wat extra melk bij doen. Zet het deeg een uurtje in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol kleine balletjes van het deeg en snij deze doormidden. Leg ze op de bakplaat en bak ze gedurende 10 – 12 minuten gaar.
  • Extra: Smelt de chocolade (bij voorkeur au bain marie; zo krijg je mooie glanzende chocolade!)

Wanneer de kruidnootjes zijn afgekoeld kun je ze een mooi chocolade laagje geven. Voor ‘truffel’ kruidnootjes strooi je er direct wat cacao poeder wanneer het chocoladelaagje nog zacht is.

 

Tekst: Maartje Meijers voor Viv Online