Geen sushi rolls, maar omelet rolls. Easy en healthy! Eieren geven een goed vol gevoel en zijn supergoed voor je spieren. In combinatie met appel en hüttenkäse worden de rolls heerlijk fris. Ideaal voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Ingrediënten voor 1 omelet:

  • 1 groot ei
  • 1 el amandelmelk of andere plantaardige melk
  • een snufje zeezout
  • 1 tl ghee, kokosolie of olijfolie

Ingrediënten voor de vulling:

  • ½ rode appel, grof geraspt
  • 3 el’s hüttenkäse
  • een snufje kaneel
  • 1 el pompoenpitten
  • een paar stukjes tijm

Bereiding:

  • Klop het ei, de melk en het zout met een vork door elkaar in een schaaltje.
  • Verwarm de ghee of olie in een (anti-aanbak)pan.
  • Giet het ei-mengsel in de pan en bak beide kanten in maximaal 1 minuut goudbruin.
  • Meng de ingrediënten voor de vulling door elkaar in een bakje.
  • Leg de omelet op een bord, spatel de vulling als een middenlijn op de omelet en rol ‘m op.
  • Snijd de rol in tweeën.

Ook ideaal als take-away ontbijtje!

Eet smakelijk!

Tekst: Evelien Blom