Nationale Groente & Fruitdag

De meeste Nederlanders eten veel te weinig groente en fruit. De aanbevolen hoeveelheid van 2 stuks fruit en 250 gram groente wordt niet gehaald. Gemiddeld eet maar 16%* van de bevolking voldoende fruit en slechts 6%* genoeg groente. Daarom heb ik samen Lidl woensdag 20 juni (vandaag dus!) uitgeroepen tot Nationale Groente- en Fruitdag. Hiermee willen wij Nederlanders extra inspireren, motiveren en uitdagen om meer groente en fruit te eten.

 

 Quote; Veel mensen onderschatten het belang van het eten van genoeg groente en fruit. Het draagt zoveel bij aan de gezondheid, zeker voor kinderen, die nog in de groei zijn. Door elke dag aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid te komen, gaan we in de richting van een gezond voedingspatroon. Samen met Lidl willen we groente en fruit nog aantrekkelijker maken. Door bijvoorbeeld gezond te snacken. Op school, op het werk of vanavond meteen dat extra portie groente op het menu zetten. Ik wilde deze dag al heel lang in het leven roepen. Dat is gelukt, samen met Lidl!

Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit is ook blij met deze landelijke aandacht en roept iedereen op deze dag te steunen.

Jaarlijkse groente- en fruitdag

De Nationale Groente- en Fruitdag trapt morgen af en komt jaarlijks terug. Heel Nederland kan meedoen door op social media te laten zien hoe gezond snacken er bij hun uitziet. Doen jullie ook mee? Of kom morgen naar een van de Lidl supermarkten, waar je kans maakt op mooie kortingsacties.

WINACTIE; Post op Instagram of Facebook op 20 Juni een mooie foto van jouw ultieme groente of fruit snack/maaltijd met de hashtags #groentefruitdag #vivianreijs_vivonline en maak kans op een Lidl winkelcheck tv 20,-

 

Wil jij ook meer groente en fruit eten, maar weet je niet hoe? Wij geven je tips! klik hier

Www.denationalegroenteenfruitdag.nl

 

#groentefruitdag #vivonline_vivianreijs

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten