Een gezonde snack zonder tarwe en suiker, klinkt lastig he? Nou, dat is het zeker niet! Met een paar tips en een heerlijk receptje kom je al een heel eind.
Tip 1:
De grote truc is om te proberen geen voorverpakte koekjes, chips of zoetigheid te kopen. In voorverpakte producten zit namelijk naast veel zout ook erg veel suiker wat vaak helemaal niet nodig is.
Tip 2:
Er zijn heel veel alternatieven voor tarwe en suiker. Zo kan bijvoorbeeld een banaantje door je havermout al zorgen voor een lekkere zoete smaak. Wil je wat lekkers bakken? Een cake kun je ook prima maken op basis van amandelmeel en/of havermeel. Kortom: een beetje creativiteit in de keuken maakt het leuker en gezonder!
Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke kokosballetjes? Ze zijn gezond, makkelijk en ook geschikt voor de kids!
Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes:
- 12 ontpitte dadels
- 100 gram gemengde nootjes, bijvoorbeeld amandelen, pecannoten en walnoten (ongebrand en ongezouten)
- 1 eetlepel chiazaadjes
- 40 gram rauwe cacaopoeder
- 1,5 eetlepel kokosolie
- klein beetje kokosrasp
Bereiden:
- Laat de dadels een kwartiertje weken in warm water zodat ze zachter worden. Doe de noten, cacaopoeder, kokosolie en de chiazaadjes in een keukenmachine en voeg de dadels hier aan toe (bij voorkeur gebruik je hier een vrij stevige keukenmachine voor).
- Mix dit totdat de ingrediënten goed gemengd zijn. Maak er vervolgens balletjes van (lekker met je handen!) en rol deze door de kokosrasp.
- Zet ze even in de vriezer want dan worden ze wat steviger. Dit is de ideale snack vol vitamines, vezels en goede vetten. En niet te vergeten: lekker zoet maar dan zónder tarwe en suiker!
Tip: toevallig geen dadels in huis? Het kan ook met rozijnen of abrikozen (wel bij voorkeur eerst even laten weken). Want dan worden ze wat plakkeriger en kun je beter bolletjes vormen!
Tekst: Maartje Meijers
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
13 augustus 2019
Dit gebeurt er met je lichaam als je cola drinkt
10 juni 2015
SLA: het kookboek
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
15 februari 2021
20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
22 februari 2019
Dit recept wil je maken: gezonde mugcake
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
19 augustus 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –