Suiker

Suiker: sommige mensen kunnen er niet van afblijven. Zonder dat je het weet kun je verslaafd zijn aan suiker en er een futloos gevoel aan overhouden. Vandaag 8 tips om weg te blijven van suiker.

8 tips om van suiker af te blijven

1) Houd suiker uit het zicht
Het is belangrijk om te weten waar je suikerverslaving vandaan komt en waar je precies naar verlangt als je zin hebt in zoet. Echter, om suikers helemaal te vermijden, kun je het beste helemaal geen producten met suiker in huis halen. Wanneer huisgenoten wel suikerproducten in huis hebben, zorg er dan voor dat het niet in het zicht ligt. Zet een schaal fruit op tafel en je zult zien dat je dat sneller pakt in plaats van op zoek te gaan naar bijvoorbeeld snoep.

2) Drink verse sappen, geen frisdrank
Frisdrank bevat ontzettend veel slechte suikers en doet helemaal niks goed voor je. Het is beter om verse sappen te maken van fruit en groente en hier je natuurlijke suikers vandaan te halen.

3) Eet iets hartigs
Je verlangen naar zoet kan verdwijnen wanneer je iets hartigs eet. Denk aan amandelen, avocado met zeezout of wortelen met humus. Dit komt door het hoge eiwit- en vetgehalte in een hartige snack.

4) Fruit
Fruit bevat natuurlijke fruitsuikers en geeft ook een vol gevoel. Je kunt het eten van fruit combineren met het eten van iets hartigs, zoals amandelen. Op deze manier blijft je suikerniveau in balans.

5) Beweeg!
Het verlangen naar suikers kan een mentale kwestie zijn. Het kan helpen om lekker naar buiten te gaan en te bewegen. Ga een stuk wandelen, doe een work out met de kettlebell of duik de sportschool in. Na de workout is je verlangen naar zoet verdwenen.

https://staging.vivonline.nl/green-juice-perfecte-combi/

6) Poets je tanden
Tandpasta kan je verlangen naar zoet doen verdwijnen. Probeer wanneer je trek krijgt eens je tanden te poetsen. Het zal je verbazen hoeveel deze simpele act kan betekenen voor je suiker-cravings. Let op: poets niet je tanden direct na je maaltijd. Het wordt aangeraden om minimaal een uur wachten zodat het glazuur weer op oorspronkelijke sterkte kan komen.

7) Duik de keuken in
Er staan verschillende recepten op Vivonline voor een gezonde en verantwoorde snack. Duik de keuken in en maak bijvoorbeeld deze frisse mango kwarktaart.

8 ) Geef er aan toe, zonder het te overdrijven
Heb je van alles geprobeerd maar verlang je nog steeds naar suikers? Gun jezelf dan een kleine snack of maaltijd met suiker. Eén maaltijd of snack dat suikers bevat maakt je niet meteen ongezond en het saboteert niet direct je gewichtsverlies. Kies echter wel verstandig en kies voor iets waarvan je weet dat je gemakkelijk kunt stoppen. Neem één glas cola en niet de hele fles, of kies voor één bolletje ijs in plaats van een hele bak.

Laat jij na deze tips suiker eens staan? Laat ons je ervaring weten!

Door: Eva van Buiten voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten