Maaltijdsalades, ik hou er zo van! Gemaakt in een handomdraai, supergezond en wat over is, kan je de volgende dag meenemen naar je werk als lunch.

Quinoa vind ik echt een ideale basis van een maaltijdsalade. Het zit boordevol eiwitten die je een verzadigd gevoel geven en daarnaast is het glutenvrij. Ideaal dus voor mensen met een glutenallergie of gevoelige darmen.

Regelmatig maak ik van allerlei left-overs een heerlijke salade. De hoeveelheden kun je aanpassen op het aantal personen. Hier 2 voorbeelden.

Ingrediënten:

  • quinoa
  • tonijn (op water)
  • tuinboontjes
  • rucola
  • tomaat
  • mozzarella
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • zwarte peper

OF

  • quinoa
  • zalmfilet
  • broccoli
  • rucola
  • rode, groene en gele paprika
  • zongedroogde tomaatjes
  • zwarte olijven in stukjes gehakt
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • zwarte peper

Bereiding:

  • Kook de quinoa
  • Kook/stoom de groente heel eventjes
  • Snijd de rauwkost
  • Mix and match
  • Besprenkel het geheel met wat olijfolie, balsamicoazijn en zwarte peper

Geniet!

Tekst: Evelien Blom