Maaltijdsalades, ik hou er zo van! Gemaakt in een handomdraai, supergezond en wat over is, kan je de volgende dag meenemen naar je werk als lunch.
Quinoa vind ik echt een ideale basis van een maaltijdsalade. Het zit boordevol eiwitten die je een verzadigd gevoel geven en daarnaast is het glutenvrij. Ideaal dus voor mensen met een glutenallergie of gevoelige darmen.
Regelmatig maak ik van allerlei left-overs een heerlijke salade. De hoeveelheden kun je aanpassen op het aantal personen. Hier 2 voorbeelden.
Ingrediënten:
- quinoa
- tonijn (op water)
- tuinboontjes
- rucola
- tomaat
- mozzarella
- olijfolie
- balsamicoazijn
- zwarte peper
OF
- quinoa
- zalmfilet
- broccoli
- rucola
- rode, groene en gele paprika
- zongedroogde tomaatjes
- zwarte olijven in stukjes gehakt
- olijfolie
- balsamicoazijn
- zwarte peper
Bereiding:
- Kook de quinoa
- Kook/stoom de groente heel eventjes
- Snijd de rauwkost
- Mix and match
- Besprenkel het geheel met wat olijfolie, balsamicoazijn en zwarte peper
Geniet!
Tekst: Evelien Blom
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
1 februari 2018
Gezonde samenwerking Vivonline & Blushing
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
1 september 2019
Dit wil je eten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
22 mei 2015
Smaak en kleuren
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
8 september 2015
Healthy Kids
3 september 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –