Maaltijdsalades, ik hou er zo van! Gemaakt in een handomdraai, supergezond en wat over is, kan je de volgende dag meenemen naar je werk als lunch.
Quinoa vind ik echt een ideale basis van een maaltijdsalade. Het zit boordevol eiwitten die je een verzadigd gevoel geven en daarnaast is het glutenvrij. Ideaal dus voor mensen met een glutenallergie of gevoelige darmen.
Regelmatig maak ik van allerlei left-overs een heerlijke salade. De hoeveelheden kun je aanpassen op het aantal personen. Hier 2 voorbeelden.
Ingrediënten:
- quinoa
- tonijn (op water)
- tuinboontjes
- rucola
- tomaat
- mozzarella
- olijfolie
- balsamicoazijn
- zwarte peper
OF
- quinoa
- zalmfilet
- broccoli
- rucola
- rode, groene en gele paprika
- zongedroogde tomaatjes
- zwarte olijven in stukjes gehakt
- olijfolie
- balsamicoazijn
- zwarte peper
Bereiding:
- Kook de quinoa
- Kook/stoom de groente heel eventjes
- Snijd de rauwkost
- Mix and match
- Besprenkel het geheel met wat olijfolie, balsamicoazijn en zwarte peper
Geniet!
Tekst: Evelien Blom
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
3 september 2015
Gezonde chocopasta
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
9 april 2014
Ontzuren met thee
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
12 september 2017
Recept: good for the brains food
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
29 oktober 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –