Het is bijna Pasen en dat betekent natuurlijk dat we gezellig met z’n allen gaan ontbijten, brunchen of lunchen. Heb jij wat leuks op de planning staan, maar weet je nog niet wat je gaat maken? Dan hebben wij hier een heerlijk gerechtje voor jou! Ook als je wel al weet wat je gaat maken, is dit natuurlijk een heerlijk en makkelijk gerecht om aan je paastafel toe te voegen.

Rauwe zalm met lompviseitjes

Ingrediënten:

  • 200 gram rauwe zalm in plakjes (zie tip)
  • 1 potje lompviseitjes
  • sap van 1 citroen
  • enkele sprietjes bieslook
  • 1 klein potje volle room

Bereidingswijze:

bereiding: 10 minuten – wachten: 0 minuten

Klop de room op met een garde.
Leg de plakjes zalm in het midden van de borden. Meng een scheut olijfolie met wat citroensap en giet dit over de zalm. Kruid met zwarte peper, een beetje zout en werk af met wat versnipperde bieslook.
Lepel de room eromheen en leg de lompviseitjes erop.
Serveer meteen.

Tip:
Wanneer je dit gerecht als een hapje maakt, reken dan 50 gram zalm per persoon. Wanneer je het als voorgerecht maakt, reken dan 100 gram zalm per persoon.

Een heerlijk eenvoudig en mooi gerecht! 

Het boek van Pascale Naessens

Vind je dit een lekker gerecht? Het komt uit een van mijn favoriete kookboeken, namelijk: Puur eten dat je gelukkig maakt 2, van Pascale Naessens. Zij heeft in haar boek nog veel meer van dit soort heerlijke gezonde gerechtjes staan. Proberen? We bieden het boek hier aan in onze shop.

Tekst: Djoeke Dekker voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten