Het is bijna Pasen en dat betekent natuurlijk dat we gezellig met z’n allen gaan ontbijten, brunchen of lunchen. Heb jij wat leuks op de planning staan, maar weet je nog niet wat je gaat maken? Dan hebben wij hier een heerlijk gerechtje voor jou! Ook als je wel al weet wat je gaat maken, is dit natuurlijk een heerlijk en makkelijk gerecht om aan je paastafel toe te voegen.
Rauwe zalm met lompviseitjes
Ingrediënten:
- 200 gram rauwe zalm in plakjes (zie tip)
- 1 potje lompviseitjes
- sap van 1 citroen
- enkele sprietjes bieslook
- 1 klein potje volle room
Bereidingswijze:
bereiding: 10 minuten – wachten: 0 minuten
Klop de room op met een garde.
Leg de plakjes zalm in het midden van de borden. Meng een scheut olijfolie met wat citroensap en giet dit over de zalm. Kruid met zwarte peper, een beetje zout en werk af met wat versnipperde bieslook.
Lepel de room eromheen en leg de lompviseitjes erop.
Serveer meteen.
Tip:
Wanneer je dit gerecht als een hapje maakt, reken dan 50 gram zalm per persoon. Wanneer je het als voorgerecht maakt, reken dan 100 gram zalm per persoon.
Een heerlijk eenvoudig en mooi gerecht!
Het boek van Pascale Naessens
Vind je dit een lekker gerecht? Het komt uit een van mijn favoriete kookboeken, namelijk: Puur eten dat je gelukkig maakt 2, van Pascale Naessens. Zij heeft in haar boek nog veel meer van dit soort heerlijke gezonde gerechtjes staan. Proberen? We bieden het boek hier aan in onze shop.
Tekst: Djoeke Dekker voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
2 juli 2016
3 x ei love you
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
28 mei 2014
Bloemkool pizza
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
1 april 2019
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –