Ik had weer eens wat nieuws bedacht.

Vriend en songwriter Lieuwe, waar ik regelmatig mee samenwerk, kwam de studio binnenlopen met twee trossen bananen en een bak druiven. Nou op zich niks geks. Totdat ik hem z’n 5e banaan naar binnen zag werken, terwijl ik broodjes pindakaas aan het wegwerken was. “Ben je op dieet ofzo?”, vroeg ik. “Ik ben aan het detoxen volgens Dr.Morse”, zei hij. Mijn oren stonden meteen op scherp. Ik ben dol op nieuwe healthy- ontdekkingen.

Lieuwe vertelde me over deze Dr.Morse en zijn boek dat hij op het moment aan het lezen was. Best ingewikkelde stof, maar kort samengevat voor de detox: Je eet twee weken alleen maar fruit. Poeh!

Wanneer eet je fruit?

Ik wist al dat je fruit beter niet met andere voeding kan combineren. Je lichaam verteert fruit heel snel en wanneer je dat met niet snel verterende voeding gaat mengen (zoals brood), dan blijven de suikers van het fruit in je maag en gaat de boel gisten. Daar kun je zo’n vervelende opgezwollen buik van krijgen. Het beste kun je fruit op een lege maag eten, bijvoorbeeld ’s ochtends. Of na je fruit een half uurtje wachten voordat je weer wat eet.

En natuurlijk weten we stiekem ook heus wel dat het eten wat het dichtst bij de natuur ligt (fruit, groenten, noten, zaden etc..) gezonder is om te eten dan al het bewerkte en voorverpakte voedsel wat in onze supermarkten ligt. Wat ook meestal veel te veel suiker en zout bevat.

Hoe simpeler je eet, dus niet te veel voedingscombinaties, hoe beter voor je verteringsproces en hoe meer energie je krijgt, zegt Dr.Morse.
Z’n theorie gaat verder dan wat ik nu omschrijf, dus mocht je geïnteresseerd zijn, check hier zijn filmpjes: https://www.youtube.com/user/DrRobertMorseND

Detox met fruit

Ik was compleet geïnspireerd door Lieuwe en ik zou twee weken later de videoclip voor mijn nieuwe single Losing My Head gaan opnemen. Dus hoppa daar ging ik hoor: aan de Dr. Morse. “Een paar kilo minder op beeld kan nooit kwaad”, dacht ik. Misschien niet helemaal de juiste motivatie, maar dat kon me even niet schelen. Ik was vastberaden en ik vind het heerlijk als ik precies weet wat ik moét en vooral niét moet doen. Nou dat was duidelijk; ik moest alleen maar FRUIT eten. En niet één banaan, nee zoveel je wilt. Wel afwisselen uiteraard met ander fruit. De eerste paar dagen gingen prima, ik vond het heerlijk. ’s Avonds was ik best snel moe dus om 21:00 lag deze oma al op bed. Maar overdag voelde ik me energiek.Krystl nieuwe single

De volgende schrijfsessies kwamen Lieuwe en ik dus allebei met tassen fruit aan. Beetje dadels en stukjes kokosnoot uitwisselen, haha. Superfijn als je elkaar een beetje kan blijven motiveren.

Na 6 dagen werd ik toch wat slapjes. Ik was erg druk met werk en veel aan het trainen voor de dans in mijn videoclip. Ik besloot mezelf niet te hard te pushen (want ja, voor wie doe je dit nou eigenlijk?) en ’s avonds maakte ik dan gewoon een lekkere soep met groenten met soms wat quinoa erbij. Licht verteerbaar. Het ging top!

Ik ben er he-le-maal klaar mee!

Op dag 12 was ik er he-le-maal klaar mee. Ik werd te slap en ook te chagrijnig, haha. Mijn tanden leken al dat fruit ook niet meer zo leuk te vinden. Ik bakte pindakaaskoekjes op aanraden van een vriendinnetje. Heer-lijk!! Wat een verademing. Even weer wat knagen. Twee dagen later namen we de videoclip van Losing My Head op en ik voelde me goed en sterk. Het was bikkelen en rond 02.30 uur waren we klaar. Mijn moeder deed de catering en ze had van alles uitgestald op tafel. Ik ging los. Alles naar binnen geschoven die nacht. Van groentechips tot rijstwafels met dikke lagen pindakaas. Bunkereeeeeen!!! Ik kon die nacht niet slapen van het maagzuur. Mijn huid rondom mijn buik leek wel uit elkaar te springen. Waarom moest ik dit nou weer zo doen..?

Dit bleef nog een paar dagen aanhouden. Waarom?! Wederom kon ik weer eens geen maat houden. Ik vrees dat dit altijd bij mij zo zal gaan als ik iets ‘extreems’ uitprobeer. Dus misschien moet ik daar maar gewoon eens mee ophouden..
Maar hé, de videoclip is wel te gek geworden!! 🙂

Mijn nieuwe single

Je kunt hem hier vinden: https://www.youtube.com/watch?v=XCTZ15ytE0s

xx Krystl xx

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten