Touwtje springen is helemaal hip! Niet voor niks integreren topatleten en topmodellen touwtje springen in hun dagelijkse workouts; het is namelijk een ongelooflijk efficiënte manier om in weinig tijd veel calorieën te verbranden, je conditie te verbeteren én het levert je veel meer fun op dan een uur zwoegen op een saai cardio apparaat.

Summerproof

Spring jij met ons mee naar jouw summerproof body?!

1.    Je verbrandt megaveel calorieën

Met een uurtje springen verbrandt je al gauw 800 tot 1000 calorieën (ter vergelijking: met een uur lopen verbrandt je er 200 tot 300). Wanneer je op echt hoge intensiteit springt, waarbij je hartslag echt goed omhoog gaat, heb je ook nog als bijkomend voordeel dat je lichaam ook ná de workout calorieën blijft verbranden.

2.    Je kan het doen waar en wanneer je wilt

Ben je op reis, of heb je geen zin in een sportschoolbezoekje? Geen probleem. Je springtouw kan overal mee naartoe en zelfs op vakantie kun je door middel van een 4 minuten durende Tabata jump rope workout (hier zijn verschillende apps voor en YouTube filmpjes over) superfit blijven.

3.    Het verbetert je balans en coördinatie

Touwtje springen laat je coördinatie met sprongen (letterlijk en figuurlijk) vooruit gaan! Met als gevolg dat andere sporten je ook makkelijker af zullen gaan en je de kans op blessures of sportongelukken verkleint. Ook je balans zal verbeteren, wat bijvoorbeeld weer goed van pas komt tijdens een yogales.

4.    Het helpt je ontspannen

Tijdens het springen, maakt je lijf endorfines (geluksstofjes) aan, welke dienen als pijnstiller en zorgen voor een happy en relaxed gevoel. Vanwege de intensiteit zal je tijdens het springen goed ademhalen. Dit maakt je hoofd leegt en zorgt ervoor dat je na je workout weer volle focus en energie hebt voor de rest van de dag.

5.    Het is goed voor je hart

Touwtje springen verbetert je zogenaamde cardiovasculaire fitheid. Dit is de mogelijkheid van het hart en de longen om zuurstof naar je spieren te vervoeren. En laat je hart nou de grootste en meest belangrijke spier van je lichaam zijn…

 

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten