Een rauwe boerenkoolsalade… Op het eerste oog klinkt dat misschien niet heel erg lekker. Maar vergis je niet, dit is een heel erg lekkere en feestelijke salade! In dit recept is het de bedoeling dat je een dressing in de boerenkool kneed en masseert. En dat klinkt gek, maar het werkt fantastisch, want hierdoor wordt de dressing heel goed opgenomen door de boerenkool, de boerenkool wordt zacht maar niet ‘soppig’ en alle smaken komen veel beter tot hun recht op deze manier.
Als voor- of tussengerecht voor 2 personen heb je nodig:
- 4 grote handen verse, gesneden, boerenkool
- 1 avocado
- de zaadjes van een halve granaatappel
- 4 eetlepels zonnebloempitten
Voor de dressing:
- 5 eetlepels sinaasappelsap
- 2 eetlepels (milde) mosterd
- 1 eetlepel agave siroop (honing werkt ook)
Bereiding
Doe de ingrediënten voor de dressing in een kommetje en roer goed door elkaar, proef goed en voeg er zo nodig nog wat extra agave of sinaasappelsap aan toe. Doe de boerenkool in een grote saladeschaal. Als je een boerenkoolstronk gekocht hebt, zorg er dan voor dat de harde nerven uit de bladeren zijn. Roer de dressing door de boerenkool en kneed dit stevig met je handen. Inderdaad, met je handen, dat werkt het beste. Doe dit ongeveer 1 tot 2 minuten. Snij daarna de avocado in kleine blokjes en roer dit samen met de granaatappelzaadjes en zonnebloempitten door de boerenkool. Klaar! Geniet er van.
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
11 januari 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –