Een asperge is een bron van vitamines, mineralen en voedingsvezels en de meest opvallende eigenschap is dat ze ontzettend kankerwerend zijn. Daarnaast zijn ze onder andere bloedzuiverend, helpen tegen constipatie en wanneer je ze in combinatie eet met vitamine-C-rijke-vruchten hebben ze een erg vetverbrandende functie. Groene asperges zijn niet alleen krachtiger en kruidiger van smaak dan witte asperges, ze zijn ook rijker aan vitamines. Ook hoef je ze nauwelijks te schillen.
Nodig (4 personen):
- 300 gram quinoa
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 150 gram groene asperges
- 400 ml bouillon
- 40 gram Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
- Pel en snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in wat olijfolie totdat hij glazig ziet.
- Kook de quinoa met een bouillonblokje gaar volgens de verpakking. Voeg daarna de quinoa bij de ui en knoflook met nog wat water.
- Was de citroen, rasp het gele gedeelte van de schil en voeg dit bij de risotto. Meng tot slot de Parmezaanse kaas door de risotto.
- Was de asperges en snijd een stukje van de uiteindes af. Bak de asperges kort aan in wat olijfolie.
- Pers een knoflookteen en een halve citroen uit boven de asperges en breng ze op smaak met wat peper en zout.
- Serveer de risotto met de groene asperges
Recept: Eat Live Travel
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
12 september 2017
Recept: good for the brains food
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
13 juli 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –