Een asperge is een bron van vitamines, mineralen en voedingsvezels en de meest opvallende eigenschap is dat ze ontzettend kankerwerend zijn. Daarnaast zijn ze onder andere bloedzuiverend, helpen tegen constipatie en wanneer je ze in combinatie eet met vitamine-C-rijke-vruchten hebben ze een erg vetverbrandende functie. Groene asperges zijn niet alleen krachtiger en kruidiger van smaak dan witte asperges, ze zijn ook rijker aan vitamines. Ook hoef je ze nauwelijks te schillen.
Nodig (4 personen):
- 300 gram quinoa
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 150 gram groene asperges
- 400 ml bouillon
- 40 gram Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
- Pel en snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in wat olijfolie totdat hij glazig ziet.
- Kook de quinoa met een bouillonblokje gaar volgens de verpakking. Voeg daarna de quinoa bij de ui en knoflook met nog wat water.
- Was de citroen, rasp het gele gedeelte van de schil en voeg dit bij de risotto. Meng tot slot de Parmezaanse kaas door de risotto.
- Was de asperges en snijd een stukje van de uiteindes af. Bak de asperges kort aan in wat olijfolie.
- Pers een knoflookteen en een halve citroen uit boven de asperges en breng ze op smaak met wat peper en zout.
- Serveer de risotto met de groene asperges
Recept: Eat Live Travel
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
28 oktober 2018
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
8 mei 2014
Mom in shape
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
6 september 2016
Keltisch zeezout
10 juli 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –