Hoe integreer je ontspanning, voeding en beweging op een juiste én praktische manier in een gezonde leefstijl? Drs. Richard de Leth geeft je in een gratis 3-delige video-serie zijn visie op “OERsterk leven”. Hierin leer je hoe je lichaam werkt en krijg je praktische leefstijladviezen voor een optimale gezondheid. Want het bereiken van een optimale gezondheid is veel gemakkelijker dan je denkt!
 

Drs. Richard de Leth

Richard studeerde geneeskunde en specialiseerde zich in de psycho-neuro-immunologie. Met zijn OERsterk-filosofie wil hij mensen helpen bij het bereiken van een gelukkige en gezonde levensstijl. Dat doet hij in zijn praktijk voor integrale geneeskunde, maar ook met lezingen, zijn blog, zijn app én zijn boeken. Daarnaast zijn wij ook heel blij dat Richard ook regelmatig zijn kennis op VivOnline.nl met ons deelt!
 

Oersterk leven

Al eerder tipten we je over Richard’s boek “Oersterk leven“. De huidige mens wordt steeds zwakker, dikker en zieker. Belangrijke oorzaak hiervan ligt in de huidige leefstijl. Bewustwording en een concreet plan vormen de sleutel naar geluk en gezondheid. OERsterk leven geeft inzicht in het functioneren van ons lichaam, geeft praktische leefstijladviezen gericht op gedragsverandering en opent hiermee de deur naar optimale gezondheid.

Oersterk eten

Niet elk voedsel is ook voeding. Ons huidige voedingspatroon staat ongelooflijk ver af van wat onze voorouders hebben gegeten. Zelfs het aanbod in ziekenhuizen of in de kantine van de medische faculteit. Artsen weten veel van ziektes, maar weinig over gezondheid. En nog minder over voeding. Richard legt je dan ook graag uit hoe je vandaag nog kunt starten met OERsterke eetgewoontes. Zijn kookboek ‘OERsterk eten’ bevat echte voeding zoals de natuur het heeft bedoeld, en zorgt voor blije gezichten aan tafel!

Het gezondheidsvirus

Richard’s missie is om het gezondheidsvirus te verspreiden. Dit virus is besmettelijk, maar ongevaarlijk: je kunt er zelfs gezond van worden! Om deze missie te laten slagen, vertelt Richard je in 3 mooie én gratis video’s zijn visie op OERsterk leven.

Ben je inmiddels net als wij ook zo nieuwsgierig geworden naar de video’s? Hieronder volgt per video een korte omschrijving. Maar natuurlijk kun je daarna, of al meteen, je via deze link inschrijven. Je hoeft alleen maar eenvoudig je e-mailadres achter te laten om de video’s te ontvangen. We wensen je veel OERspiratie toe!

Video 1: de O van Ontspanning

In de eerste video legt Richard uit dat voeding en beweging alleen niet volstaan om van klachten te herstellen of gezonder te leven. Het belangrijkste is namelijk dat je geen stress hebt. Richard licht toe welke stressvormen er zijn, hoe het moderne leven jouw bijnier uitdaagt, hoe de bijnier, schildklier en voortplantingsorganen samenhangen en geeft tips hoe je beter voor jezelf kunt zorgen.

Video 2: de E van Eten

Veel mensen lijden aan voedselverwarring. Richard vertelt je op welke voeding we oorspronkelijk zijn ontwikkeld en wat je beter meer of minder kunt eten. Je leert dat het niet alleen maar gaat om wát je eet, maar ook hoe váák je eet. Als je dat snapt kun je beter voor je gezondheid zorgen. Met concrete tips die je gelijk op je bord kunt toepassen.

Deel 3: De R van Regelmatige lichaamsbeweging

Waarom is bewegen zo belangrijk? Naast sporten gaat het vooral op het vermijden van lang stilzitten. En dat is uitdagend in een maatschappij die uitnodigt om vaak op je kont te zitten! Beweging is het beste medicijn tegen westerse welvaartsziekten, maar hoe werkt dit precies? Richard vertel je er alles over en geeft je praktische tips om meer te bewegen.
Ontdek hier alle video’s!

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten