In de workshop Babycooking van Gees van Asperen, koken ze met zoete aardappel. Dit product, dat zowel qua smaak als voedingswaarden (veel vezels, complexe koolhydraten en vitamines: A, B6 e C) zeer geschikt is voor jezelf en je baby/peuter, inspireerde de babycooking partner Chefkok Leonie van Mierlo tot het ontwikkelen van deze heerlijke pannenkoekjes.
Zowel koud als warm en hartig als zoetig te serveren. Lekker als voorgerecht met voor jezelf een frisse salade en gerookte ham of als ontbijt met dadel- of appelstroop en een dunne schijf verse ananas. Wij probeerden ze uit met verse makreel uit de oven (gemarineerd in een mengsel van olijfolie, knoflook, sjalotsnippers en harissa) en gestoomde bladspinazie. En de pannenkoekjes…die gingen gedoopt in de pittige marinade stuk voor stuk naar binnen…
Ingrediënten
- 600 g zoete aardappels, ongeschild
- 200 g bloem, gebuild tarwemeel of vergelijkbare meelsoort
- 1 el bakpoeder
- mespunt zout
- mespunt peper en/of nootmuskaat
- 2 eieren
- ca. 350 ml melk
- 50 g boter of kokosolie, gesmolten
Zo maak je ze
Verwarm een oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappels af met water, leg ze in een ovenschaal en pof ze ca. 45 minuten. Laat even afkoelen en pel de schil (die als het goed is heel gemakkelijk loslaat). Doe de aardappels, je hebt 400 g nodig, in een kom en prak met een vork tot een puree (aangelengd met wat water, moeder- of opvolgmelk is dit een prima ‘een van de eerstje hapjes’ voor je baby). Roer de bloem en bakpoeder door de puree. Voeg naar smaak en afhankelijk van het gebruik zout, peper en nootmuskaat toe. Klop in een andere kom de eieren los en roer de melk en gesmolten kokosolie/boter erdoor. Voeg de aardappelpuree toe en roer tot een glad beslag. Verhit een (anti aanbak) pan indien nodig met wat olie of boter en bak hierin de pannenkoekjes in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.

Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
14 mei 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –