In de workshop Babycooking van Gees van Asperen, koken ze met zoete aardappel. Dit product, dat zowel qua smaak als voedingswaarden (veel vezels, complexe koolhydraten en vitamines: A, B6 e C) zeer geschikt is voor jezelf en je baby/peuter, inspireerde de babycooking partner Chefkok Leonie van Mierlo tot het ontwikkelen van deze heerlijke pannenkoekjes.
Zowel koud als warm en hartig als zoetig te serveren. Lekker als voorgerecht met voor jezelf een frisse salade en gerookte ham of als ontbijt met dadel- of appelstroop en een dunne schijf verse ananas. Wij probeerden ze uit met verse makreel uit de oven (gemarineerd in een mengsel van olijfolie, knoflook, sjalotsnippers en harissa) en gestoomde bladspinazie. En de pannenkoekjes…die gingen gedoopt in de pittige marinade stuk voor stuk naar binnen…
Ingrediënten
- 600 g zoete aardappels, ongeschild
- 200 g bloem, gebuild tarwemeel of vergelijkbare meelsoort
- 1 el bakpoeder
- mespunt zout
- mespunt peper en/of nootmuskaat
- 2 eieren
- ca. 350 ml melk
- 50 g boter of kokosolie, gesmolten
Zo maak je ze
Verwarm een oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappels af met water, leg ze in een ovenschaal en pof ze ca. 45 minuten. Laat even afkoelen en pel de schil (die als het goed is heel gemakkelijk loslaat). Doe de aardappels, je hebt 400 g nodig, in een kom en prak met een vork tot een puree (aangelengd met wat water, moeder- of opvolgmelk is dit een prima ‘een van de eerstje hapjes’ voor je baby). Roer de bloem en bakpoeder door de puree. Voeg naar smaak en afhankelijk van het gebruik zout, peper en nootmuskaat toe. Klop in een andere kom de eieren los en roer de melk en gesmolten kokosolie/boter erdoor. Voeg de aardappelpuree toe en roer tot een glad beslag. Verhit een (anti aanbak) pan indien nodig met wat olie of boter en bak hierin de pannenkoekjes in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.

Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
6 februari 2022
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
29 mei 2014
Sandra –
Goed, duidelijk en snelle levering
Daphne D. –
Diana –
Marianne –
Anoniem –