In de workshop Babycooking van Gees van Asperen, koken ze met zoete aardappel. Dit product, dat zowel qua smaak als voedingswaarden (veel vezels, complexe koolhydraten en vitamines: A, B6 e C) zeer geschikt is voor jezelf en je baby/peuter, inspireerde de babycooking partner Chefkok Leonie van Mierlo tot het ontwikkelen van deze heerlijke pannenkoekjes.
Zowel koud als warm en hartig als zoetig te serveren. Lekker als voorgerecht met voor jezelf een frisse salade en gerookte ham of als ontbijt met dadel- of appelstroop en een dunne schijf verse ananas. Wij probeerden ze uit met verse makreel uit de oven (gemarineerd in een mengsel van olijfolie, knoflook, sjalotsnippers en harissa) en gestoomde bladspinazie. En de pannenkoekjes…die gingen gedoopt in de pittige marinade stuk voor stuk naar binnen…
Ingrediënten
- 600 g zoete aardappels, ongeschild
- 200 g bloem, gebuild tarwemeel of vergelijkbare meelsoort
- 1 el bakpoeder
- mespunt zout
- mespunt peper en/of nootmuskaat
- 2 eieren
- ca. 350 ml melk
- 50 g boter of kokosolie, gesmolten
Zo maak je ze
Verwarm een oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappels af met water, leg ze in een ovenschaal en pof ze ca. 45 minuten. Laat even afkoelen en pel de schil (die als het goed is heel gemakkelijk loslaat). Doe de aardappels, je hebt 400 g nodig, in een kom en prak met een vork tot een puree (aangelengd met wat water, moeder- of opvolgmelk is dit een prima ‘een van de eerstje hapjes’ voor je baby). Roer de bloem en bakpoeder door de puree. Voeg naar smaak en afhankelijk van het gebruik zout, peper en nootmuskaat toe. Klop in een andere kom de eieren los en roer de melk en gesmolten kokosolie/boter erdoor. Voeg de aardappelpuree toe en roer tot een glad beslag. Verhit een (anti aanbak) pan indien nodig met wat olie of boter en bak hierin de pannenkoekjes in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
7 december 2020
3 x gezonde feestdrankjes zonder kerstkilo’s
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
3 september 2015
Boerenkoolchips
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
22 september 2015
Beste eitjes
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
11 september 2014
Eetdagboek review
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
4 november 2018
Zo hou je de liefde levendig!
7 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –