In de workshop Babycooking van Gees van Asperen, koken ze met zoete aardappel. Dit product, dat zowel qua smaak als voedingswaarden (veel vezels, complexe koolhydraten en vitamines: A, B6 e C) zeer geschikt is voor jezelf en je baby/peuter, inspireerde de babycooking partner Chefkok Leonie van Mierlo tot het ontwikkelen van deze heerlijke pannenkoekjes.
Zowel koud als warm en hartig als zoetig te serveren. Lekker als voorgerecht met voor jezelf een frisse salade en gerookte ham of als ontbijt met dadel- of appelstroop en een dunne schijf verse ananas. Wij probeerden ze uit met verse makreel uit de oven (gemarineerd in een mengsel van olijfolie, knoflook, sjalotsnippers en harissa) en gestoomde bladspinazie. En de pannenkoekjes…die gingen gedoopt in de pittige marinade stuk voor stuk naar binnen…
Ingrediënten
- 600 g zoete aardappels, ongeschild
- 200 g bloem, gebuild tarwemeel of vergelijkbare meelsoort
- 1 el bakpoeder
- mespunt zout
- mespunt peper en/of nootmuskaat
- 2 eieren
- ca. 350 ml melk
- 50 g boter of kokosolie, gesmolten
Zo maak je ze
Verwarm een oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappels af met water, leg ze in een ovenschaal en pof ze ca. 45 minuten. Laat even afkoelen en pel de schil (die als het goed is heel gemakkelijk loslaat). Doe de aardappels, je hebt 400 g nodig, in een kom en prak met een vork tot een puree (aangelengd met wat water, moeder- of opvolgmelk is dit een prima ‘een van de eerstje hapjes’ voor je baby). Roer de bloem en bakpoeder door de puree. Voeg naar smaak en afhankelijk van het gebruik zout, peper en nootmuskaat toe. Klop in een andere kom de eieren los en roer de melk en gesmolten kokosolie/boter erdoor. Voeg de aardappelpuree toe en roer tot een glad beslag. Verhit een (anti aanbak) pan indien nodig met wat olie of boter en bak hierin de pannenkoekjes in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
25 juli 2015
Voeding met Viv
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
10 augustus 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –