In de workshop Babycooking van Gees van Asperen, koken ze met zoete aardappel. Dit product, dat zowel qua smaak als voedingswaarden (veel vezels, complexe koolhydraten en vitamines: A, B6 e C) zeer geschikt is voor jezelf en je baby/peuter, inspireerde de babycooking partner Chefkok Leonie van Mierlo tot het ontwikkelen van deze heerlijke pannenkoekjes.
Zowel koud als warm en hartig als zoetig te serveren. Lekker als voorgerecht met voor jezelf een frisse salade en gerookte ham of als ontbijt met dadel- of appelstroop en een dunne schijf verse ananas. Wij probeerden ze uit met verse makreel uit de oven (gemarineerd in een mengsel van olijfolie, knoflook, sjalotsnippers en harissa) en gestoomde bladspinazie. En de pannenkoekjes…die gingen gedoopt in de pittige marinade stuk voor stuk naar binnen…
Ingrediënten
- 600 g zoete aardappels, ongeschild
- 200 g bloem, gebuild tarwemeel of vergelijkbare meelsoort
- 1 el bakpoeder
- mespunt zout
- mespunt peper en/of nootmuskaat
- 2 eieren
- ca. 350 ml melk
- 50 g boter of kokosolie, gesmolten
Zo maak je ze
Verwarm een oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappels af met water, leg ze in een ovenschaal en pof ze ca. 45 minuten. Laat even afkoelen en pel de schil (die als het goed is heel gemakkelijk loslaat). Doe de aardappels, je hebt 400 g nodig, in een kom en prak met een vork tot een puree (aangelengd met wat water, moeder- of opvolgmelk is dit een prima ‘een van de eerstje hapjes’ voor je baby). Roer de bloem en bakpoeder door de puree. Voeg naar smaak en afhankelijk van het gebruik zout, peper en nootmuskaat toe. Klop in een andere kom de eieren los en roer de melk en gesmolten kokosolie/boter erdoor. Voeg de aardappelpuree toe en roer tot een glad beslag. Verhit een (anti aanbak) pan indien nodig met wat olie of boter en bak hierin de pannenkoekjes in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.

Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
9 november 2014
Herfstige salade
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
18 augustus 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –