Een heerlijk en gezond recept voor kinderen zoete aardappel pannenkoekjes. Gees van Asperen deelt dit recept met ons, lees snel verder.

zoete aardappel pannenkoeken

In de workshop Babycooking van Gees van Asperen, koken ze met zoete aardappel. Dit product, dat zowel qua smaak als voedingswaarden (veel vezels, complexe koolhydraten en vitamines: A, B6 e C) zeer geschikt is voor jezelf en je baby/peuter, inspireerde de babycooking partner Chefkok Leonie van Mierlo tot het ontwikkelen van deze heerlijke pannenkoekjes.

Zowel koud als warm en hartig als zoetig te serveren. Lekker als voorgerecht met voor jezelf een frisse salade en gerookte ham of als ontbijt met dadel- of appelstroop en een dunne schijf verse ananas. Wij probeerden ze uit met verse makreel uit de oven (gemarineerd in een mengsel van olijfolie, knoflook, sjalotsnippers en harissa) en gestoomde bladspinazie. En de pannenkoekjes…die gingen gedoopt in de pittige marinade stuk voor stuk naar binnen…

Ingrediënten

  • 600 g zoete aardappels, ongeschildzoete aardappel pannenkoeken
  • 200 g bloem, gebuild tarwemeel of vergelijkbare meelsoort
  • 1 el bakpoeder
  • mespunt zout
  • mespunt peper en/of nootmuskaat
  • 2 eieren
  • ca. 350 ml melk
  • 50 g boter of kokosolie, gesmolten

Zo maak je ze

Verwarm een oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappels af met water, leg ze in een ovenschaal en pof ze ca. 45 minuten. Laat even afkoelen en pel de schil (die als het goed is heel gemakkelijk loslaat). Doe de aardappels, je hebt 400 g nodig, in een kom en prak met een vork tot een puree (aangelengd met wat water, moeder- of opvolgmelk is dit een prima ‘een van de eerstje hapjes’ voor je baby). Roer de bloem en bakpoeder door de puree. Voeg naar smaak en afhankelijk van het gebruik zout, peper en nootmuskaat toe. Klop in een andere kom de eieren los en roer de melk en gesmolten kokosolie/boter erdoor. Voeg de aardappelpuree toe en roer tot een glad beslag. Verhit een (anti aanbak) pan indien nodig met wat olie of boter en bak hierin de pannenkoekjes in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.

Gees van AsperenSmaakt dit naar meer of ben je op zoek naar informatie & inspiratie om te koken voor zowel jezelf als je baby/peuter? Kom dan naar de inspirerende workshop van Gees van Asperen op 20 november in Amsterdam en maak kans op het door haar geschreven boek ‘Samen aan tafel, volwassen recepten voor groot en klein’:
Of organiseer een Babyshower met het thema Baby- en peuterhapjes dan komen ze naar je toe.
Inschrijven en meer informatie via www.babycooking.nl
Wil je meer recepten om samen met je kinderen te kunnen eten? Probeer dan eens deze boekweit tosti’s.