In de workshop Babycooking van Gees van Asperen, koken ze met zoete aardappel. Dit product, dat zowel qua smaak als voedingswaarden (veel vezels, complexe koolhydraten en vitamines: A, B6 e C) zeer geschikt is voor jezelf en je baby/peuter, inspireerde de babycooking partner Chefkok Leonie van Mierlo tot het ontwikkelen van deze heerlijke pannenkoekjes.
Zowel koud als warm en hartig als zoetig te serveren. Lekker als voorgerecht met voor jezelf een frisse salade en gerookte ham of als ontbijt met dadel- of appelstroop en een dunne schijf verse ananas. Wij probeerden ze uit met verse makreel uit de oven (gemarineerd in een mengsel van olijfolie, knoflook, sjalotsnippers en harissa) en gestoomde bladspinazie. En de pannenkoekjes…die gingen gedoopt in de pittige marinade stuk voor stuk naar binnen…
Ingrediënten
- 600 g zoete aardappels, ongeschild
- 200 g bloem, gebuild tarwemeel of vergelijkbare meelsoort
- 1 el bakpoeder
- mespunt zout
- mespunt peper en/of nootmuskaat
- 2 eieren
- ca. 350 ml melk
- 50 g boter of kokosolie, gesmolten
Zo maak je ze
Verwarm een oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappels af met water, leg ze in een ovenschaal en pof ze ca. 45 minuten. Laat even afkoelen en pel de schil (die als het goed is heel gemakkelijk loslaat). Doe de aardappels, je hebt 400 g nodig, in een kom en prak met een vork tot een puree (aangelengd met wat water, moeder- of opvolgmelk is dit een prima ‘een van de eerstje hapjes’ voor je baby). Roer de bloem en bakpoeder door de puree. Voeg naar smaak en afhankelijk van het gebruik zout, peper en nootmuskaat toe. Klop in een andere kom de eieren los en roer de melk en gesmolten kokosolie/boter erdoor. Voeg de aardappelpuree toe en roer tot een glad beslag. Verhit een (anti aanbak) pan indien nodig met wat olie of boter en bak hierin de pannenkoekjes in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.

Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
8 maart 2016
Detox kan elke dag
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
8 september 2015
Healthy Kids
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
5 mei 2016
Waarom maakt buitenlucht gelukkig?
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
11 september 2014
Eetdagboek review
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
2 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –