In de workshop Babycooking van Gees van Asperen, koken ze met zoete aardappel. Dit product, dat zowel qua smaak als voedingswaarden (veel vezels, complexe koolhydraten en vitamines: A, B6 e C) zeer geschikt is voor jezelf en je baby/peuter, inspireerde de babycooking partner Chefkok Leonie van Mierlo tot het ontwikkelen van deze heerlijke pannenkoekjes.
Zowel koud als warm en hartig als zoetig te serveren. Lekker als voorgerecht met voor jezelf een frisse salade en gerookte ham of als ontbijt met dadel- of appelstroop en een dunne schijf verse ananas. Wij probeerden ze uit met verse makreel uit de oven (gemarineerd in een mengsel van olijfolie, knoflook, sjalotsnippers en harissa) en gestoomde bladspinazie. En de pannenkoekjes…die gingen gedoopt in de pittige marinade stuk voor stuk naar binnen…
Ingrediënten
- 600 g zoete aardappels, ongeschild
- 200 g bloem, gebuild tarwemeel of vergelijkbare meelsoort
- 1 el bakpoeder
- mespunt zout
- mespunt peper en/of nootmuskaat
- 2 eieren
- ca. 350 ml melk
- 50 g boter of kokosolie, gesmolten
Zo maak je ze
Verwarm een oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappels af met water, leg ze in een ovenschaal en pof ze ca. 45 minuten. Laat even afkoelen en pel de schil (die als het goed is heel gemakkelijk loslaat). Doe de aardappels, je hebt 400 g nodig, in een kom en prak met een vork tot een puree (aangelengd met wat water, moeder- of opvolgmelk is dit een prima ‘een van de eerstje hapjes’ voor je baby). Roer de bloem en bakpoeder door de puree. Voeg naar smaak en afhankelijk van het gebruik zout, peper en nootmuskaat toe. Klop in een andere kom de eieren los en roer de melk en gesmolten kokosolie/boter erdoor. Voeg de aardappelpuree toe en roer tot een glad beslag. Verhit een (anti aanbak) pan indien nodig met wat olie of boter en bak hierin de pannenkoekjes in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
10 november 2015
Viv Health Event
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
7 april 2023
Chocolade smoothie
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
25 juli 2015
Voeding met Viv
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
25 augustus 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –