In de workshop Babycooking van Gees van Asperen, koken ze met zoete aardappel. Dit product, dat zowel qua smaak als voedingswaarden (veel vezels, complexe koolhydraten en vitamines: A, B6 e C) zeer geschikt is voor jezelf en je baby/peuter, inspireerde de babycooking partner Chefkok Leonie van Mierlo tot het ontwikkelen van deze heerlijke pannenkoekjes.
Zowel koud als warm en hartig als zoetig te serveren. Lekker als voorgerecht met voor jezelf een frisse salade en gerookte ham of als ontbijt met dadel- of appelstroop en een dunne schijf verse ananas. Wij probeerden ze uit met verse makreel uit de oven (gemarineerd in een mengsel van olijfolie, knoflook, sjalotsnippers en harissa) en gestoomde bladspinazie. En de pannenkoekjes…die gingen gedoopt in de pittige marinade stuk voor stuk naar binnen…
Ingrediënten
- 600 g zoete aardappels, ongeschild
- 200 g bloem, gebuild tarwemeel of vergelijkbare meelsoort
- 1 el bakpoeder
- mespunt zout
- mespunt peper en/of nootmuskaat
- 2 eieren
- ca. 350 ml melk
- 50 g boter of kokosolie, gesmolten
Zo maak je ze
Verwarm een oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappels af met water, leg ze in een ovenschaal en pof ze ca. 45 minuten. Laat even afkoelen en pel de schil (die als het goed is heel gemakkelijk loslaat). Doe de aardappels, je hebt 400 g nodig, in een kom en prak met een vork tot een puree (aangelengd met wat water, moeder- of opvolgmelk is dit een prima ‘een van de eerstje hapjes’ voor je baby). Roer de bloem en bakpoeder door de puree. Voeg naar smaak en afhankelijk van het gebruik zout, peper en nootmuskaat toe. Klop in een andere kom de eieren los en roer de melk en gesmolten kokosolie/boter erdoor. Voeg de aardappelpuree toe en roer tot een glad beslag. Verhit een (anti aanbak) pan indien nodig met wat olie of boter en bak hierin de pannenkoekjes in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
20 juni 2016
3 x koffievervangers
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
24 maart 2014
Inspiratie voor de Challenge
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
16 november 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –