In de workshop Babycooking van Gees van Asperen, koken ze met zoete aardappel. Dit product, dat zowel qua smaak als voedingswaarden (veel vezels, complexe koolhydraten en vitamines: A, B6 e C) zeer geschikt is voor jezelf en je baby/peuter, inspireerde de babycooking partner Chefkok Leonie van Mierlo tot het ontwikkelen van deze heerlijke pannenkoekjes.
Zowel koud als warm en hartig als zoetig te serveren. Lekker als voorgerecht met voor jezelf een frisse salade en gerookte ham of als ontbijt met dadel- of appelstroop en een dunne schijf verse ananas. Wij probeerden ze uit met verse makreel uit de oven (gemarineerd in een mengsel van olijfolie, knoflook, sjalotsnippers en harissa) en gestoomde bladspinazie. En de pannenkoekjes…die gingen gedoopt in de pittige marinade stuk voor stuk naar binnen…
Ingrediënten
- 600 g zoete aardappels, ongeschild
- 200 g bloem, gebuild tarwemeel of vergelijkbare meelsoort
- 1 el bakpoeder
- mespunt zout
- mespunt peper en/of nootmuskaat
- 2 eieren
- ca. 350 ml melk
- 50 g boter of kokosolie, gesmolten
Zo maak je ze
Verwarm een oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappels af met water, leg ze in een ovenschaal en pof ze ca. 45 minuten. Laat even afkoelen en pel de schil (die als het goed is heel gemakkelijk loslaat). Doe de aardappels, je hebt 400 g nodig, in een kom en prak met een vork tot een puree (aangelengd met wat water, moeder- of opvolgmelk is dit een prima ‘een van de eerstje hapjes’ voor je baby). Roer de bloem en bakpoeder door de puree. Voeg naar smaak en afhankelijk van het gebruik zout, peper en nootmuskaat toe. Klop in een andere kom de eieren los en roer de melk en gesmolten kokosolie/boter erdoor. Voeg de aardappelpuree toe en roer tot een glad beslag. Verhit een (anti aanbak) pan indien nodig met wat olie of boter en bak hierin de pannenkoekjes in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.

Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
8 mei 2014
Mom in shape
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
22 december 2020
Blijf slank tijdens de kerst met onze tips!
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
4 januari 2023
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
31 juli 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –