In de workshop Babycooking van Gees van Asperen, koken ze met zoete aardappel. Dit product, dat zowel qua smaak als voedingswaarden (veel vezels, complexe koolhydraten en vitamines: A, B6 e C) zeer geschikt is voor jezelf en je baby/peuter, inspireerde de babycooking partner Chefkok Leonie van Mierlo tot het ontwikkelen van deze heerlijke pannenkoekjes.
Zowel koud als warm en hartig als zoetig te serveren. Lekker als voorgerecht met voor jezelf een frisse salade en gerookte ham of als ontbijt met dadel- of appelstroop en een dunne schijf verse ananas. Wij probeerden ze uit met verse makreel uit de oven (gemarineerd in een mengsel van olijfolie, knoflook, sjalotsnippers en harissa) en gestoomde bladspinazie. En de pannenkoekjes…die gingen gedoopt in de pittige marinade stuk voor stuk naar binnen…
Ingrediënten
- 600 g zoete aardappels, ongeschild
- 200 g bloem, gebuild tarwemeel of vergelijkbare meelsoort
- 1 el bakpoeder
- mespunt zout
- mespunt peper en/of nootmuskaat
- 2 eieren
- ca. 350 ml melk
- 50 g boter of kokosolie, gesmolten
Zo maak je ze
Verwarm een oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappels af met water, leg ze in een ovenschaal en pof ze ca. 45 minuten. Laat even afkoelen en pel de schil (die als het goed is heel gemakkelijk loslaat). Doe de aardappels, je hebt 400 g nodig, in een kom en prak met een vork tot een puree (aangelengd met wat water, moeder- of opvolgmelk is dit een prima ‘een van de eerstje hapjes’ voor je baby). Roer de bloem en bakpoeder door de puree. Voeg naar smaak en afhankelijk van het gebruik zout, peper en nootmuskaat toe. Klop in een andere kom de eieren los en roer de melk en gesmolten kokosolie/boter erdoor. Voeg de aardappelpuree toe en roer tot een glad beslag. Verhit een (anti aanbak) pan indien nodig met wat olie of boter en bak hierin de pannenkoekjes in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
29 december 2017
De anti-kater pil
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
17 september 2015
Ontbijt ijs
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
8 maart 2016
Detox kan elke dag
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
11 januari 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –