In de workshop Babycooking van Gees van Asperen, koken ze met zoete aardappel. Dit product, dat zowel qua smaak als voedingswaarden (veel vezels, complexe koolhydraten en vitamines: A, B6 e C) zeer geschikt is voor jezelf en je baby/peuter, inspireerde de babycooking partner Chefkok Leonie van Mierlo tot het ontwikkelen van deze heerlijke pannenkoekjes.
Zowel koud als warm en hartig als zoetig te serveren. Lekker als voorgerecht met voor jezelf een frisse salade en gerookte ham of als ontbijt met dadel- of appelstroop en een dunne schijf verse ananas. Wij probeerden ze uit met verse makreel uit de oven (gemarineerd in een mengsel van olijfolie, knoflook, sjalotsnippers en harissa) en gestoomde bladspinazie. En de pannenkoekjes…die gingen gedoopt in de pittige marinade stuk voor stuk naar binnen…
Ingrediënten
- 600 g zoete aardappels, ongeschild
- 200 g bloem, gebuild tarwemeel of vergelijkbare meelsoort
- 1 el bakpoeder
- mespunt zout
- mespunt peper en/of nootmuskaat
- 2 eieren
- ca. 350 ml melk
- 50 g boter of kokosolie, gesmolten
Zo maak je ze
Verwarm een oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappels af met water, leg ze in een ovenschaal en pof ze ca. 45 minuten. Laat even afkoelen en pel de schil (die als het goed is heel gemakkelijk loslaat). Doe de aardappels, je hebt 400 g nodig, in een kom en prak met een vork tot een puree (aangelengd met wat water, moeder- of opvolgmelk is dit een prima ‘een van de eerstje hapjes’ voor je baby). Roer de bloem en bakpoeder door de puree. Voeg naar smaak en afhankelijk van het gebruik zout, peper en nootmuskaat toe. Klop in een andere kom de eieren los en roer de melk en gesmolten kokosolie/boter erdoor. Voeg de aardappelpuree toe en roer tot een glad beslag. Verhit een (anti aanbak) pan indien nodig met wat olie of boter en bak hierin de pannenkoekjes in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.

Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
13 april 2016
Kom jij aan 10.000 stappen per dag?
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
15 september 2019
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –