In de workshop Babycooking van Gees van Asperen, koken ze met zoete aardappel. Dit product, dat zowel qua smaak als voedingswaarden (veel vezels, complexe koolhydraten en vitamines: A, B6 e C) zeer geschikt is voor jezelf en je baby/peuter, inspireerde de babycooking partner Chefkok Leonie van Mierlo tot het ontwikkelen van deze heerlijke pannenkoekjes.
Zowel koud als warm en hartig als zoetig te serveren. Lekker als voorgerecht met voor jezelf een frisse salade en gerookte ham of als ontbijt met dadel- of appelstroop en een dunne schijf verse ananas. Wij probeerden ze uit met verse makreel uit de oven (gemarineerd in een mengsel van olijfolie, knoflook, sjalotsnippers en harissa) en gestoomde bladspinazie. En de pannenkoekjes…die gingen gedoopt in de pittige marinade stuk voor stuk naar binnen…
Ingrediënten
- 600 g zoete aardappels, ongeschild
- 200 g bloem, gebuild tarwemeel of vergelijkbare meelsoort
- 1 el bakpoeder
- mespunt zout
- mespunt peper en/of nootmuskaat
- 2 eieren
- ca. 350 ml melk
- 50 g boter of kokosolie, gesmolten
Zo maak je ze
Verwarm een oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappels af met water, leg ze in een ovenschaal en pof ze ca. 45 minuten. Laat even afkoelen en pel de schil (die als het goed is heel gemakkelijk loslaat). Doe de aardappels, je hebt 400 g nodig, in een kom en prak met een vork tot een puree (aangelengd met wat water, moeder- of opvolgmelk is dit een prima ‘een van de eerstje hapjes’ voor je baby). Roer de bloem en bakpoeder door de puree. Voeg naar smaak en afhankelijk van het gebruik zout, peper en nootmuskaat toe. Klop in een andere kom de eieren los en roer de melk en gesmolten kokosolie/boter erdoor. Voeg de aardappelpuree toe en roer tot een glad beslag. Verhit een (anti aanbak) pan indien nodig met wat olie of boter en bak hierin de pannenkoekjes in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.

Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
28 mei 2014
Bloemkool pizza
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
2 juni 2021
10x eten tegen zonnebrand
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
22 februari 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –