In de workshop Babycooking van Gees van Asperen, koken ze met zoete aardappel. Dit product, dat zowel qua smaak als voedingswaarden (veel vezels, complexe koolhydraten en vitamines: A, B6 e C) zeer geschikt is voor jezelf en je baby/peuter, inspireerde de babycooking partner Chefkok Leonie van Mierlo tot het ontwikkelen van deze heerlijke pannenkoekjes.
Zowel koud als warm en hartig als zoetig te serveren. Lekker als voorgerecht met voor jezelf een frisse salade en gerookte ham of als ontbijt met dadel- of appelstroop en een dunne schijf verse ananas. Wij probeerden ze uit met verse makreel uit de oven (gemarineerd in een mengsel van olijfolie, knoflook, sjalotsnippers en harissa) en gestoomde bladspinazie. En de pannenkoekjes…die gingen gedoopt in de pittige marinade stuk voor stuk naar binnen…
Ingrediënten
- 600 g zoete aardappels, ongeschild
- 200 g bloem, gebuild tarwemeel of vergelijkbare meelsoort
- 1 el bakpoeder
- mespunt zout
- mespunt peper en/of nootmuskaat
- 2 eieren
- ca. 350 ml melk
- 50 g boter of kokosolie, gesmolten
Zo maak je ze
Verwarm een oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappels af met water, leg ze in een ovenschaal en pof ze ca. 45 minuten. Laat even afkoelen en pel de schil (die als het goed is heel gemakkelijk loslaat). Doe de aardappels, je hebt 400 g nodig, in een kom en prak met een vork tot een puree (aangelengd met wat water, moeder- of opvolgmelk is dit een prima ‘een van de eerstje hapjes’ voor je baby). Roer de bloem en bakpoeder door de puree. Voeg naar smaak en afhankelijk van het gebruik zout, peper en nootmuskaat toe. Klop in een andere kom de eieren los en roer de melk en gesmolten kokosolie/boter erdoor. Voeg de aardappelpuree toe en roer tot een glad beslag. Verhit een (anti aanbak) pan indien nodig met wat olie of boter en bak hierin de pannenkoekjes in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
22 mei 2015
Smaak en kleuren
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
9 november 2014
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –