In de workshop Babycooking van Gees van Asperen, koken ze met zoete aardappel. Dit product, dat zowel qua smaak als voedingswaarden (veel vezels, complexe koolhydraten en vitamines: A, B6 e C) zeer geschikt is voor jezelf en je baby/peuter, inspireerde de babycooking partner Chefkok Leonie van Mierlo tot het ontwikkelen van deze heerlijke pannenkoekjes.
Zowel koud als warm en hartig als zoetig te serveren. Lekker als voorgerecht met voor jezelf een frisse salade en gerookte ham of als ontbijt met dadel- of appelstroop en een dunne schijf verse ananas. Wij probeerden ze uit met verse makreel uit de oven (gemarineerd in een mengsel van olijfolie, knoflook, sjalotsnippers en harissa) en gestoomde bladspinazie. En de pannenkoekjes…die gingen gedoopt in de pittige marinade stuk voor stuk naar binnen…
Ingrediënten
- 600 g zoete aardappels, ongeschild
- 200 g bloem, gebuild tarwemeel of vergelijkbare meelsoort
- 1 el bakpoeder
- mespunt zout
- mespunt peper en/of nootmuskaat
- 2 eieren
- ca. 350 ml melk
- 50 g boter of kokosolie, gesmolten
Zo maak je ze
Verwarm een oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappels af met water, leg ze in een ovenschaal en pof ze ca. 45 minuten. Laat even afkoelen en pel de schil (die als het goed is heel gemakkelijk loslaat). Doe de aardappels, je hebt 400 g nodig, in een kom en prak met een vork tot een puree (aangelengd met wat water, moeder- of opvolgmelk is dit een prima ‘een van de eerstje hapjes’ voor je baby). Roer de bloem en bakpoeder door de puree. Voeg naar smaak en afhankelijk van het gebruik zout, peper en nootmuskaat toe. Klop in een andere kom de eieren los en roer de melk en gesmolten kokosolie/boter erdoor. Voeg de aardappelpuree toe en roer tot een glad beslag. Verhit een (anti aanbak) pan indien nodig met wat olie of boter en bak hierin de pannenkoekjes in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 mei 2019
Zwanger worden gaat sneller met deze tips!
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
2 juli 2014
Aan het infuus
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
22 juni 2021
10 x spijsvertering tips voor op vakantie
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
3 februari 2022
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –