Zonder enige twijfel is hardlopen een van de beste vormen van cardio. Het zorgt voor een goede bloedcirculatie, het versterkt je spieren en verbetert je hartconditie. Heerlijk zo met het lente zonnetje om buiten te bewegen. Hardlopen is goed voor je, maar sommige mensen vinden het moeilijk om er daadwerkelijk plezier uit te halen. Vandaag 6 tips om met meer plezier hard te lopen!

1. Bouw het op
Als je van nature geen hardloper bent, zal het op het begin niet makkelijk zijn. Om het jezelf wat makkelijker te maken, is het verstandig om je eerst te verdiepen in het hardlopen en het krijgen van een basisconditie. Begin met wandelen of fietsen en bouw dit langzaam op naar steeds langere stukken. Wanneer je een basisconditie hebt, ben je klaar voor je eerste run.

2. Begin niet te groot
Als je nog nooit hebt hardgelopen, dan zal je eerste run zwaar zijn. Zoals de meeste dingen; alles met kleine stapjes. Wissel het hardlopen af met wandelen en luister goed naar je lichaam. Spierpijn na je eerste run hoort er allemaal bij!

3. Luister goede muziek
Goede muziek tijdens je run kan ontzettend veel doen. Maak een afspeellijst met je favoriete uptempo nummers om je te motiveren tijdens het rennen. Voor je het weet ren je op de beat van het nummer en ren je de sterren van de hemel. 

4. Geniet van de buitenlucht
Hardlopen kan in de sportschool maar niks is zo fijn als hardlopen in de buitenlucht. Buiten hardlopen zorgt voor een verandering van je omgeving waardoor je sneller geniet van alles om je heen en (hopelijk) de tijd vergeet. Buiten hardlopen kan ook op verschillende ondergronden waardoor je runs uitdagender worden.

5. Download apps
Er zijn veel leuke apps die je kunnen helpen tijdens je nieuwe hardloopavontuur. Het laat je zien hoe lang je hebt gelopen en hoe hard je hebt gelopen. Perfect om je voortgang bij te houden!

6. Begrijp de voordelen van hardlopen
Als je begrijpt hoe goed hardlopen voor je is, heb je er veel meer plezier in. Hardlopen is goed voor je bloedcirculatie, het opbouwen van spiermassa en het helpt je lichaam met het afvoeren van gifstoffen.

Hopelijk helpen deze tips jou om meer plezier te hebben in het hardlopen. Have fun!

Tekst: Eva van Buiten voor VivOnline

Bron: LaurenConrad.com

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten