Graag besteden wij aandacht aan de grootste landelijke post-it art actie van Nederland: Vergeet de vergeten kinderen niet! Door in heel Nederland vrolijke Post-it Art op te hangen, wil de Stichting in de aanloop naar de Week van het Vergeten Kind (29 jan – 4 feb) alvast aandacht vragen voor én een signaal van hoop geven aan de 38.000 vergeten kinderen in opvanglocaties in Nederland.

Pleegzorg Nederland
Vergeten kinderen zijn kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn en opgroeien in sobere instellingen met minimale speelmogelijkheden en specialistische begeleiding. ‘Vergeten in het oog van ’t grote publiek, maar zeker niet door de bevlogen professionals in de zorg.’ Om die reden verbindt Stichting het Vergeten Kind zich dit jaar aan Pleegzorg Nederland, want: Elk kind verdient het om in een warm en veilig huis op te groeien.

Daphne Schreuder: programma directeur van Het Vergeten Kind
“In een opvanglocatie is het leven van kinderen enorm begrensd. Door teruglopende subsidies kan er steeds minder, terwijl deze kinderen juist extra aandacht nodig hebben. Deze kinderen hebben een betere kans op een zelfstandige toekomst door ze op te vangen bij goede pleegouders of in gezinshuizen.” Juist daarom zoekt Het Vergeten Kind tijdens de actie aansluiting met Pleegzorg Nederland en hun pleegouders wervingscampagne waarvan het doel is om in een jaar tijd 3.500 nieuwe pleeggezinnen te werven voor kinderen die niet thuis kunnen wonen.

“Post-its?”
Het geheugensteuntje om niets te vergeten zijn natuurlijk Post-it® notes. Speciaal voor deze actie heeft Stichting het Vergeten Kind haar eigen Post-it® Art gemaakt. Het harten huisje logo staat centraal tijdens de actie en symboliseert het uiteindelijke doel: alle kinderen een goed thuis geven, met een hart dat staat voor liefde en hoop. Er hangen inmiddels al bijna 2000 hartenhuisjes door heel Nederland. Scholen, bedrijven, particulieren, maar ook wij van VivOnline doen mee! Schreuder: ‘Dit is precies waar we op hoopten: zoveel mogelijk zichtbaarheid creëren en zo een signaal van hoop te geven aan de Vergeten Kinderen.’

De week van het vergeten kind 2016
De Week van Het Vergeten Kind is een initiatief van Stichting Het Vergeten Kind en staat in het teken van ‘vergeten’ kinderen in opvanglocaties. Tijdens de Week van het Vergeten Kind organiseert de stichting elke dag een activiteit om deze kinderen ‘zichtbaar’ te maken en om ze zelf te laten spreken in plaats van dat er over hen gesproken wordt. Zoals de première van Het Vergeten Kind Filmfestival in Pathé Tuschinski, de talkshow ‘Vergeten Kind Talks’ in de setting van RTL Late Night en de Junior Persconferentie in Madurodam. Meer informatie over de Week van het Vergeten Kind 2016 en de volledige agenda kun je hier vinden!

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten