Deze tijd van het jaar hebben we soms een oppepper nodig voor onze weerstand. En wie weet heb jij al een slowjuicer of een sapcentrifuge thuis, nou dan is deze juice een echte aanrader. Zo niet, hebben we hieronder nog twee tips voor de beste slowjuicers.

Ingrediënten

  • 1 appel (golden delicious)
  • 2 peren
  • ½ courgette
  • 2 cm venkelknol
  • handvol spinazie
  • 3 cm broccoli stronk

Bereidingswijze

Juice alle ingredienten, begin met een halve appel en eindig met de andere helft.

Waarom dit weerstand oppeppende sapje goed voor je is 

We weten allemaal dat broccoli een echte oppepper is voor onze weerstand. Met een hoog gehalte vitamine C. Maar wist je dat courgette best wel een ondergeschoven kindje in de wereld van de groentes is. Wat jammer is want het is uitstekend te juicen en is super gezond.  Het bevat een hoog gehalte aan Kalium (bloeddruk en vochtbalans), Calcium (botten en tanden) en Fosfor (samen met kalium zorgt dit voor gezonde botten en tanden. Verder vinden we in courgette ook een hoog gehalte aan vitamine C (weerstand en ijzeropname) , vitamine B11 (goed functioneren van het zenuwstelsel) en vitamine A (huid en ogen). De venkel geeft een heerlijk frisse en zoetige noot aan dit sapje.  En is goed voor de spijsvertering.

Juicer of slowjuicer

Dit sapje gemaakt in een juicer of slowjuicer, geeft de weerstand een behoorlijke boost. Wil jij ook een juicer kopen? Wij hebben onze twee favoriete juicers hieronder voor jou neergezet, met een klik op de knop heb jij hem binnenkort ook in huis!

https://www.ahealthylife.nl/webwinkel/product/matstone-slowjuicer/?affiliates=38

De hand slowjuicer is een stuk goedkoper dan de ‘machine’ slowjuicer. Bij de hand slowjuicer moet je eigenlijk zelf het werk doen, maar bijkomend voordeel is dan ook dat hij een stuk goedkoper is.

https://www.ahealthylife.nl/webwinkel/product/handslowjuicer/?affiliates=38

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten