Geniet jij ook zo van een lekker bakje koffie, cappuccino of een latte macchiato? Of houd je wel van ‘gezellig samen koffiedrinken’, maar dan het liefst zonder de cafeïne? Foodblogger Sanne geeft je deze week een wel héél bijzonder, lekker, én gezond recept voor een goudgele latte. Nodig je beste vriendin, zus of moeder uit en ga samen genieten!
Recept Kurkuma Latte
Geelwortel melk, gouden melk of kurkuma latte (dit drankje kent enorm veel verschillende benamingen) is geweldig goed voor je. Kurkuma geeft je weerstand een boost, het bevat verschillende antioxidanten en geelwortel heeft verschillende ontstekingsremmende eigenschappen. Alleen om die weerstand boost moet je hem een keer proberen. Je smoort meteen je griepje of verkoudheid in de kiem!
Ingrediënten
(voor twee personen)
400 ml plantaardige melk (ik koos voor amandelmelk)
2 theelepels biologische kurkuma poeder
1 stuk verse kurkuma van 2 cm
1 stuk verse gember van 2 cm
1 theelepel biologische kaneel of een kaneelstokje
1 theelepel dadelsiroop snuf verse peper
Bereiding
Snij de kurkuma en gember in plakjes. Kijk vooral uit bij de kurkuma, dit geeft enorm af, maak dus voor de zekerheid gebruik van handschoenen (I know, klinkt tuttig maar je zal me dankbaar zijn). Verwarm in een pannetje de amandelmelk en voeg hier alle ingrediënten aan toe. Laat de melk zo’n 15 minuten op middelhoog vuur staan en roer tussendoor goed door. Hou je van een hele sterke smaak? Laat de melk dan nog wat langer staan. Loop niet weg want hij kookt snel over. Wanneer de kurkuma latte heerlijk begint te ruiken en goed warm is, haal je deze door een zeef om de grote stukken gember en kurkuma eruit te halen. Serveer met wat extra kaneel en enjoy!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerde berichten
30 november 2018
Heb jij ook last van gevoelig tandvlees tijdens je menstruatie?
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
15 juli 2017
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
30 april 2014
ONE event!
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
26 december 2020