Geniet jij ook zo van een lekker bakje koffie, cappuccino of een latte macchiato? Of houd je wel van ‘gezellig samen koffiedrinken’, maar dan het liefst zonder de cafeïne? Foodblogger Sanne geeft je deze week een wel héél bijzonder, lekker, én gezond recept voor een goudgele latte. Nodig je beste vriendin, zus of moeder uit en ga samen genieten!

Recept Kurkuma Latte

Geelwortel melk, gouden melk of kurkuma latte (dit drankje kent enorm veel verschillende benamingen) is geweldig goed voor je. Kurkuma geeft je weerstand een boost, het bevat verschillende antioxidanten en geelwortel heeft verschillende ontstekingsremmende eigenschappen. Alleen om die weerstand boost moet je hem een keer proberen. Je smoort meteen je griepje of verkoudheid in de kiem!

kurkuma latte 2

Ingrediënten

(voor twee personen)

400 ml plantaardige melk (ik koos voor amandelmelk)
2 theelepels biologische kurkuma poeder
1 stuk verse kurkuma van 2 cm
1 stuk verse gember van 2 cm
1 theelepel biologische kaneel of een kaneelstokje
1 theelepel dadelsiroop snuf verse peper

Bereiding

Snij de kurkuma en gember in plakjes. Kijk vooral uit bij de kurkuma, dit geeft enorm af, maak dus voor de zekerheid gebruik van handschoenen (I know, klinkt tuttig maar je zal me dankbaar zijn). Verwarm in een pannetje de amandelmelk en voeg hier alle ingrediënten aan toe. Laat de melk zo’n 15 minuten op middelhoog vuur staan en roer tussendoor goed door. Hou je van een hele sterke smaak? Laat de melk dan nog wat langer staan. Loop niet weg want hij kookt snel over. Wanneer de kurkuma latte heerlijk begint te ruiken en goed warm is, haal je deze door een zeef om de grote stukken gember en kurkuma eruit te halen. Serveer met wat extra kaneel en enjoy!

kurkuma latte 1

Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline