De acai bowl heb je vast al een keer voorbij zien komen op instagram of pinterest. Deze mooie paarse smoothie versierd met allerlei lekker fruit, is een waar feestje voor het oog! Maar niet alleen voor het oog, ook voor je lijf omdat Acai een hoge concentratie antioxidanten bevat. Antioxidanten staan erom bekend dat ze het verouderingsproces vertragen en de huid jong en gezond houden!

Het maken van een Acai bowl is best een uitdaging omdat Acai puree hier in Nederland nog niet zo bekend is en daardoor nog niet te koop. Gelukkig zijn er steeds meer gezonde hotspots in Nederland die de Acai bowl serveren. Maar wil je hem nou ook een keer zelf maken, dan kun je dit doen met Acai poeder. Dit kun je kopen bij elke bio winkel, maar ook hier online, en werkt net zo goed. Het gaat immers om de smaak!

Ingrediënten acai bowl

voor 2 personen

50 ml (kokos)water

2 rijpe bananen

Handjevol bessen

2 eetlepels Acai poeder of maqui poeder

2 eetlepels havermout

1 eetlepel gebroken hennepzaad

Bereidingswijze acai bowl

Doe de rijpe bananen samen met een handjevol bessen (wanneer deze niet in het seizoen zijn gebruik ik bevroren bessen) en het kokoswater in je blender. Zet deze aan en laat hem draaien tot je een dikke smoothie hebt. Voeg vervolgens de overige ingrediënten erbij en draai nog even zodat alles goed is gemengd. Schenk uit en serveer met wat extra fruit.

Wij kunnen ons geen beter begin van de dag bedenken!

Tekst: Sanne van Rooij van Living the Green Life voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten