Van dit gerecht zullen zelfs de allerkleinsten van smullen! Je maakt het met kalkoen, kalkoenspek, tomaatjes en spinazie. Daarbij maak je heerlijk frisse pesto met marjolein en basilicum. Zo lekker kan gezond zijn.
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
Wat heb je nodig?
- 1x kalkoenfilet
- 1 teen knoflook
- 20g cashewnoten 3
- 40g Gran Biraghi kaas 2
- 40g basilicum en 5g marjolein
- 100g kalkoenspek
- 150g spinazie
- 500g cherrytomaten
- 500g spelt fussili
- olijfolie
- zwarte peper
- zout
Hoe maak je het?

Cashewnoten in grote koekenpan zonder olie, op middelhoog vuur verhitten, cashewnoten daarin in ca. 3-5min goudbruin roosteren, elke 30sec doorroeren. Dan uit de pan halen en opzij zetten. Ondertussen kalkoen in ca. 3cm lange dunne reepjes snijden. Spek in ca. 1cm dunne reepjes snijden. Beide opzij zetten.

Vervolgens In grote kookpan ruim water met 1tl zout aan de kook brengen. Zodra het water kookt, pasta toevoegen en in ca. 10min beetgaar koken. Dan water afgieten gieten en pasta in zeef laten uitlekken, vervolgens pasta terug in kookpan doen.

Ondertussen kaas raspen. Knoflook pellen. Marjoleinblaadjes van steeltjes plukken. Basilicum in z’n geheel, marjoleinblaadjes, cashewnoten, knoflook, 2/3 van kaas, 4el olijfolie, 2el water, snuf zout en peper in een hoge beker doen. Geheel met een staafmixer tot een fijne pesto pureren. Dan cherrytomaatjes halveren en opzij zetten.

Cashewnoten-koekenpan met 2el olie op hoog vuur verhitten, kalkoen en spek toevoegen en in ca. 3-4min goudbruin bakken. Dan vuur tot middelhoog verlagen en nog ca. 3min bakken totdat kalkoen gaar is en spek donkerder kleurt. Dan alles uit de pan halen.

Vlees-koekenpan opnieuw op middelhoog vuur verhitten, pan niet schoonvegen. Cherrytomaten toevoegen en in ca. 3-5min zacht bakken. Vervolgens spinazie toevoegen en kort meebakken totdat het licht geslonken is.

Tot slot pesto, groenten en vlees aan pasta in kookpan toevoegen, geheel goed vermengen en met snuf zout en peper op smaak brengen. Pasta over borden verdelen, met overige geraspte kaas garneren.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
23 februari 2016
Hongergevoel?
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
20 juni 2015
Lazy Sushi
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
30 maart 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –