Van dit gerecht zullen zelfs de allerkleinsten van smullen! Je maakt het met kalkoen, kalkoenspek, tomaatjes en spinazie. Daarbij maak je heerlijk frisse pesto met marjolein en basilicum. Zo lekker kan gezond zijn.
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
Wat heb je nodig?
- 1x kalkoenfilet
- 1 teen knoflook
- 20g cashewnoten 3
- 40g Gran Biraghi kaas 2
- 40g basilicum en 5g marjolein
- 100g kalkoenspek
- 150g spinazie
- 500g cherrytomaten
- 500g spelt fussili
- olijfolie
- zwarte peper
- zout
Hoe maak je het?

Cashewnoten in grote koekenpan zonder olie, op middelhoog vuur verhitten, cashewnoten daarin in ca. 3-5min goudbruin roosteren, elke 30sec doorroeren. Dan uit de pan halen en opzij zetten. Ondertussen kalkoen in ca. 3cm lange dunne reepjes snijden. Spek in ca. 1cm dunne reepjes snijden. Beide opzij zetten.

Vervolgens In grote kookpan ruim water met 1tl zout aan de kook brengen. Zodra het water kookt, pasta toevoegen en in ca. 10min beetgaar koken. Dan water afgieten gieten en pasta in zeef laten uitlekken, vervolgens pasta terug in kookpan doen.

Ondertussen kaas raspen. Knoflook pellen. Marjoleinblaadjes van steeltjes plukken. Basilicum in z’n geheel, marjoleinblaadjes, cashewnoten, knoflook, 2/3 van kaas, 4el olijfolie, 2el water, snuf zout en peper in een hoge beker doen. Geheel met een staafmixer tot een fijne pesto pureren. Dan cherrytomaatjes halveren en opzij zetten.

Cashewnoten-koekenpan met 2el olie op hoog vuur verhitten, kalkoen en spek toevoegen en in ca. 3-4min goudbruin bakken. Dan vuur tot middelhoog verlagen en nog ca. 3min bakken totdat kalkoen gaar is en spek donkerder kleurt. Dan alles uit de pan halen.

Vlees-koekenpan opnieuw op middelhoog vuur verhitten, pan niet schoonvegen. Cherrytomaten toevoegen en in ca. 3-5min zacht bakken. Vervolgens spinazie toevoegen en kort meebakken totdat het licht geslonken is.

Tot slot pesto, groenten en vlees aan pasta in kookpan toevoegen, geheel goed vermengen en met snuf zout en peper op smaak brengen. Pasta over borden verdelen, met overige geraspte kaas garneren.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
9 maart 2020
LIPOEDEEM: waarom diëten niet helpen….
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
9 juni 2016
Rode linzensoep
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
3 december 2015
Ontgif je groenten
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
25 oktober 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –