Van dit gerecht zullen zelfs de allerkleinsten van smullen! Je maakt het met kalkoen, kalkoenspek, tomaatjes en spinazie. Daarbij maak je heerlijk frisse pesto met marjolein en basilicum. Zo lekker kan gezond zijn.
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
Wat heb je nodig?
- 1x kalkoenfilet
- 1 teen knoflook
- 20g cashewnoten 3
- 40g Gran Biraghi kaas 2
- 40g basilicum en 5g marjolein
- 100g kalkoenspek
- 150g spinazie
- 500g cherrytomaten
- 500g spelt fussili
- olijfolie
- zwarte peper
- zout
Hoe maak je het?

Cashewnoten in grote koekenpan zonder olie, op middelhoog vuur verhitten, cashewnoten daarin in ca. 3-5min goudbruin roosteren, elke 30sec doorroeren. Dan uit de pan halen en opzij zetten. Ondertussen kalkoen in ca. 3cm lange dunne reepjes snijden. Spek in ca. 1cm dunne reepjes snijden. Beide opzij zetten.

Vervolgens In grote kookpan ruim water met 1tl zout aan de kook brengen. Zodra het water kookt, pasta toevoegen en in ca. 10min beetgaar koken. Dan water afgieten gieten en pasta in zeef laten uitlekken, vervolgens pasta terug in kookpan doen.

Ondertussen kaas raspen. Knoflook pellen. Marjoleinblaadjes van steeltjes plukken. Basilicum in z’n geheel, marjoleinblaadjes, cashewnoten, knoflook, 2/3 van kaas, 4el olijfolie, 2el water, snuf zout en peper in een hoge beker doen. Geheel met een staafmixer tot een fijne pesto pureren. Dan cherrytomaatjes halveren en opzij zetten.

Cashewnoten-koekenpan met 2el olie op hoog vuur verhitten, kalkoen en spek toevoegen en in ca. 3-4min goudbruin bakken. Dan vuur tot middelhoog verlagen en nog ca. 3min bakken totdat kalkoen gaar is en spek donkerder kleurt. Dan alles uit de pan halen.

Vlees-koekenpan opnieuw op middelhoog vuur verhitten, pan niet schoonvegen. Cherrytomaten toevoegen en in ca. 3-5min zacht bakken. Vervolgens spinazie toevoegen en kort meebakken totdat het licht geslonken is.

Tot slot pesto, groenten en vlees aan pasta in kookpan toevoegen, geheel goed vermengen en met snuf zout en peper op smaak brengen. Pasta over borden verdelen, met overige geraspte kaas garneren.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
3 september 2015
Boerenkoolchips
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
5 oktober 2018
Viv’s detox
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
2 februari 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –