Van dit gerecht zullen zelfs de allerkleinsten van smullen! Je maakt het met kalkoen, kalkoenspek, tomaatjes en spinazie. Daarbij maak je heerlijk frisse pesto met marjolein en basilicum. Zo lekker kan gezond zijn.
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
Wat heb je nodig?
- 1x kalkoenfilet
- 1 teen knoflook
- 20g cashewnoten 3
- 40g Gran Biraghi kaas 2
- 40g basilicum en 5g marjolein
- 100g kalkoenspek
- 150g spinazie
- 500g cherrytomaten
- 500g spelt fussili
- olijfolie
- zwarte peper
- zout
Hoe maak je het?

Cashewnoten in grote koekenpan zonder olie, op middelhoog vuur verhitten, cashewnoten daarin in ca. 3-5min goudbruin roosteren, elke 30sec doorroeren. Dan uit de pan halen en opzij zetten. Ondertussen kalkoen in ca. 3cm lange dunne reepjes snijden. Spek in ca. 1cm dunne reepjes snijden. Beide opzij zetten.

Vervolgens In grote kookpan ruim water met 1tl zout aan de kook brengen. Zodra het water kookt, pasta toevoegen en in ca. 10min beetgaar koken. Dan water afgieten gieten en pasta in zeef laten uitlekken, vervolgens pasta terug in kookpan doen.

Ondertussen kaas raspen. Knoflook pellen. Marjoleinblaadjes van steeltjes plukken. Basilicum in z’n geheel, marjoleinblaadjes, cashewnoten, knoflook, 2/3 van kaas, 4el olijfolie, 2el water, snuf zout en peper in een hoge beker doen. Geheel met een staafmixer tot een fijne pesto pureren. Dan cherrytomaatjes halveren en opzij zetten.

Cashewnoten-koekenpan met 2el olie op hoog vuur verhitten, kalkoen en spek toevoegen en in ca. 3-4min goudbruin bakken. Dan vuur tot middelhoog verlagen en nog ca. 3min bakken totdat kalkoen gaar is en spek donkerder kleurt. Dan alles uit de pan halen.

Vlees-koekenpan opnieuw op middelhoog vuur verhitten, pan niet schoonvegen. Cherrytomaten toevoegen en in ca. 3-5min zacht bakken. Vervolgens spinazie toevoegen en kort meebakken totdat het licht geslonken is.

Tot slot pesto, groenten en vlees aan pasta in kookpan toevoegen, geheel goed vermengen en met snuf zout en peper op smaak brengen. Pasta over borden verdelen, met overige geraspte kaas garneren.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerde berichten
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
4 november 2018
Zo hou je de liefde levendig!
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
22 mei 2015
Smaak en kleuren
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
9 november 2014
Herfstige salade
10 juni 2015
Raw kokos snack
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
11 augustus 2015