Van dit gerecht zullen zelfs de allerkleinsten van smullen! Je maakt het met kalkoen, kalkoenspek, tomaatjes en spinazie. Daarbij maak je heerlijk frisse pesto met marjolein en basilicum. Zo lekker kan gezond zijn.
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
Wat heb je nodig?
- 1x kalkoenfilet
- 1 teen knoflook
- 20g cashewnoten 3
- 40g Gran Biraghi kaas 2
- 40g basilicum en 5g marjolein
- 100g kalkoenspek
- 150g spinazie
- 500g cherrytomaten
- 500g spelt fussili
- olijfolie
- zwarte peper
- zout
Hoe maak je het?

Cashewnoten in grote koekenpan zonder olie, op middelhoog vuur verhitten, cashewnoten daarin in ca. 3-5min goudbruin roosteren, elke 30sec doorroeren. Dan uit de pan halen en opzij zetten. Ondertussen kalkoen in ca. 3cm lange dunne reepjes snijden. Spek in ca. 1cm dunne reepjes snijden. Beide opzij zetten.

Vervolgens In grote kookpan ruim water met 1tl zout aan de kook brengen. Zodra het water kookt, pasta toevoegen en in ca. 10min beetgaar koken. Dan water afgieten gieten en pasta in zeef laten uitlekken, vervolgens pasta terug in kookpan doen.

Ondertussen kaas raspen. Knoflook pellen. Marjoleinblaadjes van steeltjes plukken. Basilicum in z’n geheel, marjoleinblaadjes, cashewnoten, knoflook, 2/3 van kaas, 4el olijfolie, 2el water, snuf zout en peper in een hoge beker doen. Geheel met een staafmixer tot een fijne pesto pureren. Dan cherrytomaatjes halveren en opzij zetten.

Cashewnoten-koekenpan met 2el olie op hoog vuur verhitten, kalkoen en spek toevoegen en in ca. 3-4min goudbruin bakken. Dan vuur tot middelhoog verlagen en nog ca. 3min bakken totdat kalkoen gaar is en spek donkerder kleurt. Dan alles uit de pan halen.

Vlees-koekenpan opnieuw op middelhoog vuur verhitten, pan niet schoonvegen. Cherrytomaten toevoegen en in ca. 3-5min zacht bakken. Vervolgens spinazie toevoegen en kort meebakken totdat het licht geslonken is.

Tot slot pesto, groenten en vlees aan pasta in kookpan toevoegen, geheel goed vermengen en met snuf zout en peper op smaak brengen. Pasta over borden verdelen, met overige geraspte kaas garneren.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
13 augustus 2019
Dit gebeurt er met je lichaam als je cola drinkt
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
19 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –