Van dit gerecht zullen zelfs de allerkleinsten van smullen! Je maakt het met kalkoen, kalkoenspek, tomaatjes en spinazie. Daarbij maak je heerlijk frisse pesto met marjolein en basilicum. Zo lekker kan gezond zijn.
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
Wat heb je nodig?
- 1x kalkoenfilet
- 1 teen knoflook
- 20g cashewnoten 3
- 40g Gran Biraghi kaas 2
- 40g basilicum en 5g marjolein
- 100g kalkoenspek
- 150g spinazie
- 500g cherrytomaten
- 500g spelt fussili
- olijfolie
- zwarte peper
- zout
Hoe maak je het?
Cashewnoten in grote koekenpan zonder olie, op middelhoog vuur verhitten, cashewnoten daarin in ca. 3-5min goudbruin roosteren, elke 30sec doorroeren. Dan uit de pan halen en opzij zetten. Ondertussen kalkoen in ca. 3cm lange dunne reepjes snijden. Spek in ca. 1cm dunne reepjes snijden. Beide opzij zetten.
Vervolgens In grote kookpan ruim water met 1tl zout aan de kook brengen. Zodra het water kookt, pasta toevoegen en in ca. 10min beetgaar koken. Dan water afgieten gieten en pasta in zeef laten uitlekken, vervolgens pasta terug in kookpan doen.
Ondertussen kaas raspen. Knoflook pellen. Marjoleinblaadjes van steeltjes plukken. Basilicum in z’n geheel, marjoleinblaadjes, cashewnoten, knoflook, 2/3 van kaas, 4el olijfolie, 2el water, snuf zout en peper in een hoge beker doen. Geheel met een staafmixer tot een fijne pesto pureren. Dan cherrytomaatjes halveren en opzij zetten.
Cashewnoten-koekenpan met 2el olie op hoog vuur verhitten, kalkoen en spek toevoegen en in ca. 3-4min goudbruin bakken. Dan vuur tot middelhoog verlagen en nog ca. 3min bakken totdat kalkoen gaar is en spek donkerder kleurt. Dan alles uit de pan halen.
Vlees-koekenpan opnieuw op middelhoog vuur verhitten, pan niet schoonvegen. Cherrytomaten toevoegen en in ca. 3-5min zacht bakken. Vervolgens spinazie toevoegen en kort meebakken totdat het licht geslonken is.
Tot slot pesto, groenten en vlees aan pasta in kookpan toevoegen, geheel goed vermengen en met snuf zout en peper op smaak brengen. Pasta over borden verdelen, met overige geraspte kaas garneren.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
4 januari 2023
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
3 september 2015
Boerenkoolchips
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
13 september 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –