Uit het tweede boek van Easy Peasy, Easy Peasy Family een heerlijk tussendoortje, traktatie of toetje. Delen wil je niet.
Easy Peasy Family
Heb je het filmpje met Claire van de Easy Peasy kookboeken al gezien? Lees dan snel verder!! Zo niet, kijk dan eerst hier het filmpje: Viv Health TV Easy Peasy kookboek .
Was je net zo enthousiast als dat wij zijn? Dan hebben wij nu een super leuk artikel voor jou, namelijk een recept uit het boek van Easy Peasy Family. Lekker, gezond en met liefde gemaakt!
Bounty Beauties
(10 repen)
OH- LALA, deze bounty beauties zijn voor mama! En als papa en co heel lief zijn mogen zij ook een stukje. Een klein stukje.
Ingrediënten:
Voor de vulling:
- 60 gram kokosolie
- 2 eetlepels kokosnectar (of honing)
- Snufje zeezout
- Merg van een vanillepeul (gebruik geen vanillepoeder anders wordt de vulling bruin)
- 160 gram geraspte kokos
- Scheutje water
Voor de chocoladelaag:
- 60 gram kokosolie
- 1 eetlepel rauwe honing
- 30 gram rauwe cacaopoeder
- Heel klein beetje zout
- … of smelt 100 gram pure chocolade (minimaal 85%) au bain-marie.
Bereidingswijze:
Smelt de kokosolie au bain-marie. Zet de kom op het werkblad en voeg de kokosnectar, het zout en het vanillemerg toe. Roer goed. Doe de geraspte kokos met het water en het oliemengsel in een schaal en kneed stevig door.
Bekleed een bakplaat of platte ovenschaal met bakpapier en schep hierin de kokosmix. Druk het mengsel goed aan en zet ongeveer 30 minuten in de vriezer.
Maak de chocoladelaag
Smelt de kokosolie au bain-marie, voeg de honing toe en roer goed. Zet de kom op het werkblad en voeg het cacaopoeder en het zout toe. Roer tot een glad mengsel. Haal de kokosmix uit de vriezer en snijd in bounty-achtige repen. Haal iedere reep door het chocolademengsel en leg op een met bakpapier beklede schaal of bakplaat. Zet 10-15 minuten in de vriezer om op te stijven. Herhaal zo vaak je wilt om een dikkere laag te krijgen. Bewaar de bounty’s in de koelkast.
Enthousiast geworden? Je kunt het boek via de link hieronder bestellen:
Gerelateerde berichten
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
25 juli 2015
Voeding met Viv
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
28 oktober 2014
Eetdagboek review
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
13 september 2016