Uit het tweede boek van Easy Peasy, Easy Peasy Family een heerlijk tussendoortje, traktatie of toetje. Delen wil je niet.
Easy Peasy Family
Heb je het filmpje met Claire van de Easy Peasy kookboeken al gezien? Lees dan snel verder!! Zo niet, kijk dan eerst hier het filmpje: Viv Health TV Easy Peasy kookboek .
Was je net zo enthousiast als dat wij zijn? Dan hebben wij nu een super leuk artikel voor jou, namelijk een recept uit het boek van Easy Peasy Family. Lekker, gezond en met liefde gemaakt!
Bounty Beauties
(10 repen)
OH- LALA, deze bounty beauties zijn voor mama! En als papa en co heel lief zijn mogen zij ook een stukje. Een klein stukje.
Ingrediënten:
Voor de vulling:
- 60 gram kokosolie
- 2 eetlepels kokosnectar (of honing)
- Snufje zeezout
- Merg van een vanillepeul (gebruik geen vanillepoeder anders wordt de vulling bruin)
- 160 gram geraspte kokos
- Scheutje water
Voor de chocoladelaag:
- 60 gram kokosolie
- 1 eetlepel rauwe honing
- 30 gram rauwe cacaopoeder
- Heel klein beetje zout
- … of smelt 100 gram pure chocolade (minimaal 85%) au bain-marie.
Bereidingswijze:
Smelt de kokosolie au bain-marie. Zet de kom op het werkblad en voeg de kokosnectar, het zout en het vanillemerg toe. Roer goed. Doe de geraspte kokos met het water en het oliemengsel in een schaal en kneed stevig door.
Bekleed een bakplaat of platte ovenschaal met bakpapier en schep hierin de kokosmix. Druk het mengsel goed aan en zet ongeveer 30 minuten in de vriezer.
Maak de chocoladelaag
Smelt de kokosolie au bain-marie, voeg de honing toe en roer goed. Zet de kom op het werkblad en voeg het cacaopoeder en het zout toe. Roer tot een glad mengsel. Haal de kokosmix uit de vriezer en snijd in bounty-achtige repen. Haal iedere reep door het chocolademengsel en leg op een met bakpapier beklede schaal of bakplaat. Zet 10-15 minuten in de vriezer om op te stijven. Herhaal zo vaak je wilt om een dikkere laag te krijgen. Bewaar de bounty’s in de koelkast.
Enthousiast geworden? Je kunt het boek via de link hieronder bestellen:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
30 september 2015
Glutenvrije maand
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
1 april 2015
Saoto soep
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
8 september 2015
Recept: ‘ Recipe for Love ’
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
17 november 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –