De zomer staat weer voor de deur! De warmte op je huid, lange zomeravonden en (hopelijk) veel zonnige dagen. Deze zomer zit je lekker in je vel en heb je energie voor tien. Zeker als je onderstaande afslanktips opvolgt.

1. Vervang rijst en pasta door quinoa

Veel mensen eten dagelijks witte rijst en/of pasta, vooral omdat je er eindeloos mee kunt variëren en het dus lekker gemakkelijk is. Ze bevatten alleen wel veel ‘snelle’ koolhydraten, de belangrijkste oorzaak van een kilootje te veel. Bovendien bevat pasta gluten, wat de vetopslag kan stimuleren als je lichaam er ongemerkt eigenlijk niet zo goed tegen kan.

Er is niet zo veel mis met koolhydraten en we hebben deze zeker nodig, maar kies voor koolhydraten die je lang verzadigen en zo je bloedsuikerspiegel stabiel houden en kies liever voor producten zonder gluten. Een gezond en lekker alternatief is bijvoorbeeld quinoa, deze witte zaadjes lijken een beetje op couscous, maar bevatten helemaal geen gluten. Quinoa zit wel boordevol vitamines en mineralen. Het is verkrijgbaar in iedere supermarkt of natuurwinkel.

2. Eet meer eiwitten

Kies in plaats van brood voor een stukje vlees of vis met wat groente of met een groene salade. Dat is een veel gezonder alternatief voor een koolhydraat- en suikerrijke traditionele broodlunch. Maak bijvoorbeeld een groene salade met een paar plakjes rosbief of carpaccio, of een stukje vette vis als zalm of makreel.

Als je meer eiwitten gaat eten en wat minder koolhydraten zul je veel langer verzadigd zijn, ook helpen de eiwitten om spieren te ontwikkelen en vet te verbranden. Je zult echt zien dat je met zo’n lunch veel langer een verzadigd gevoel hebt, waardoor je minder de neiging zult krijgen om later in de middag ongezond te gaan snacken!

3. Doe ’s ochtends twee oefeningen!

De reden dat soldaten in het leger ’s ochtends vaak push-ups en kniebuigingen moeten doen is dat je daarmee de stofwisseling op gang brengt. Hierdoor wordt de vetverbranding gestimuleerd en kun je vol energie aan je dag beginnen. Doe daarom voordat je onder de douche springt één of meerdere sets push-ups en kniebuigingen ofwel squats. Daarmee geef je jouw lijf een goede kickstart. Je kunt je trainingen of sportsessies ook vervangen voor zogenoemde HIIT trainingen (High-intensity Interval Training), korte trainingen met een hoge intensiteit en een korte rust tussen de oefeningen.

Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat deze manier van trainen de meest effectieve manier is om vet te verbranden en gewicht te verliezen. Bovendien zou het meer én sneller resultaat geven dan aerobe training, en dat in kortere tijd (bijvoorbeeld al in twintig minuten per sessie). Na zo’n training is, volgens onderzoek, de stofwisseling wel 24 uur verhoogd. De spieren zijn bezig met herstel en het aanvullen van energie en dat vraagt wat van het lichaam. HIIT training kun je bijvoorbeeld doen met een Kettlebell gewicht.

Geniet van de zomer!

Tip: Wil je meer weten over afvallen? Klik dan hier, want in mijn nieuwste boek “Help ik val niet af’ vertel ik je er alles over.
Of mocht je echt hulp nodig hebben bij het afvallen? Dan help ik je graag in Mijn online programma ” in 8 weken hormonaal in balans

 

Tekst: Jesse van der Velde

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten