Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit Vegalicious. Je maakt kennis met een verrukkelijke vegetarische keuken: verse ingrediënten, smakelijke gerechten, klassieke én originele recepten, voor alle gelegenheden, van kleine hapjes tot grote diners. Het ultieme boek voor iedereen die altijd of af en toe geen vlees wil eten!
Het nieuwe Vegalicious
Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart is de opvolger van het succesvolle Vegalicious. In haar nieuwe kookboek verrast Alice Hart weer met meer dan 200(!) vegetarische recepten die bewijzen dat een maaltijd zonder vlees of vis heerlijk, gezond en voedzaam is. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten. Dit is de feelgoodfood-bijbel van nu, voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten!
Geschikt voor zowel ontbijt als lunch
Al eerder lieten we je kennis maken met onze favoriete pastinaak-gierstpannenkoekjes uit dit boek. Maar we geven je nóg een mooi klein gerechtje dat geschikt is voor een vrolijke lunch en voor een ontbijt in een lui weekend. Maak het in een koekenpan met een doorsnede van 23 cm als je geen eenpersoons-koekenpannetjes hebt en verdeel het in vieren om te serveren. Je kunt 3 losgeklopte eieren door het beslag van zoete aardappels spatelen, hoewel de koekjes dan meer op frittata zullen lijken. Bovenop past dan een gepocheerd ei (met de avocado natuurlijk en extra hete saus).
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
voor 4 personen
Ingrediënten:
– 3 middelgrote zoete aardappels (ongeveer 600 g), geschild en grofgeraspt
– 1 kleine rode ui, fijngehakt
– 2 knoflooktenen, gekneusd
– 1 stuk verse gemberwortel ter grootte van een duim, geschild en fijngeraspt
– 2 el maïzena
– 2 el volkoren rijstmeel
– 2 rode chilipepers, 1 fijngehakt en 1 in dunne ringetjes gesneden
– zeezout en versgemalen zwarte peper
– 1 grote handvol korianderblaadjes, grofgehakt
– 6 el olijfolie of kokosboter, gesmolten
– 2 rijpe avocado’s, gehalveerd en ontpit
– 2 limoenen, 1 uitgeperst en 1 in vieren gesneden
Bereiding:
Spoel in een vergiet onder koud stromend water de geraspte zoete aardappel af totdat het water vrijwel helder is. Knijp al het overtollige water uit de afgespoelde rasp in een schone theedoek. Kieper dan in een grote mengkom. Voeg de ui, knoflook, gemberwortel, maïzena, rijstmeel, gehakte chilipeper, zout en peper, ongeveer 1 eetlepel korianderblaadjes en 2 eetlepels van de olijfolie of gesmolten kokosboter toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel de resterende olijfolie of gesmolten kokosboter over 4 gietijzeren koekenpannetjes of koekenpannetjes met dikke bodem – of een koekenpan van 23 cm doorsnede voor een grote koek – en zet op hoog vuur. Doe een kwart van het aardappelbeslag in elk pannetje of alles in de grote pan (het moet
duidelijk sissen) en maak het beslag goed plat met een spatel. Draai het vuur op matig.
Bak elk aardappelkoekje 3-5 minuten (misschien iets langer voor de grote koek), haal dan een pannenkoekmes of een spatel langs de randen, laat elk koekje op een plat bord glijden en dan weer in de pan met de andere kant boven. (Probeer ze niet in de pan om te gooien tenzij je de zwarte band hebt.) Zet nog ongeveer 3 minuten op het vuur totdat de onderkant mooi bruin is. Schep het vruchtvlees van de avocado’s met een lepel uit hun schil en prak dit grof met een beetje limoensap, de rest van de korianderblaadjes, de ringetjes chilipeper en peper en zout naar smaak. Serveer de aardappelkoekjes met het avocadomengsel erbovenop geschept en de limoenpartjes om eroverheen uit te knijpen.
Het nieuwe vegalicious
Auteur: Alice Hart
ISBN: 9789021562391
Kosmos Uitgevers
Tekst: Maartje Meijers voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
4 december 2014
Foodtrends 2015
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
15 september 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –