Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit Vegalicious. Je maakt kennis met een verrukkelijke vegetarische keuken: verse ingrediënten, smakelijke gerechten, klassieke én originele recepten, voor alle gelegenheden, van kleine hapjes tot grote diners. Het ultieme boek voor iedereen die altijd of af en toe geen vlees wil eten!
Het nieuwe Vegalicious
Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart is de opvolger van het succesvolle Vegalicious. In haar nieuwe kookboek verrast Alice Hart weer met meer dan 200(!) vegetarische recepten die bewijzen dat een maaltijd zonder vlees of vis heerlijk, gezond en voedzaam is. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten. Dit is de feelgoodfood-bijbel van nu, voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten!
Geschikt voor zowel ontbijt als lunch
Al eerder lieten we je kennis maken met onze favoriete pastinaak-gierstpannenkoekjes uit dit boek. Maar we geven je nóg een mooi klein gerechtje dat geschikt is voor een vrolijke lunch en voor een ontbijt in een lui weekend. Maak het in een koekenpan met een doorsnede van 23 cm als je geen eenpersoons-koekenpannetjes hebt en verdeel het in vieren om te serveren. Je kunt 3 losgeklopte eieren door het beslag van zoete aardappels spatelen, hoewel de koekjes dan meer op frittata zullen lijken. Bovenop past dan een gepocheerd ei (met de avocado natuurlijk en extra hete saus).
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
voor 4 personen
Ingrediënten:
– 3 middelgrote zoete aardappels (ongeveer 600 g), geschild en grofgeraspt
– 1 kleine rode ui, fijngehakt
– 2 knoflooktenen, gekneusd
– 1 stuk verse gemberwortel ter grootte van een duim, geschild en fijngeraspt
– 2 el maïzena
– 2 el volkoren rijstmeel
– 2 rode chilipepers, 1 fijngehakt en 1 in dunne ringetjes gesneden
– zeezout en versgemalen zwarte peper
– 1 grote handvol korianderblaadjes, grofgehakt
– 6 el olijfolie of kokosboter, gesmolten
– 2 rijpe avocado’s, gehalveerd en ontpit
– 2 limoenen, 1 uitgeperst en 1 in vieren gesneden
Bereiding:
Spoel in een vergiet onder koud stromend water de geraspte zoete aardappel af totdat het water vrijwel helder is. Knijp al het overtollige water uit de afgespoelde rasp in een schone theedoek. Kieper dan in een grote mengkom. Voeg de ui, knoflook, gemberwortel, maïzena, rijstmeel, gehakte chilipeper, zout en peper, ongeveer 1 eetlepel korianderblaadjes en 2 eetlepels van de olijfolie of gesmolten kokosboter toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel de resterende olijfolie of gesmolten kokosboter over 4 gietijzeren koekenpannetjes of koekenpannetjes met dikke bodem – of een koekenpan van 23 cm doorsnede voor een grote koek – en zet op hoog vuur. Doe een kwart van het aardappelbeslag in elk pannetje of alles in de grote pan (het moet
duidelijk sissen) en maak het beslag goed plat met een spatel. Draai het vuur op matig.
Bak elk aardappelkoekje 3-5 minuten (misschien iets langer voor de grote koek), haal dan een pannenkoekmes of een spatel langs de randen, laat elk koekje op een plat bord glijden en dan weer in de pan met de andere kant boven. (Probeer ze niet in de pan om te gooien tenzij je de zwarte band hebt.) Zet nog ongeveer 3 minuten op het vuur totdat de onderkant mooi bruin is. Schep het vruchtvlees van de avocado’s met een lepel uit hun schil en prak dit grof met een beetje limoensap, de rest van de korianderblaadjes, de ringetjes chilipeper en peper en zout naar smaak. Serveer de aardappelkoekjes met het avocadomengsel erbovenop geschept en de limoenpartjes om eroverheen uit te knijpen.
Het nieuwe vegalicious
Auteur: Alice Hart
ISBN: 9789021562391
Kosmos Uitgevers
Tekst: Maartje Meijers voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
16 december 2016
De leukste kerstinspiratie video
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
9 juni 2016
Rode linzensoep
20 januari 2020
Omega 3 een onmisbare dagelijkse aanvulling
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
15 februari 2017
FRIET
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
4 december 2014
Foodtrends 2015
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
19 augustus 2018
Sandra –
Goed, duidelijk en snelle levering
Daphne D. –
Diana –
Marianne –
Anoniem –