Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit Vegalicious. Je maakt kennis met een verrukkelijke vegetarische keuken: verse ingrediënten, smakelijke gerechten, klassieke én originele recepten, voor alle gelegenheden, van kleine hapjes tot grote diners. Het ultieme boek voor iedereen die altijd of af en toe geen vlees wil eten!
Het nieuwe Vegalicious
Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart is de opvolger van het succesvolle Vegalicious. In haar nieuwe kookboek verrast Alice Hart weer met meer dan 200(!) vegetarische recepten die bewijzen dat een maaltijd zonder vlees of vis heerlijk, gezond en voedzaam is. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten. Dit is de feelgoodfood-bijbel van nu, voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten!
Geschikt voor zowel ontbijt als lunch
Al eerder lieten we je kennis maken met onze favoriete pastinaak-gierstpannenkoekjes uit dit boek. Maar we geven je nóg een mooi klein gerechtje dat geschikt is voor een vrolijke lunch en voor een ontbijt in een lui weekend. Maak het in een koekenpan met een doorsnede van 23 cm als je geen eenpersoons-koekenpannetjes hebt en verdeel het in vieren om te serveren. Je kunt 3 losgeklopte eieren door het beslag van zoete aardappels spatelen, hoewel de koekjes dan meer op frittata zullen lijken. Bovenop past dan een gepocheerd ei (met de avocado natuurlijk en extra hete saus).
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
voor 4 personen
Ingrediënten:
– 3 middelgrote zoete aardappels (ongeveer 600 g), geschild en grofgeraspt
– 1 kleine rode ui, fijngehakt
– 2 knoflooktenen, gekneusd
– 1 stuk verse gemberwortel ter grootte van een duim, geschild en fijngeraspt
– 2 el maïzena
– 2 el volkoren rijstmeel
– 2 rode chilipepers, 1 fijngehakt en 1 in dunne ringetjes gesneden
– zeezout en versgemalen zwarte peper
– 1 grote handvol korianderblaadjes, grofgehakt
– 6 el olijfolie of kokosboter, gesmolten
– 2 rijpe avocado’s, gehalveerd en ontpit
– 2 limoenen, 1 uitgeperst en 1 in vieren gesneden
Bereiding:
Spoel in een vergiet onder koud stromend water de geraspte zoete aardappel af totdat het water vrijwel helder is. Knijp al het overtollige water uit de afgespoelde rasp in een schone theedoek. Kieper dan in een grote mengkom. Voeg de ui, knoflook, gemberwortel, maïzena, rijstmeel, gehakte chilipeper, zout en peper, ongeveer 1 eetlepel korianderblaadjes en 2 eetlepels van de olijfolie of gesmolten kokosboter toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel de resterende olijfolie of gesmolten kokosboter over 4 gietijzeren koekenpannetjes of koekenpannetjes met dikke bodem – of een koekenpan van 23 cm doorsnede voor een grote koek – en zet op hoog vuur. Doe een kwart van het aardappelbeslag in elk pannetje of alles in de grote pan (het moet
duidelijk sissen) en maak het beslag goed plat met een spatel. Draai het vuur op matig.
Bak elk aardappelkoekje 3-5 minuten (misschien iets langer voor de grote koek), haal dan een pannenkoekmes of een spatel langs de randen, laat elk koekje op een plat bord glijden en dan weer in de pan met de andere kant boven. (Probeer ze niet in de pan om te gooien tenzij je de zwarte band hebt.) Zet nog ongeveer 3 minuten op het vuur totdat de onderkant mooi bruin is. Schep het vruchtvlees van de avocado’s met een lepel uit hun schil en prak dit grof met een beetje limoensap, de rest van de korianderblaadjes, de ringetjes chilipeper en peper en zout naar smaak. Serveer de aardappelkoekjes met het avocadomengsel erbovenop geschept en de limoenpartjes om eroverheen uit te knijpen.
Het nieuwe vegalicious
Auteur: Alice Hart
ISBN: 9789021562391
Kosmos Uitgevers
Tekst: Maartje Meijers voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
4 januari 2023
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
30 september 2015
Glutenvrije maand
22 september 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –