Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit Vegalicious. Je maakt kennis met een verrukkelijke vegetarische keuken: verse ingrediënten, smakelijke gerechten, klassieke én originele recepten, voor alle gelegenheden, van kleine hapjes tot grote diners. Het ultieme boek voor iedereen die altijd of af en toe geen vlees wil eten!
Het nieuwe Vegalicious
Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart is de opvolger van het succesvolle Vegalicious. In haar nieuwe kookboek verrast Alice Hart weer met meer dan 200(!) vegetarische recepten die bewijzen dat een maaltijd zonder vlees of vis heerlijk, gezond en voedzaam is. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten. Dit is de feelgoodfood-bijbel van nu, voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten!
Geschikt voor zowel ontbijt als lunch
Al eerder lieten we je kennis maken met onze favoriete pastinaak-gierstpannenkoekjes uit dit boek. Maar we geven je nóg een mooi klein gerechtje dat geschikt is voor een vrolijke lunch en voor een ontbijt in een lui weekend. Maak het in een koekenpan met een doorsnede van 23 cm als je geen eenpersoons-koekenpannetjes hebt en verdeel het in vieren om te serveren. Je kunt 3 losgeklopte eieren door het beslag van zoete aardappels spatelen, hoewel de koekjes dan meer op frittata zullen lijken. Bovenop past dan een gepocheerd ei (met de avocado natuurlijk en extra hete saus).
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
voor 4 personen
Ingrediënten:
– 3 middelgrote zoete aardappels (ongeveer 600 g), geschild en grofgeraspt
– 1 kleine rode ui, fijngehakt
– 2 knoflooktenen, gekneusd
– 1 stuk verse gemberwortel ter grootte van een duim, geschild en fijngeraspt
– 2 el maïzena
– 2 el volkoren rijstmeel
– 2 rode chilipepers, 1 fijngehakt en 1 in dunne ringetjes gesneden
– zeezout en versgemalen zwarte peper
– 1 grote handvol korianderblaadjes, grofgehakt
– 6 el olijfolie of kokosboter, gesmolten
– 2 rijpe avocado’s, gehalveerd en ontpit
– 2 limoenen, 1 uitgeperst en 1 in vieren gesneden
Bereiding:
Spoel in een vergiet onder koud stromend water de geraspte zoete aardappel af totdat het water vrijwel helder is. Knijp al het overtollige water uit de afgespoelde rasp in een schone theedoek. Kieper dan in een grote mengkom. Voeg de ui, knoflook, gemberwortel, maïzena, rijstmeel, gehakte chilipeper, zout en peper, ongeveer 1 eetlepel korianderblaadjes en 2 eetlepels van de olijfolie of gesmolten kokosboter toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel de resterende olijfolie of gesmolten kokosboter over 4 gietijzeren koekenpannetjes of koekenpannetjes met dikke bodem – of een koekenpan van 23 cm doorsnede voor een grote koek – en zet op hoog vuur. Doe een kwart van het aardappelbeslag in elk pannetje of alles in de grote pan (het moet
duidelijk sissen) en maak het beslag goed plat met een spatel. Draai het vuur op matig.
Bak elk aardappelkoekje 3-5 minuten (misschien iets langer voor de grote koek), haal dan een pannenkoekmes of een spatel langs de randen, laat elk koekje op een plat bord glijden en dan weer in de pan met de andere kant boven. (Probeer ze niet in de pan om te gooien tenzij je de zwarte band hebt.) Zet nog ongeveer 3 minuten op het vuur totdat de onderkant mooi bruin is. Schep het vruchtvlees van de avocado’s met een lepel uit hun schil en prak dit grof met een beetje limoensap, de rest van de korianderblaadjes, de ringetjes chilipeper en peper en zout naar smaak. Serveer de aardappelkoekjes met het avocadomengsel erbovenop geschept en de limoenpartjes om eroverheen uit te knijpen.
Het nieuwe vegalicious
Auteur: Alice Hart
ISBN: 9789021562391
Kosmos Uitgevers
Tekst: Maartje Meijers voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 augustus 2019
Dit gebeurt er met je lichaam als je cola drinkt
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
30 januari 2018
6 Gezonde gewoontes voor een slanker en gezonder leven!
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
28 februari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –