Oooooh wat ben ik er toch dol op: Roomboter. Lekker dik op mijn speltboterham, voor het bakken van mijn zalmmoot of in mijn bulletproof koffie, het maak niet uit, I love it.
Bang voor roomboter
Veel mensen zijn bang voor roomboter. Dit zit toch vol met verzadigde vetten hoor je ze zeggen? Dat klopt! De meningen verschillen of deze verzadigde vetten gezond of ongezond zijn. Sommige wetenschappers beweren dat ze kanker bestrijden, anderen dat ze juist kanker veroorzaken. Het wordt dan ook tijd dat men onderscheid gaat maken tussen verzadigde vetten die op industriële wijze uit plantaardige producten worden verkregen en verzadigde vetten uit dierlijk vet in de vorm van roomboter. De melk waaruit deze boter wordt gewonnen is bedoeld om aan jonge dieren te geven en moeder natuur kan het toch eenvoudigweg niet van slechte stoffen hebben voorzien.
Vitamine A & D
Naast vitamine A bevat roomboter veel vitamine D, E en K. Vitamine D zit maar in weinig plantaardige voeding dus het kan voor vegetariërs geen kwaad om te eten. Vitamine D bevordert de opname van calcium en is nodig voor een goed werkend immuunsysteem. Het is dus ook erg geschikt voor de boterhammetjes van je kids.
Schildklier & bijnier
Boter is een natuurproduct. Het bestaat uit vetten die in melk zitten, er zit vrijwel geen lactose meer in. Mensen met een lactose-allergie kunnen vaak wel roomboter eten. Ook zit deze boter vol met gezonde stoffen. Het bevat de meest vitamine A. Deze vitamine is goed voor het hele lichaam en met name voor de schildklier en de bijnier. Wanneer je last hebt van je schildklier of bijnieren en je eet margarine dan is het goed voor je gezondheid om over te stappen op roomboter.
Tip: Biologische grasboter heeft de voorkeur!
Bron: Mens en Gezondheid
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
9 november 2014
Herfstige salade
2 juni 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –