In mijn boek ‘Gezonder met Viv’ staan 80 heerlijke recepten voor een Gezonder, Blijer en Slanker leven. Allemaal recepten vol goede voedingsstoffen en vooral groente. Vandaag deze heerlijke Shakshuka. 

Shakshuka

Bereiding: 45 minuten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 6 tomaten
  • 2 gele paprika’s
  • 2 rode paprika’s
  • 4 el verse koriander
  • 2 el verse bladpeterselie
  • 3 el kokosolie
  • 1 handje baby-spinazie
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 1 tl ras el hanout
  • 6 eieren
  • optioneel: geitenyoghurt

Benodigdheden

  • Grote koekenpan

Bereiding

  1. Snijd de tomaten in parten en de paprika’s in reepjes. Snijd de helft van de koriander en de peterselie fijn.
  2. Verhit de kokosolie in een grote koekenpan, bak de tomaten en paprika 10 minuten op hoog vuur. Roer de fijngesneden kruiden en spinazie erdoor en bak nog 2 minuten mee.
  3. Roer de tomatenblokjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur laag en laat 10 minuten zacht doorkoken.
  4. Maak met een houten lepel zes holtes in de groenten, breek in elke holte een eitje. Bestrooi met zeezout en ras el hanout. Leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de eieren in circa 10 minuten op laag vuur stollen. Zorg dat de eieren niet te hard worden, een zachte dooier is bij dit gerecht juist lekker. Verdeel het gerecht over 4 borden, garneer met de achtergehouden kruiden. Serveer eventueel met een lepel geitenyoghurt.

Wil je meer van dit soort lekkere recepten zien? Bestel dan ‘Gezonder met Viv’.