Deze zoete-aardappel frittata is toch wel 1 van mijn favoriete gerechten ui mijn boek ‘Gezonder met Viv’, voor zowel die gezellige lunch met vriendinnen, maar ook heerlijk als avond eten. Tevens kun je de restjes uiteraard de volgende dag prima meenemen naar je werk. En geloof me, ook nog eens heel makkelijk om te maken! Want ook ik, wil niet uren in de keuken staan. 🙂
Ik ken niemand die niet smult van deze zoete-aardappel frittata.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 zoete aardappelen
- 1 broccoli, in roosjes
- 1 ui
- 2 el boter
- 8 eieren
- 150 ml amandelmelk
- 10 g vers basilicum
- 100 g zachte geitenkaas
Benodigdheden:
Ovenbestendige koekenpan of quichevorm van 28 cm doorsnee
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op de grillstand tot 180 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
- Kook de broccoliroosjes in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
- Maak de ui schoon en snipper fijn. Verhit boter in een ovenbestendige koekenpan, fruit de uien 5 minuten aan. Voeg de zoete aardappelen toe. Bak 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de laatste minuut de broccoliroosjes toe, breng op smaak met zout en peper.
- Klop de eieren in een kom met de amandelmelk los met een garde. Snijd het basilicum
fijn en roer 2/3 van de geitenkaas erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet het eimengsel over de groenten, verdeel met vork alle groenten gelijkmatig over de bodem van de pan. Brokkel de overige geitenkaas over de frittata. Zet 15 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant bruin kleurt en het ei gestold is.
TIP: Eet er een lekkere grote salade bij met sla, tomaatjes, avocado en geraspte wortel. De geitenkaas kun je weglaten of vervangen door echte buffelmozzarella.
Eet lekker! Benieuwd wat je van het gerecht vindt.
Meer hormoonproof recepten? Bestel het boek ‘Gezonder met Viv‘ hier.
Liefs, Vivian
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
16 december 2016
De leukste kerstinspiratie video
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
2 juli 2014
Aan het infuus
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
22 juni 2021
10 x spijsvertering tips voor op vakantie
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
11 december 2014
Sporttrends 2015
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
15 oktober 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –