Deze zoete-aardappel frittata is toch wel 1 van mijn favoriete gerechten ui mijn boek ‘Gezonder met Viv’, voor zowel die gezellige lunch met vriendinnen, maar ook heerlijk als avond eten. Tevens kun je de restjes uiteraard de volgende dag prima meenemen naar je werk. En geloof me, ook nog eens heel makkelijk om te maken! Want ook ik, wil niet uren in de keuken staan. 🙂
Ik ken niemand die niet smult van deze zoete-aardappel frittata.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 zoete aardappelen
- 1 broccoli, in roosjes
- 1 ui
- 2 el boter
- 8 eieren
- 150 ml amandelmelk
- 10 g vers basilicum
- 100 g zachte geitenkaas
Benodigdheden:
Ovenbestendige koekenpan of quichevorm van 28 cm doorsnee
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op de grillstand tot 180 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
- Kook de broccoliroosjes in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
- Maak de ui schoon en snipper fijn. Verhit boter in een ovenbestendige koekenpan, fruit de uien 5 minuten aan. Voeg de zoete aardappelen toe. Bak 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de laatste minuut de broccoliroosjes toe, breng op smaak met zout en peper.
- Klop de eieren in een kom met de amandelmelk los met een garde. Snijd het basilicum
fijn en roer 2/3 van de geitenkaas erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet het eimengsel over de groenten, verdeel met vork alle groenten gelijkmatig over de bodem van de pan. Brokkel de overige geitenkaas over de frittata. Zet 15 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant bruin kleurt en het ei gestold is.
TIP: Eet er een lekkere grote salade bij met sla, tomaatjes, avocado en geraspte wortel. De geitenkaas kun je weglaten of vervangen door echte buffelmozzarella.
Eet lekker! Benieuwd wat je van het gerecht vindt.
Meer hormoonproof recepten? Bestel het boek ‘Gezonder met Viv‘ hier.
Liefs, Vivian
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 juli 2015
Voeding met Viv
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
15 februari 2021
20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven
20 november 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –