Deze zoete-aardappel frittata is toch wel 1 van mijn favoriete gerechten ui mijn boek ‘Gezonder met Viv’, voor zowel die gezellige lunch met vriendinnen, maar ook heerlijk als avond eten. Tevens kun je de restjes uiteraard de volgende dag prima meenemen naar je werk. En geloof me, ook nog eens heel makkelijk om te maken! Want ook ik, wil niet uren in de keuken staan. 🙂
Ik ken niemand die niet smult van deze zoete-aardappel frittata.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 zoete aardappelen
- 1 broccoli, in roosjes
- 1 ui
- 2 el boter
- 8 eieren
- 150 ml amandelmelk
- 10 g vers basilicum
- 100 g zachte geitenkaas
Benodigdheden:
Ovenbestendige koekenpan of quichevorm van 28 cm doorsnee
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op de grillstand tot 180 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
- Kook de broccoliroosjes in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
- Maak de ui schoon en snipper fijn. Verhit boter in een ovenbestendige koekenpan, fruit de uien 5 minuten aan. Voeg de zoete aardappelen toe. Bak 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de laatste minuut de broccoliroosjes toe, breng op smaak met zout en peper.
- Klop de eieren in een kom met de amandelmelk los met een garde. Snijd het basilicum
fijn en roer 2/3 van de geitenkaas erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet het eimengsel over de groenten, verdeel met vork alle groenten gelijkmatig over de bodem van de pan. Brokkel de overige geitenkaas over de frittata. Zet 15 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant bruin kleurt en het ei gestold is.
TIP: Eet er een lekkere grote salade bij met sla, tomaatjes, avocado en geraspte wortel. De geitenkaas kun je weglaten of vervangen door echte buffelmozzarella.
Eet lekker! Benieuwd wat je van het gerecht vindt.
Meer hormoonproof recepten? Bestel het boek ‘Gezonder met Viv‘ hier.
Liefs, Vivian
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
12 maart 2015
Insecten als snack
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
28 oktober 2014
Eetdagboek review
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
14 juli 2015
VivLoves it: OneFit
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
12 juni 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –