Deze zoete-aardappel frittata is toch wel 1 van mijn favoriete gerechten ui mijn boek ‘Gezonder met Viv’, voor zowel die gezellige lunch met vriendinnen, maar ook heerlijk als avond eten. Tevens kun je de restjes uiteraard de volgende dag prima meenemen naar je werk. En geloof me, ook nog eens heel makkelijk om te maken! Want ook ik, wil niet uren in de keuken staan. 🙂
Ik ken niemand die niet smult van deze zoete-aardappel frittata.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 zoete aardappelen
- 1 broccoli, in roosjes
- 1 ui
- 2 el boter
- 8 eieren
- 150 ml amandelmelk
- 10 g vers basilicum
- 100 g zachte geitenkaas
Benodigdheden:
Ovenbestendige koekenpan of quichevorm van 28 cm doorsnee
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op de grillstand tot 180 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
- Kook de broccoliroosjes in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
- Maak de ui schoon en snipper fijn. Verhit boter in een ovenbestendige koekenpan, fruit de uien 5 minuten aan. Voeg de zoete aardappelen toe. Bak 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de laatste minuut de broccoliroosjes toe, breng op smaak met zout en peper.
- Klop de eieren in een kom met de amandelmelk los met een garde. Snijd het basilicum
fijn en roer 2/3 van de geitenkaas erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet het eimengsel over de groenten, verdeel met vork alle groenten gelijkmatig over de bodem van de pan. Brokkel de overige geitenkaas over de frittata. Zet 15 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant bruin kleurt en het ei gestold is.
TIP: Eet er een lekkere grote salade bij met sla, tomaatjes, avocado en geraspte wortel. De geitenkaas kun je weglaten of vervangen door echte buffelmozzarella.
Eet lekker! Benieuwd wat je van het gerecht vindt.
Meer hormoonproof recepten? Bestel het boek ‘Gezonder met Viv‘ hier.
Liefs, Vivian
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
5 oktober 2018
Viv’s detox
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
9 november 2021
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
8 september 2015
Healthy Kids
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
30 november 2018
Heb jij ook last van gevoelig tandvlees tijdens je menstruatie?
17 december 2015
Strakke benen en billen?
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
16 juli 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –