Ken jij ze al; de oathie? Dit is een heerlijk broodje zonder meel of tarwe. Het wordt namelijk gemaakt van havermoutvlokken, bessen, noten, lijnzaad en veel andere (glutenvrije) vezels! Uiterst geschikt voor iedereen met een gluten intolerantie; dit ‘nieuw soort brood’ kun je wel gewoon eten. En natuurlijk een heerlijke optie voor iedereen die wel eens wat anders wil dan ‘gewoon’ brood.
Tijd om zo’n oathie eens zelf te maken! Toch eerst maar eens proberen hoe het nieuwe brood smaakt? Bij de Bagels & Beans hebben ze volgens de redactie van VivOnline de lekkerste oathies! Het lekkerst is om de Oathie even in de oven of broodrooster te doen, zodat hij lekker warm en knapperig wordt.
Recept zelfgemaakte oathie
Het is handig als je psylliumvezels koopt. Hier kun je goed glutenvrij mee bakken. Als de vezels met water in aanraking komen vormen ze een geleiachtige substantie, wat zorgt voor een goede binding met andere ingrediënten. Ook hebben deze vezels een gunstige werking op de darmen. Psylliumvezels zijn onder andere te koop bij de Tuinen.
Ingrediënten
- 1 kop havermoutmoutvlokken
- 2 eetlepels Psyllium vezels
- 175 ml water
- Een mix van 100 gram noten (amandelen, hazelnoten of walnoten)
- Een mix van 150 gram zaden (sesamzaden, zonnebloemzaden, pompoenzaden)
- 50 gram lijnzaad
- 1 theelepel zeezout
- 3 eetlepels gesmolten kokosolie
- Handje vol rozijnen, gehakte dadels, abrikozen of chocola
Verwarm de oven op 175 graden. Mix het water met de Psyllium vezels en laat het 5 minuten staan (het wordt een dikke gel). Doe alle noten en zaden in een keukenmachine en maal deze grof.
Doe de noten en zadenmix in een kom en voeg de kokosolie en zout toe.
Roer goed door. Voeg de psyllium gel toe en roer nog een keer goed door. Zet 1 uur apart zodat de gel goed in de notenmix trekt. Verdeel het beslag in, bijvoorbeeld, muffinvormen en bak 45 minuten in de oven.
Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
20 juni 2015
Lazy Sushi
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
3 september 2015
Gezonde chocopasta
9 april 2014
Ontzuren met thee
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
31 juli 2014
A kiwi a day…
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
10 juni 2015
SLA: het kookboek
17 juli 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –