Ken jij ze al; de oathie? Dit is een heerlijk broodje zonder meel of tarwe. Het wordt namelijk gemaakt van havermoutvlokken, bessen, noten, lijnzaad en veel andere (glutenvrije) vezels! Uiterst geschikt voor iedereen met een gluten intolerantie; dit ‘nieuw soort brood’ kun je wel gewoon eten. En natuurlijk een heerlijke optie voor iedereen die wel eens wat anders wil dan ‘gewoon’ brood.
Tijd om zo’n oathie eens zelf te maken! Toch eerst maar eens proberen hoe het nieuwe brood smaakt? Bij de Bagels & Beans hebben ze volgens de redactie van VivOnline de lekkerste oathies! Het lekkerst is om de Oathie even in de oven of broodrooster te doen, zodat hij lekker warm en knapperig wordt.
Recept zelfgemaakte oathie
Het is handig als je psylliumvezels koopt. Hier kun je goed glutenvrij mee bakken. Als de vezels met water in aanraking komen vormen ze een geleiachtige substantie, wat zorgt voor een goede binding met andere ingrediënten. Ook hebben deze vezels een gunstige werking op de darmen. Psylliumvezels zijn onder andere te koop bij de Tuinen.
Ingrediënten
- 1 kop havermoutmoutvlokken
- 2 eetlepels Psyllium vezels
- 175 ml water
- Een mix van 100 gram noten (amandelen, hazelnoten of walnoten)
- Een mix van 150 gram zaden (sesamzaden, zonnebloemzaden, pompoenzaden)
- 50 gram lijnzaad
- 1 theelepel zeezout
- 3 eetlepels gesmolten kokosolie
- Handje vol rozijnen, gehakte dadels, abrikozen of chocola
Verwarm de oven op 175 graden. Mix het water met de Psyllium vezels en laat het 5 minuten staan (het wordt een dikke gel). Doe alle noten en zaden in een keukenmachine en maal deze grof.
Doe de noten en zadenmix in een kom en voeg de kokosolie en zout toe.
Roer goed door. Voeg de psyllium gel toe en roer nog een keer goed door. Zet 1 uur apart zodat de gel goed in de notenmix trekt. Verdeel het beslag in, bijvoorbeeld, muffinvormen en bak 45 minuten in de oven.
Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
10 juni 2015
Raw kokos snack
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
23 oktober 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –