Ken jij ze al; de oathie? Dit is een heerlijk broodje zonder meel of tarwe. Het wordt namelijk gemaakt van havermoutvlokken, bessen, noten, lijnzaad en veel andere (glutenvrije) vezels! Uiterst geschikt voor iedereen met een gluten intolerantie; dit ‘nieuw soort brood’ kun je wel gewoon eten. En natuurlijk een heerlijke optie voor iedereen die wel eens wat anders wil dan ‘gewoon’ brood.
Tijd om zo’n oathie eens zelf te maken! Toch eerst maar eens proberen hoe het nieuwe brood smaakt? Bij de Bagels & Beans hebben ze volgens de redactie van VivOnline de lekkerste oathies! Het lekkerst is om de Oathie even in de oven of broodrooster te doen, zodat hij lekker warm en knapperig wordt.
Recept zelfgemaakte oathie
Het is handig als je psylliumvezels koopt. Hier kun je goed glutenvrij mee bakken. Als de vezels met water in aanraking komen vormen ze een geleiachtige substantie, wat zorgt voor een goede binding met andere ingrediënten. Ook hebben deze vezels een gunstige werking op de darmen. Psylliumvezels zijn onder andere te koop bij de Tuinen.
Ingrediënten
- 1 kop havermoutmoutvlokken
- 2 eetlepels Psyllium vezels
- 175 ml water
- Een mix van 100 gram noten (amandelen, hazelnoten of walnoten)
- Een mix van 150 gram zaden (sesamzaden, zonnebloemzaden, pompoenzaden)
- 50 gram lijnzaad
- 1 theelepel zeezout
- 3 eetlepels gesmolten kokosolie
- Handje vol rozijnen, gehakte dadels, abrikozen of chocola
Verwarm de oven op 175 graden. Mix het water met de Psyllium vezels en laat het 5 minuten staan (het wordt een dikke gel). Doe alle noten en zaden in een keukenmachine en maal deze grof.
Doe de noten en zadenmix in een kom en voeg de kokosolie en zout toe.
Roer goed door. Voeg de psyllium gel toe en roer nog een keer goed door. Zet 1 uur apart zodat de gel goed in de notenmix trekt. Verdeel het beslag in, bijvoorbeeld, muffinvormen en bak 45 minuten in de oven.
Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
3 september 2015
Boerenkoolchips
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
16 september 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –