Kun jij je dag niet beginnen zonder je kop koffie? Hoewel cafeïne tijdelijk voor meer energie kan zorgen, is het geen langdurige gezonde oplossing. Wanneer je (vaak ongemerkt) een verslaving opbouwt, kan het juist energie van je afnemen. Natuurlijk zijn er anderzijds ook gezonde voordelen van cafeïne bekend. Maar toch is het een goed idee om het af en toe (een weekje, of langer) eens zonder te proberen. In deze periode kun je gaan merken dat je juist zonder koffie frisser, meer helder en alerter ben. Het proberen waard! Wij geven je graag wat inspiratie voor 3 x lekkere koffievervangers uit het boek ‘Good Food in 20 minutes’. 

 

3 x koffievervangers

1. Lemon Kickstart

lemon kickstart

Dit is net zo makkelijk als het klinkt en dé manier om direct veel energie te krijgen. Warm water me citroen helpt o.a. om je spijsvertering op gang te brengen en is ook goed voor je lever.

Nodig?

water + 1 citroen

Hoe maak je het?

Snijd de citroen in 2 delen, kook het water. Laat het water 5 minuten afkoelen en knijp dan de citroenhelften uit het water. Klaar!

2. Thank you very Matcha!

matcha latte

Matcha Latte is Japans, lekker en gezond. Onderzoek heeft aangetoond dat Matcha geneeskrachtige werkingen heeft.

Nodig?

1 tl. matchapoeder
amandelmelk
1 tl honing

Hoe maak je het?

  1. Breng water aan de kook en laat het 5 minuten afkoelen (tot ongeveer 80 C, dit is de ideale temperatuur voor Matcha om alle goede en werkzame stoffen te behouden).
  2. Verwarm de amandelmelk
  3. Doe het matchapoeder in een beker met een klein laagje water en roer het goed door, net zolang tot het poeder is opgelost. Schenk dan meteen de melk erbij. Niet te lang roeren, want dan wordt de matcha bitter. Doe er eventueel naar smaak wat honing bij.

3. Chai Latte

chai latte koffievervangers

 

Chai is een heerlijk verkwikkend en verwarmend drankje. Je kunt de Chai kruidenmix zelf maken of kant-en klaar in de (thee)winkel kopen (kies wel voor de variant zonder geraffineerde suikers). Dan hoef je er alleen nog maar warme, opgeklopte melk aan toe te voegen. Maar zelf maken mag natuurlijk ook, een leuke, lekkere en ontspannende bezigheid!

Nodig?

2 tl groene thee
2 tl kardemompoeder
1/4 tl nootmuskaat
1/4 tl kaneel
klein beetje geraspte sinaasappelschil
1 kruidnagel, gekneusd
1/4 tl gedroogde gember
1 peperkorrle, gekneusd
snufje zwarte peper
1 kopje amandelmelk
1 steranijs
1 tl honing
1 leeg theezakje

Hoe maak je het?

  1. Stop alle specerijen in een vijzel en zorg dat je alles lekker fijn maalt. Go crush it!
  2. Verwarm de melk (klop het op voor een lekkere schuimlaag)
  3. Doe de groene thee plus de gekneusde specerijen in een theezakje en laat dit 10 minuten trekken in je melk (korter of langer mag ook, wat je zelf het lekkerst vindt qua smaak!)
  4. Doe alles in een mok, en maak af met wat honing en kaneel bovenop. Geniet!

Gezond eten zonder gedoe

Laurianne snapt als geen anders dat gezond eten wanneer je geen (of weinig) tijd hebt, soms bijna niet te doen is. Het is een uitdaging voor veel mensen. Daarom is dit boek voor iedereen die gezond(er) wil eten/leven zonder dat je gek wordt van het gedoe, gehaast of geen idee hebt wat je met de recepten aan moet.

 

Benieuwd geworden naar het boek van Laurianne? Good Food bestel je bij bol.com!

 

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten