Krijg je visite? Of wil je graag een gezond en lekker tussendoortje mee naar je werk of school? Bananenbrood is dan onze favoriet op de redactie van Vivonline. Dit bananenbrood is zo klaar en echt ontzettend lekker. Het is tevens gezond, glutenvrij en een heerlijk tussendoortje of snel ontbijtje. Maak vandaag nog dit lekkere bananenbrood. Snijd het in plakje, hop in de vriezer en s’ochtends kan het ook eventueel in het broodtrommeltje mee naar school. Dit gaat iedereen thuis heerlijk vinden.
Bananenbrood
Dit bananenbrood is zo klaar en echt ontzettend lekker. In de hele cake zit maar 150 gram meel en is door het gebruik van amandelmeel en havermout ook geschikt voor mensen die minder goed tegen gluten kunnen. De gezonde vetten komen uit de toevoeging van een handje ongebrande noten. Er wordt geen suiker aan toegevoegd, de bananen en dadels zorgen al voor een heerlijke zoete smaak. Geniet ervan!
Ingrediënten
- 3 (rijpe) bananen
- 3 eieren
- 50 gram (medjool)dadels, zonder pit en kleingesneden
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram havermout
- 1,5 theelepel bakpoeder
- handje ongebrande noten (walnoten, amandelen, pecan, hazelnoten, etc!)
- snufje zout
Bereiding
De bereiding is echt een piece of (bananen)cake.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Stop alle ingrediënten -behalve de noten- in de blender, en mix alles even goed door elkaar.
Hak de noten grof en voeg ze toe aan het beslag.
Giet het geheel in een met bakpapier beklede vorm, en bak het gedurende 3 kwartier totdat het een mooi lichtbruin kleurtje krijgt.
Even laten afkoelen en ENJOY!!
Zin in nog meer lekkere recepten? Probeer dan eens onze carrotcake.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
21 augustus 2017
Avocado risotto
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
30 januari 2018
6 Gezonde gewoontes voor een slanker en gezonder leven!
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
5 maart 2016
Ultiem geluk
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
15 april 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –