Iedereen heeft het altijd over de geweldige voordelen van groene thee voor je gezondheid, maar wist je ook hoeveel keer beter Matcha thee voor je is in vergelijking met gewone groene thee?

voordelen matcha thee

Matcha thee feiten

Je zult versteld staan van de feiten die we hieronder op een rijtje zetten voor jullie. Het heeft ons in ieder geval ten zeerste verrast! Eén kopje Matcha thee staat gelijk aan tien kopjes gewone groene thee. Je kan dus veel geld besparen en nog meer profiteren van alle gezondheidsvoordelen!

Veel producten worden tegenwoordig gekwalificeerd met een ORAC ( oxygen radical absorption capacity ) waarde, die de hoeveelheid antioxidanten aangeeft in een voedingsmiddel. Hoe hoger de ORAC waarde des te groter is de invloed van de antioxidant op ons lichaam.

voordelen matcha thee

Antioxidanten bom

Acai bessen hebben slechts 60 ORAC eenheden, de granaatappel heeft er 105, terwijl Matcha er 1384 heeft. Matcha poeder verhoogt de snelheid van de verbranding van calorieën. Het is dus een hele goede aanvulling als je veel traint!

Een belangrijk ingrediënt dat ervoor zorgt dat met groene thee afvallen gemakkelijk wordt is de flavonoïde EGCG (epigallocatechinegallaat). Maar wat doet deze stof precies?

De flavonoïde EGCG  zijn sterke antioxidanten die de slechte vrije radicalen in het lichaam onschadelijk maken. Ook kunnen flavonoïden onder andere ontstekingremmend werken en het immuunsysteem verbeteren. De flavonoïde EGCG is volop aanwezig in groene thee.

Verder heeft EGCG de bijzondere eigenschap om de warmteproductie in ons lichaam te verhogen. EGCG beïnvloedt namelijk bepaalde enzymen die met de stofwisseling te maken hebben. Zodra de warmteproductie in ons lichaam verhoogd is, gaan we automatisch meer vet verbranden. Dit betekent dat bij alles wat we doen, we meer vet verbranden bij het drinken van groene thee.

Goed erbij blijven bewegen en je zult versteld staan! Magie? Nee, het is gewoon wetenschap!

voordelen matcha thee

Minder cafeïne dan in koffie

Matcha poeder ( 70 mg ) bevat minder cafeïne dan koffie ( 163 mg ) maar geeft je een energieboost die tenminste 4 uur aanhoudt terwijl je na het drinken van een kopje koffie een korte energieboost hebt. Daarom grijpen veel mensen na een uur alweer naar een tweede of derde bakje koffie.

Je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid cafeïne ligt tussen de 200 en 300 mg. Dat betekent dat je na twee kopjes deze hoeveelheid al overschrijdt. De soort cafeïne in Matcha is een gezondere variant dan de cafeïne die in koffie aanwezig is.

Hoeveel bakjes koffie drink jij op een dag?

De soort cafeïne in Matcha is een gezondere variant dan de cafeïne die in koffie aanwezig is. Deze cafeïne heet Theophylline die zorgt voor een gelijkmatige energieboost gedurende een lange periode. Met één kopje Matcha thee met slechts 70 mg cafeïne kan je je de hele dag fit voelen!

voordelen matcha thee

Matcha brengt je in een kalme, alerte, gelukkige staat binnen 15-30 minuten dankzij het aminozuur L-theanine. Ltheanine heeft enorme effecten op je lichaam; L-theanine vermindert de effecten van stress op je lichaam waardoor je geheugen, creativiteit en focus verscherpt worden. Je hoeft je geen zorgen te maken over de hoeveelheid calorieën in Matcha. Er zitten slecht 2,76 calorieën in 1 gram Matcha. Dit is een groot verschil met frisdrank of een energiedrankje!

Matcha helpt meerdere ziekten voorkomen.

Zo verlaagt het ook je cholesterol en vermindert het de kans op suikerziekte.

Waar kan ik Matcha vinden en hoe gebruik ik het?

Begin aan de top door de beste Matcha poeder te kopen die je kunt vinden. Onze Mighty Matcha is een 100% pure biologische premium kwaliteit Matcha poeder die gebruikt wordt bij de Japanse theeceremonies.

Je kunt dus vol vertrouwen beginnen met je dagelijkse kopje Mighty Matcha thee. Deze superfood is onmisbaar in je dagelijkse routine en zorgt tevens voor een fitte en blijde houding gedurende de dag!

 

Bestel nu snel via onze site: www.mightymatcha.nl   voordelen matcha thee
En goed nieuws: voor de Amsterdammers onder ons is de Mighty Matcha ook te koop in de gezondheidswinkel Spax op de Bilderdijkstraat.

#Vivad voor vivonline.nl

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten