We zijn dol op pompoen! Wist je dat het heel eenvoudig is om groenten om te toveren in pompoenfrietjes? Een slimme én lekkere manier om jezelf en het hele gezin tevreden te stellen.
Het fijne van dit recept, is dat het met eigenlijk vele verschillende soorten groenten mogelijk is. Zo maakten we al vaker frietjes van zoete aardappel, pastinaak, courgette of knolselderij. Kies gerust iets wat jij lekker vindt of toevallig al in huis hebt, of maak een combinatie van meerdere groenten. Maar ditmaal doken wij de keuken in met een verse pompoen. Snijd er frietjes van en rooster deze in de oven. En wow, wat is dit LEKKER!
Makkelijk, gezond en vooral heerlijk!
Ingrediënten:
– 1 biologische pompoen (voorkeur voor de ronde pompoen, maar flespompoen kan ook)
– 1 tl kokosolie of olijfolie
– grof zeezout (himalaya)
– kruiden naar smaak: paprikapoeder, tijm, rozemarijn, komijnzaad, cayennepeper
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Je kunt de pompoen schillen, maar je mag hem er ook gerust omheen laten. Door het bakken in de oven wordt deze vanzelf zacht. Snijd de pompoen in frietjes en doe alles in een kom. Besprenkel met olijfolie of kokosolie en bestrooi met kruiden die je lekker vindt en het zeezout. (Mijn favoriet is met paprikapoeder en tijm!) Schud de frietjes lekker door elkaar zodat ze allemaal bedekt zijn.
2. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel alle frietjes netjes naast elkaar. Bak de pompoenfrietjes in ongeveer 30 minuten gaar zodat ze lekker knapperig zijn. Meestal check ik na 20 minuten altijd even en draai ze allemaal even om! Het ligt eraan hoe dik en hoe groot je de frietjes snijdt. Houd dit dus zelf goed in de gaten.
3. Pompoen is ontzettend gezond en bevat maar weinig calorieën. Maak er dus een lekkere homemade mayonaise bij, of gebruik een likje bio mayo! Van pompoen krijgen wij in elk geval nooit genoeg.
Tip: Wil je de pompoen toch schillen? Dompel hem dan voor een kwartiertje geheel onder in kokend water. De schil wordt dan vanzelf al wat zachter.
MAAK OOK: Dit chocolade noten blok is finger licking good.
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
11 juli 2019
Zo zorg je voor meer proteïne in je maaltijden
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
11 juni 2016
2 x zomerse vis gerechten
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
17 december 2015
Strakke benen en billen?
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
2 juli 2014
Aan het infuus
25 november 2015
Sandra –
Goed, duidelijk en snelle levering
Daphne D. –
Diana –
Marianne –
Anoniem –