We zijn dol op pompoen! Wist je dat het heel eenvoudig is om groenten om te toveren in pompoenfrietjes? Een slimme én lekkere manier om jezelf en het hele gezin tevreden te stellen.
Het fijne van dit recept, is dat het met eigenlijk vele verschillende soorten groenten mogelijk is. Zo maakten we al vaker frietjes van zoete aardappel, pastinaak, courgette of knolselderij. Kies gerust iets wat jij lekker vindt of toevallig al in huis hebt, of maak een combinatie van meerdere groenten. Maar ditmaal doken wij de keuken in met een verse pompoen. Snijd er frietjes van en rooster deze in de oven. En wow, wat is dit LEKKER!
Makkelijk, gezond en vooral heerlijk!
Ingrediënten:
– 1 biologische pompoen (voorkeur voor de ronde pompoen, maar flespompoen kan ook)
– 1 tl kokosolie of olijfolie
– grof zeezout (himalaya)
– kruiden naar smaak: paprikapoeder, tijm, rozemarijn, komijnzaad, cayennepeper
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Je kunt de pompoen schillen, maar je mag hem er ook gerust omheen laten. Door het bakken in de oven wordt deze vanzelf zacht. Snijd de pompoen in frietjes en doe alles in een kom. Besprenkel met olijfolie of kokosolie en bestrooi met kruiden die je lekker vindt en het zeezout. (Mijn favoriet is met paprikapoeder en tijm!) Schud de frietjes lekker door elkaar zodat ze allemaal bedekt zijn.
2. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel alle frietjes netjes naast elkaar. Bak de pompoenfrietjes in ongeveer 30 minuten gaar zodat ze lekker knapperig zijn. Meestal check ik na 20 minuten altijd even en draai ze allemaal even om! Het ligt eraan hoe dik en hoe groot je de frietjes snijdt. Houd dit dus zelf goed in de gaten.
3. Pompoen is ontzettend gezond en bevat maar weinig calorieën. Maak er dus een lekkere homemade mayonaise bij, of gebruik een likje bio mayo! Van pompoen krijgen wij in elk geval nooit genoeg.
Tip: Wil je de pompoen toch schillen? Dompel hem dan voor een kwartiertje geheel onder in kokend water. De schil wordt dan vanzelf al wat zachter.
MAAK OOK: Dit chocolade noten blok is finger licking good.
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerde berichten
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
6 juli 2014
Meet expert Evelien Blom
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
17 februari 2021
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
8 september 2018