We zijn dol op pompoen! Wist je dat het heel eenvoudig is om groenten om te toveren in pompoenfrietjes? Een slimme én lekkere manier om jezelf en het hele gezin tevreden te stellen.
Het fijne van dit recept, is dat het met eigenlijk vele verschillende soorten groenten mogelijk is. Zo maakten we al vaker frietjes van zoete aardappel, pastinaak, courgette of knolselderij. Kies gerust iets wat jij lekker vindt of toevallig al in huis hebt, of maak een combinatie van meerdere groenten. Maar ditmaal doken wij de keuken in met een verse pompoen. Snijd er frietjes van en rooster deze in de oven. En wow, wat is dit LEKKER!
Makkelijk, gezond en vooral heerlijk!
Ingrediënten:
– 1 biologische pompoen (voorkeur voor de ronde pompoen, maar flespompoen kan ook)
– 1 tl kokosolie of olijfolie
– grof zeezout (himalaya)
– kruiden naar smaak: paprikapoeder, tijm, rozemarijn, komijnzaad, cayennepeper
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Je kunt de pompoen schillen, maar je mag hem er ook gerust omheen laten. Door het bakken in de oven wordt deze vanzelf zacht. Snijd de pompoen in frietjes en doe alles in een kom. Besprenkel met olijfolie of kokosolie en bestrooi met kruiden die je lekker vindt en het zeezout. (Mijn favoriet is met paprikapoeder en tijm!) Schud de frietjes lekker door elkaar zodat ze allemaal bedekt zijn.
2. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel alle frietjes netjes naast elkaar. Bak de pompoenfrietjes in ongeveer 30 minuten gaar zodat ze lekker knapperig zijn. Meestal check ik na 20 minuten altijd even en draai ze allemaal even om! Het ligt eraan hoe dik en hoe groot je de frietjes snijdt. Houd dit dus zelf goed in de gaten.
3. Pompoen is ontzettend gezond en bevat maar weinig calorieën. Maak er dus een lekkere homemade mayonaise bij, of gebruik een likje bio mayo! Van pompoen krijgen wij in elk geval nooit genoeg.
Tip: Wil je de pompoen toch schillen? Dompel hem dan voor een kwartiertje geheel onder in kokend water. De schil wordt dan vanzelf al wat zachter.
MAAK OOK: Dit chocolade noten blok is finger licking good.
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
6 oktober 2014
Eetdagboek review
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
12 september 2017
Recept: good for the brains food
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
17 september 2015
Ontbijt ijs
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
25 juli 2015
Voeding met Viv
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
13 maart 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –