We zijn dol op pompoen! Wist je dat het heel eenvoudig is om groenten om te toveren in pompoenfrietjes? Een slimme én lekkere manier om jezelf en het hele gezin tevreden te stellen.
Het fijne van dit recept, is dat het met eigenlijk vele verschillende soorten groenten mogelijk is. Zo maakten we al vaker frietjes van zoete aardappel, pastinaak, courgette of knolselderij. Kies gerust iets wat jij lekker vindt of toevallig al in huis hebt, of maak een combinatie van meerdere groenten. Maar ditmaal doken wij de keuken in met een verse pompoen. Snijd er frietjes van en rooster deze in de oven. En wow, wat is dit LEKKER!
Makkelijk, gezond en vooral heerlijk!
Ingrediënten:
– 1 biologische pompoen (voorkeur voor de ronde pompoen, maar flespompoen kan ook)
– 1 tl kokosolie of olijfolie
– grof zeezout (himalaya)
– kruiden naar smaak: paprikapoeder, tijm, rozemarijn, komijnzaad, cayennepeper
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Je kunt de pompoen schillen, maar je mag hem er ook gerust omheen laten. Door het bakken in de oven wordt deze vanzelf zacht. Snijd de pompoen in frietjes en doe alles in een kom. Besprenkel met olijfolie of kokosolie en bestrooi met kruiden die je lekker vindt en het zeezout. (Mijn favoriet is met paprikapoeder en tijm!) Schud de frietjes lekker door elkaar zodat ze allemaal bedekt zijn.
2. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel alle frietjes netjes naast elkaar. Bak de pompoenfrietjes in ongeveer 30 minuten gaar zodat ze lekker knapperig zijn. Meestal check ik na 20 minuten altijd even en draai ze allemaal even om! Het ligt eraan hoe dik en hoe groot je de frietjes snijdt. Houd dit dus zelf goed in de gaten.
3. Pompoen is ontzettend gezond en bevat maar weinig calorieën. Maak er dus een lekkere homemade mayonaise bij, of gebruik een likje bio mayo! Van pompoen krijgen wij in elk geval nooit genoeg.
Tip: Wil je de pompoen toch schillen? Dompel hem dan voor een kwartiertje geheel onder in kokend water. De schil wordt dan vanzelf al wat zachter.
MAAK OOK: Dit chocolade noten blok is finger licking good.
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
9 augustus 2015
Herman over bonen
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
13 augustus 2015
Homemade Hummus
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
9 april 2014
Ontzuren met thee
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
15 mei 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –