We zijn dol op pompoen! Wist je dat het heel eenvoudig is om groenten om te toveren in pompoenfrietjes? Een slimme én lekkere manier om jezelf en het hele gezin tevreden te stellen.
Het fijne van dit recept, is dat het met eigenlijk vele verschillende soorten groenten mogelijk is. Zo maakten we al vaker frietjes van zoete aardappel, pastinaak, courgette of knolselderij. Kies gerust iets wat jij lekker vindt of toevallig al in huis hebt, of maak een combinatie van meerdere groenten. Maar ditmaal doken wij de keuken in met een verse pompoen. Snijd er frietjes van en rooster deze in de oven. En wow, wat is dit LEKKER!
Makkelijk, gezond en vooral heerlijk!
Ingrediënten:
– 1 biologische pompoen (voorkeur voor de ronde pompoen, maar flespompoen kan ook)
– 1 tl kokosolie of olijfolie
– grof zeezout (himalaya)
– kruiden naar smaak: paprikapoeder, tijm, rozemarijn, komijnzaad, cayennepeper
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Je kunt de pompoen schillen, maar je mag hem er ook gerust omheen laten. Door het bakken in de oven wordt deze vanzelf zacht. Snijd de pompoen in frietjes en doe alles in een kom. Besprenkel met olijfolie of kokosolie en bestrooi met kruiden die je lekker vindt en het zeezout. (Mijn favoriet is met paprikapoeder en tijm!) Schud de frietjes lekker door elkaar zodat ze allemaal bedekt zijn.
2. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel alle frietjes netjes naast elkaar. Bak de pompoenfrietjes in ongeveer 30 minuten gaar zodat ze lekker knapperig zijn. Meestal check ik na 20 minuten altijd even en draai ze allemaal even om! Het ligt eraan hoe dik en hoe groot je de frietjes snijdt. Houd dit dus zelf goed in de gaten.
3. Pompoen is ontzettend gezond en bevat maar weinig calorieën. Maak er dus een lekkere homemade mayonaise bij, of gebruik een likje bio mayo! Van pompoen krijgen wij in elk geval nooit genoeg.
Tip: Wil je de pompoen toch schillen? Dompel hem dan voor een kwartiertje geheel onder in kokend water. De schil wordt dan vanzelf al wat zachter.
MAAK OOK: Dit chocolade noten blok is finger licking good.
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
30 april 2014
ONE event!
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
10 juni 2015
Raw kokos snack
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
13 mei 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –