We zijn dol op pompoen! Wist je dat het heel eenvoudig is om groenten om te toveren in pompoenfrietjes? Een slimme én lekkere manier om jezelf en het hele gezin tevreden te stellen.
Het fijne van dit recept, is dat het met eigenlijk vele verschillende soorten groenten mogelijk is. Zo maakten we al vaker frietjes van zoete aardappel, pastinaak, courgette of knolselderij. Kies gerust iets wat jij lekker vindt of toevallig al in huis hebt, of maak een combinatie van meerdere groenten. Maar ditmaal doken wij de keuken in met een verse pompoen. Snijd er frietjes van en rooster deze in de oven. En wow, wat is dit LEKKER!
Makkelijk, gezond en vooral heerlijk!
Ingrediënten:
– 1 biologische pompoen (voorkeur voor de ronde pompoen, maar flespompoen kan ook)
– 1 tl kokosolie of olijfolie
– grof zeezout (himalaya)
– kruiden naar smaak: paprikapoeder, tijm, rozemarijn, komijnzaad, cayennepeper
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Je kunt de pompoen schillen, maar je mag hem er ook gerust omheen laten. Door het bakken in de oven wordt deze vanzelf zacht. Snijd de pompoen in frietjes en doe alles in een kom. Besprenkel met olijfolie of kokosolie en bestrooi met kruiden die je lekker vindt en het zeezout. (Mijn favoriet is met paprikapoeder en tijm!) Schud de frietjes lekker door elkaar zodat ze allemaal bedekt zijn.
2. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel alle frietjes netjes naast elkaar. Bak de pompoenfrietjes in ongeveer 30 minuten gaar zodat ze lekker knapperig zijn. Meestal check ik na 20 minuten altijd even en draai ze allemaal even om! Het ligt eraan hoe dik en hoe groot je de frietjes snijdt. Houd dit dus zelf goed in de gaten.
3. Pompoen is ontzettend gezond en bevat maar weinig calorieën. Maak er dus een lekkere homemade mayonaise bij, of gebruik een likje bio mayo! Van pompoen krijgen wij in elk geval nooit genoeg.
Tip: Wil je de pompoen toch schillen? Dompel hem dan voor een kwartiertje geheel onder in kokend water. De schil wordt dan vanzelf al wat zachter.
MAAK OOK: Dit chocolade noten blok is finger licking good.
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
12 december 2021
De leukste cadeaus voor kerst om te geven en om te krijgen
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
6 september 2016
Keltisch zeezout
2 januari 2018
Start 2018 met een heerlijke winterdetox!
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
12 januari 2019
Dit zijn de 7 voordelen van de sauna!
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
30 april 2014
ONE event!
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
19 januari 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –