Een healthy & happy lifestyle hoeft niet moeilijk te zijn. Met de juiste routine en het toevoegen van gezonde gewoontes wordt het heel snel ‘natuurlijk’. Een gezonde gewoonte! Daar zijn we naar op zoek toch? De juiste balans!

Zoals jullie weten ben ik geen fan van diëten. Omdat we diëten maar voor korte periodes vol kunnen houden. We zijn dan weer terug bij af of erger nog verder van huis! Het is veel beter om gezonde gewoontes toe te voegen aan je levensstijl en zo kun je een happy & healthy lifestyle creëren voor altijd! En niet maar voor een korte periode.

Het allerbelangrijkste is jezelf kennen thats the key! Denk na over wat werkt voor JOU! Alleen voor jou. En niet omdat je beste vriendin of je buurman het doet. Hier kom je natuurlijk niet van de een op de andere dag achter. Dit zal tijd kosten. Maar 100% de moeite waard, dit wordt echt terugbetaald!

6 gezonde gewoontes om toe te voegen:

Ga ervoor zitten

Heel belangrijk. Neem er de tijd voor! Ga zitten tijdens je maaltijden en eet bewust, geniet van iedere hap en proef!

Kauw je eten goed

We eten gelijk langzamer als we ons eten goed kauwen en er aandacht aan besteden. Het kost ons lichaam 15-20min om te registreren dat het verzadigd is. Onze ogen zijn vaker groter dan onze maag. We eten te snel en vaak te veel meer dan nodig is. Zonde!

Vul je kastjes, vriezer en koelkast met gezonde voeding

Eigenlijk heel logisch, zo heb je altijd iets binnen handbereik wat gezond is en zul je minder snel grijpen naar ongezonde voeding.

Zet leftovers direct weg

Heb je meer eten gemaakt of over na je maaltijd? Zet dit dan meteen weg in bakjes voor de volgende dag. Zorg dat het niet in het zicht blijft staan zo ben je sneller geneigd het toch op te eten.

Eet de regenboog

Salades vol groenten en fruit in alle kleuren van de regenboog! Zoveel mogelijk variaties. Zo profiteer je van alle goede vitamines en mineralen.

Eerlijk

Het is zo belangrijk dat je jezelf leert kennen of kent. Wat werkt voor jou en wat werkt niet? Mijn ervaring is dat sommige mensen een klein stukje chocolade nodig hebben na hun avondmaaltijd en dat ook bij 1 stukje kunnen laten. Terwijl andere mensen niet meer kunnen stoppen en zich dus overeten met de hele reep! Neem de tijd om te uit te zoeken wat voor jou werkt. Wees niet te streng doe wat goed voelt en waar jij 100% achter staat. Het kost tijd dat weet ik maar je zult jezelf dankbaar zijn!

Succes!

Tekst: Suzanne van Laar

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten