Ken je dat moment waarop je ontzettend veel zin hebt in een mango, maar deze nog onrijp is? Je knijpt erin en legt ‘m vervolgens teleurgesteld terug. Dit hoeft niet langer met deze tips!
Gebruik de magnetron
Dit is misschien niet de allerbeste manier om je mango eerder te laten rijpen (hij smaakt wellicht wat minder zoet), maar hij wordt absoluut eerder rijp. Dit is hoe je te werk gaat: pak een mes en prik 4 tot 5 gaatjes in de mango (dit doe je zodat de stoom kan ontsnappen). Doe het fruit vervolgens in een papieren zak en leg dit zo’n 10 seconden in de magnetron. Je haalt de mango eruit en drukt er vervolgens zachtjes op. Als de mango zacht voelt kun je hem eten, als dit niet het geval is plaats je hem nog even in de magnetron.
Gebruik een papieren zak
Deze trick komt je waarschijnlijk bekend voor omdat we dit ook toepassen bij (nog) onrijpe avocado’s. Dit werkt als volgt: leg de mango in een papieren zak, rol de zak dicht en bewaar deze op het aanrecht. Mango’s geven net als avocado’s ethyleen af, dit is een geurloos gas dat het rijpingsproces versnelt. De papieren zak zorgt ervoor dat dit gas nog meer haar werk kan doen en daardoor is je mango lekker snel rijp. Let op: dit kan heel snel zijn, maar het kan ook een dag duren.
LEES OOK: 7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten.
Ongekookte rijst toepassen of popcorn
Je kunt de kracht van ethyleengas ook benutten door je mango één nacht onder te dompelen in een kom ongekookte rijst of popcorn. Het duurt dan ongeveer 1 à 2 dagen voordat de mango rijp is. Check de vrucht regelmatig tussendoor want het kan soms ook sneller of langzamer gaan.
Geduld
Geduld is een schone zaak en dit is uiteraard de laatste optie. Leg het fruit op het aanrecht en wacht geduldig af. Zorg dus wel dat de vrucht hier ligt en niet in de koelkast, want dan ben je verder van huis. Als je de vrucht op deze manier laat rijpen duurt dit al met al een paar dagen.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
3 februari 2022
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
5 oktober 2018
Viv’s detox
1 mei 2014
Zo gezellig kan 30 minuten sporten zijn!
5 maart 2016
Ultiem geluk
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
1 september 2019
Dit wil je eten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
13 maart 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –