Ken je dat moment waarop je ontzettend veel zin hebt in een mango, maar deze nog onrijp is? Je knijpt erin en legt ‘m vervolgens teleurgesteld terug. Dit hoeft niet langer met deze tips!
Gebruik de magnetron
Dit is misschien niet de allerbeste manier om je mango eerder te laten rijpen (hij smaakt wellicht wat minder zoet), maar hij wordt absoluut eerder rijp. Dit is hoe je te werk gaat: pak een mes en prik 4 tot 5 gaatjes in de mango (dit doe je zodat de stoom kan ontsnappen). Doe het fruit vervolgens in een papieren zak en leg dit zo’n 10 seconden in de magnetron. Je haalt de mango eruit en drukt er vervolgens zachtjes op. Als de mango zacht voelt kun je hem eten, als dit niet het geval is plaats je hem nog even in de magnetron.
Gebruik een papieren zak
Deze trick komt je waarschijnlijk bekend voor omdat we dit ook toepassen bij (nog) onrijpe avocado’s. Dit werkt als volgt: leg de mango in een papieren zak, rol de zak dicht en bewaar deze op het aanrecht. Mango’s geven net als avocado’s ethyleen af, dit is een geurloos gas dat het rijpingsproces versnelt. De papieren zak zorgt ervoor dat dit gas nog meer haar werk kan doen en daardoor is je mango lekker snel rijp. Let op: dit kan heel snel zijn, maar het kan ook een dag duren.
LEES OOK: 7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten.
Ongekookte rijst toepassen of popcorn
Je kunt de kracht van ethyleengas ook benutten door je mango één nacht onder te dompelen in een kom ongekookte rijst of popcorn. Het duurt dan ongeveer 1 à 2 dagen voordat de mango rijp is. Check de vrucht regelmatig tussendoor want het kan soms ook sneller of langzamer gaan.
Geduld
Geduld is een schone zaak en dit is uiteraard de laatste optie. Leg het fruit op het aanrecht en wacht geduldig af. Zorg dus wel dat de vrucht hier ligt en niet in de koelkast, want dan ben je verder van huis. Als je de vrucht op deze manier laat rijpen duurt dit al met al een paar dagen.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
22 september 2015
Beste eitjes
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
22 juni 2021
10 x spijsvertering tips voor op vakantie
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
28 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –