Ken je dat moment waarop je ontzettend veel zin hebt in een mango, maar deze nog onrijp is? Je knijpt erin en legt ‘m vervolgens teleurgesteld terug. Dit hoeft niet langer met deze tips!
Gebruik de magnetron
Dit is misschien niet de allerbeste manier om je mango eerder te laten rijpen (hij smaakt wellicht wat minder zoet), maar hij wordt absoluut eerder rijp. Dit is hoe je te werk gaat: pak een mes en prik 4 tot 5 gaatjes in de mango (dit doe je zodat de stoom kan ontsnappen). Doe het fruit vervolgens in een papieren zak en leg dit zo’n 10 seconden in de magnetron. Je haalt de mango eruit en drukt er vervolgens zachtjes op. Als de mango zacht voelt kun je hem eten, als dit niet het geval is plaats je hem nog even in de magnetron.
Gebruik een papieren zak
Deze trick komt je waarschijnlijk bekend voor omdat we dit ook toepassen bij (nog) onrijpe avocado’s. Dit werkt als volgt: leg de mango in een papieren zak, rol de zak dicht en bewaar deze op het aanrecht. Mango’s geven net als avocado’s ethyleen af, dit is een geurloos gas dat het rijpingsproces versnelt. De papieren zak zorgt ervoor dat dit gas nog meer haar werk kan doen en daardoor is je mango lekker snel rijp. Let op: dit kan heel snel zijn, maar het kan ook een dag duren.
LEES OOK: 7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten.
Ongekookte rijst toepassen of popcorn
Je kunt de kracht van ethyleengas ook benutten door je mango één nacht onder te dompelen in een kom ongekookte rijst of popcorn. Het duurt dan ongeveer 1 à 2 dagen voordat de mango rijp is. Check de vrucht regelmatig tussendoor want het kan soms ook sneller of langzamer gaan.
Geduld
Geduld is een schone zaak en dit is uiteraard de laatste optie. Leg het fruit op het aanrecht en wacht geduldig af. Zorg dus wel dat de vrucht hier ligt en niet in de koelkast, want dan ben je verder van huis. Als je de vrucht op deze manier laat rijpen duurt dit al met al een paar dagen.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
22 mei 2015
Smaak en kleuren
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
2 januari 2018
Start 2018 met een heerlijke winterdetox!
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
15 februari 2021
20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
17 april 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –