Als je van curry houdt, dan moet je dit recept zeker eens maken! De basis is zoete aardappel en sperziebonen in een rijke kokossaus. Daarbij serveer je luchtige quinoa en je maakt het af met knapperig gebakken kikkererwten. Zo lekker kan gezond zijn!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Zoete aardappelcurry met sperziebonen en quinoa!
Wat heb je nodig?
- een blik kikkererwten
- 1 limoen
- een ui
- 1x zoete aardappel
- 10g milde madras currypoeder
- 30g verse koriander
- 220g sperziebonen
- 400ml kokosmelk
- 400g witte quinoa
- zout
- zwarte peper
- plantaardige olie
Hoe maak je het?
Heteluchtoven voorverwarmen op 225 graden. Kikkererwten in zeef met koud water afspoelen, dan met keukenpapier droogdeppen. Dan kikkererwten op bakplaat met bakpapier leggen, met 1-2 el olie, helft van currypoeder, snuf zout en peper vermengen en in ca. 20-25 min in oven goudbruin en knapperig bakken. Halverwege omhusselen.
Ondertussen in grote kookpan ruim water aan de kook brengen. Zoete aardappel in ca. 3 cm grote blokjes snijden. Ui pellen en fijnhakken. Uiteinden van sperziebonen verwijderen. Blaadjes van koriander plukken, steeltjes en blaadjes los van elkaar grof hakken.
Grote kookpan met 2 el olie op middelhoog vuur verhitten, ui en zoete aardappel toevoegen en ca. 4 min aanbraden. Vervolgens madras currypoeder en koriandersteeltjes toevoegen en ca. 1min meebakken. Dan kokosmelk en 400 ml water toevoegen. Geheel licht borrelend in ca. 15 min koken totdat zoete aardappel beetgaar is.
Zodra het water kookt, quinoa toevoegen en in ca. 10-15 min met deksel op pan licht borrelend koken. Dan water afgieten, in zeef laten uitlekken, dan terug in de pan doen en met deksel op pan opzij zetten.
Na ca. 15 min sperziebonen aan curry toevoegen en nog ca. 5 min meekoken totdat ze beetgaar zijn. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.
Ondertussen limoen in partjes snijden. Quinoa en curry over borden verdelen, geroosterde kikkererwten daarover verdelen en naar smaak met korianderblaadjes garneren. Curry met limoenpartjes serveren, naar smaak boven geheel uitknijpen.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 september 2015
Ontbijt ijs
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
9 november 2014
Herfstige salade
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
13 augustus 2015
Homemade Hummus
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
24 januari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –