Als je van curry houdt, dan moet je dit recept zeker eens maken! De basis is zoete aardappel en sperziebonen in een rijke kokossaus. Daarbij serveer je luchtige quinoa en je maakt het af met knapperig gebakken kikkererwten. Zo lekker kan gezond zijn!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Zoete aardappelcurry met sperziebonen en quinoa!
Wat heb je nodig?
- een blik kikkererwten
- 1 limoen
- een ui
- 1x zoete aardappel
- 10g milde madras currypoeder
- 30g verse koriander
- 220g sperziebonen
- 400ml kokosmelk
- 400g witte quinoa
- zout
- zwarte peper
- plantaardige olie
Hoe maak je het?

Heteluchtoven voorverwarmen op 225 graden. Kikkererwten in zeef met koud water afspoelen, dan met keukenpapier droogdeppen. Dan kikkererwten op bakplaat met bakpapier leggen, met 1-2 el olie, helft van currypoeder, snuf zout en peper vermengen en in ca. 20-25 min in oven goudbruin en knapperig bakken. Halverwege omhusselen.

Ondertussen in grote kookpan ruim water aan de kook brengen. Zoete aardappel in ca. 3 cm grote blokjes snijden. Ui pellen en fijnhakken. Uiteinden van sperziebonen verwijderen. Blaadjes van koriander plukken, steeltjes en blaadjes los van elkaar grof hakken.

Grote kookpan met 2 el olie op middelhoog vuur verhitten, ui en zoete aardappel toevoegen en ca. 4 min aanbraden. Vervolgens madras currypoeder en koriandersteeltjes toevoegen en ca. 1min meebakken. Dan kokosmelk en 400 ml water toevoegen. Geheel licht borrelend in ca. 15 min koken totdat zoete aardappel beetgaar is.

Zodra het water kookt, quinoa toevoegen en in ca. 10-15 min met deksel op pan licht borrelend koken. Dan water afgieten, in zeef laten uitlekken, dan terug in de pan doen en met deksel op pan opzij zetten.

Na ca. 15 min sperziebonen aan curry toevoegen en nog ca. 5 min meekoken totdat ze beetgaar zijn. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.

Ondertussen limoen in partjes snijden. Quinoa en curry over borden verdelen, geroosterde kikkererwten daarover verdelen en naar smaak met korianderblaadjes garneren. Curry met limoenpartjes serveren, naar smaak boven geheel uitknijpen.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
2 juli 2016
3 x ei love you
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
8 september 2015
Recept: ‘ Recipe for Love ’
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
9 maart 2020
LIPOEDEEM: waarom diëten niet helpen….
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
25 juni 2015
Eivissa Food
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
29 december 2021
Celery Juice drinken, alles wat je moet weten om te starten
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
19 november 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –