Als je van curry houdt, dan moet je dit recept zeker eens maken! De basis is zoete aardappel en sperziebonen in een rijke kokossaus. Daarbij serveer je luchtige quinoa en je maakt het af met knapperig gebakken kikkererwten. Zo lekker kan gezond zijn!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Zoete aardappelcurry met sperziebonen en quinoa!
Wat heb je nodig?
- een blik kikkererwten
- 1 limoen
- een ui
- 1x zoete aardappel
- 10g milde madras currypoeder
- 30g verse koriander
- 220g sperziebonen
- 400ml kokosmelk
- 400g witte quinoa
- zout
- zwarte peper
- plantaardige olie
Hoe maak je het?

Heteluchtoven voorverwarmen op 225 graden. Kikkererwten in zeef met koud water afspoelen, dan met keukenpapier droogdeppen. Dan kikkererwten op bakplaat met bakpapier leggen, met 1-2 el olie, helft van currypoeder, snuf zout en peper vermengen en in ca. 20-25 min in oven goudbruin en knapperig bakken. Halverwege omhusselen.

Ondertussen in grote kookpan ruim water aan de kook brengen. Zoete aardappel in ca. 3 cm grote blokjes snijden. Ui pellen en fijnhakken. Uiteinden van sperziebonen verwijderen. Blaadjes van koriander plukken, steeltjes en blaadjes los van elkaar grof hakken.

Grote kookpan met 2 el olie op middelhoog vuur verhitten, ui en zoete aardappel toevoegen en ca. 4 min aanbraden. Vervolgens madras currypoeder en koriandersteeltjes toevoegen en ca. 1min meebakken. Dan kokosmelk en 400 ml water toevoegen. Geheel licht borrelend in ca. 15 min koken totdat zoete aardappel beetgaar is.

Zodra het water kookt, quinoa toevoegen en in ca. 10-15 min met deksel op pan licht borrelend koken. Dan water afgieten, in zeef laten uitlekken, dan terug in de pan doen en met deksel op pan opzij zetten.

Na ca. 15 min sperziebonen aan curry toevoegen en nog ca. 5 min meekoken totdat ze beetgaar zijn. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.

Ondertussen limoen in partjes snijden. Quinoa en curry over borden verdelen, geroosterde kikkererwten daarover verdelen en naar smaak met korianderblaadjes garneren. Curry met limoenpartjes serveren, naar smaak boven geheel uitknijpen.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
18 augustus 2015
Slanke salade
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
9 mei 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –