Als je van curry houdt, dan moet je dit recept zeker eens maken! De basis is zoete aardappel en sperziebonen in een rijke kokossaus. Daarbij serveer je luchtige quinoa en je maakt het af met knapperig gebakken kikkererwten. Zo lekker kan gezond zijn!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Zoete aardappelcurry met sperziebonen en quinoa!
Wat heb je nodig?
- een blik kikkererwten
- 1 limoen
- een ui
- 1x zoete aardappel
- 10g milde madras currypoeder
- 30g verse koriander
- 220g sperziebonen
- 400ml kokosmelk
- 400g witte quinoa
- zout
- zwarte peper
- plantaardige olie
Hoe maak je het?

Heteluchtoven voorverwarmen op 225 graden. Kikkererwten in zeef met koud water afspoelen, dan met keukenpapier droogdeppen. Dan kikkererwten op bakplaat met bakpapier leggen, met 1-2 el olie, helft van currypoeder, snuf zout en peper vermengen en in ca. 20-25 min in oven goudbruin en knapperig bakken. Halverwege omhusselen.

Ondertussen in grote kookpan ruim water aan de kook brengen. Zoete aardappel in ca. 3 cm grote blokjes snijden. Ui pellen en fijnhakken. Uiteinden van sperziebonen verwijderen. Blaadjes van koriander plukken, steeltjes en blaadjes los van elkaar grof hakken.

Grote kookpan met 2 el olie op middelhoog vuur verhitten, ui en zoete aardappel toevoegen en ca. 4 min aanbraden. Vervolgens madras currypoeder en koriandersteeltjes toevoegen en ca. 1min meebakken. Dan kokosmelk en 400 ml water toevoegen. Geheel licht borrelend in ca. 15 min koken totdat zoete aardappel beetgaar is.

Zodra het water kookt, quinoa toevoegen en in ca. 10-15 min met deksel op pan licht borrelend koken. Dan water afgieten, in zeef laten uitlekken, dan terug in de pan doen en met deksel op pan opzij zetten.

Na ca. 15 min sperziebonen aan curry toevoegen en nog ca. 5 min meekoken totdat ze beetgaar zijn. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.

Ondertussen limoen in partjes snijden. Quinoa en curry over borden verdelen, geroosterde kikkererwten daarover verdelen en naar smaak met korianderblaadjes garneren. Curry met limoenpartjes serveren, naar smaak boven geheel uitknijpen.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
9 augustus 2015
Herman over bonen
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
24 november 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –