Als je van curry houdt, dan moet je dit recept zeker eens maken! De basis is zoete aardappel en sperziebonen in een rijke kokossaus. Daarbij serveer je luchtige quinoa en je maakt het af met knapperig gebakken kikkererwten. Zo lekker kan gezond zijn!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Zoete aardappelcurry met sperziebonen en quinoa!
Wat heb je nodig?
- een blik kikkererwten
- 1 limoen
- een ui
- 1x zoete aardappel
- 10g milde madras currypoeder
- 30g verse koriander
- 220g sperziebonen
- 400ml kokosmelk
- 400g witte quinoa
- zout
- zwarte peper
- plantaardige olie
Hoe maak je het?

Heteluchtoven voorverwarmen op 225 graden. Kikkererwten in zeef met koud water afspoelen, dan met keukenpapier droogdeppen. Dan kikkererwten op bakplaat met bakpapier leggen, met 1-2 el olie, helft van currypoeder, snuf zout en peper vermengen en in ca. 20-25 min in oven goudbruin en knapperig bakken. Halverwege omhusselen.

Ondertussen in grote kookpan ruim water aan de kook brengen. Zoete aardappel in ca. 3 cm grote blokjes snijden. Ui pellen en fijnhakken. Uiteinden van sperziebonen verwijderen. Blaadjes van koriander plukken, steeltjes en blaadjes los van elkaar grof hakken.

Grote kookpan met 2 el olie op middelhoog vuur verhitten, ui en zoete aardappel toevoegen en ca. 4 min aanbraden. Vervolgens madras currypoeder en koriandersteeltjes toevoegen en ca. 1min meebakken. Dan kokosmelk en 400 ml water toevoegen. Geheel licht borrelend in ca. 15 min koken totdat zoete aardappel beetgaar is.

Zodra het water kookt, quinoa toevoegen en in ca. 10-15 min met deksel op pan licht borrelend koken. Dan water afgieten, in zeef laten uitlekken, dan terug in de pan doen en met deksel op pan opzij zetten.

Na ca. 15 min sperziebonen aan curry toevoegen en nog ca. 5 min meekoken totdat ze beetgaar zijn. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.

Ondertussen limoen in partjes snijden. Quinoa en curry over borden verdelen, geroosterde kikkererwten daarover verdelen en naar smaak met korianderblaadjes garneren. Curry met limoenpartjes serveren, naar smaak boven geheel uitknijpen.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerde berichten
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
22 februari 2019
Dit recept wil je maken: gezonde mugcake
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
15 mei 2016