Als je van curry houdt, dan moet je dit recept zeker eens maken! De basis is zoete aardappel en sperziebonen in een rijke kokossaus. Daarbij serveer je luchtige quinoa en je maakt het af met knapperig gebakken kikkererwten. Zo lekker kan gezond zijn!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Zoete aardappelcurry met sperziebonen en quinoa!
Wat heb je nodig?
- een blik kikkererwten
- 1 limoen
- een ui
- 1x zoete aardappel
- 10g milde madras currypoeder
- 30g verse koriander
- 220g sperziebonen
- 400ml kokosmelk
- 400g witte quinoa
- zout
- zwarte peper
- plantaardige olie
Hoe maak je het?

Heteluchtoven voorverwarmen op 225 graden. Kikkererwten in zeef met koud water afspoelen, dan met keukenpapier droogdeppen. Dan kikkererwten op bakplaat met bakpapier leggen, met 1-2 el olie, helft van currypoeder, snuf zout en peper vermengen en in ca. 20-25 min in oven goudbruin en knapperig bakken. Halverwege omhusselen.

Ondertussen in grote kookpan ruim water aan de kook brengen. Zoete aardappel in ca. 3 cm grote blokjes snijden. Ui pellen en fijnhakken. Uiteinden van sperziebonen verwijderen. Blaadjes van koriander plukken, steeltjes en blaadjes los van elkaar grof hakken.

Grote kookpan met 2 el olie op middelhoog vuur verhitten, ui en zoete aardappel toevoegen en ca. 4 min aanbraden. Vervolgens madras currypoeder en koriandersteeltjes toevoegen en ca. 1min meebakken. Dan kokosmelk en 400 ml water toevoegen. Geheel licht borrelend in ca. 15 min koken totdat zoete aardappel beetgaar is.

Zodra het water kookt, quinoa toevoegen en in ca. 10-15 min met deksel op pan licht borrelend koken. Dan water afgieten, in zeef laten uitlekken, dan terug in de pan doen en met deksel op pan opzij zetten.

Na ca. 15 min sperziebonen aan curry toevoegen en nog ca. 5 min meekoken totdat ze beetgaar zijn. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.

Ondertussen limoen in partjes snijden. Quinoa en curry over borden verdelen, geroosterde kikkererwten daarover verdelen en naar smaak met korianderblaadjes garneren. Curry met limoenpartjes serveren, naar smaak boven geheel uitknijpen.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
31 maart 2015
Gifvrij eten
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
16 december 2016
De leukste kerstinspiratie video
17 december 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –