Als je van curry houdt, dan moet je dit recept zeker eens maken! De basis is zoete aardappel en sperziebonen in een rijke kokossaus. Daarbij serveer je luchtige quinoa en je maakt het af met knapperig gebakken kikkererwten. Zo lekker kan gezond zijn!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Zoete aardappelcurry met sperziebonen en quinoa!
Wat heb je nodig?
- een blik kikkererwten
- 1 limoen
- een ui
- 1x zoete aardappel
- 10g milde madras currypoeder
- 30g verse koriander
- 220g sperziebonen
- 400ml kokosmelk
- 400g witte quinoa
- zout
- zwarte peper
- plantaardige olie
Hoe maak je het?
Heteluchtoven voorverwarmen op 225 graden. Kikkererwten in zeef met koud water afspoelen, dan met keukenpapier droogdeppen. Dan kikkererwten op bakplaat met bakpapier leggen, met 1-2 el olie, helft van currypoeder, snuf zout en peper vermengen en in ca. 20-25 min in oven goudbruin en knapperig bakken. Halverwege omhusselen.
Ondertussen in grote kookpan ruim water aan de kook brengen. Zoete aardappel in ca. 3 cm grote blokjes snijden. Ui pellen en fijnhakken. Uiteinden van sperziebonen verwijderen. Blaadjes van koriander plukken, steeltjes en blaadjes los van elkaar grof hakken.
Grote kookpan met 2 el olie op middelhoog vuur verhitten, ui en zoete aardappel toevoegen en ca. 4 min aanbraden. Vervolgens madras currypoeder en koriandersteeltjes toevoegen en ca. 1min meebakken. Dan kokosmelk en 400 ml water toevoegen. Geheel licht borrelend in ca. 15 min koken totdat zoete aardappel beetgaar is.
Zodra het water kookt, quinoa toevoegen en in ca. 10-15 min met deksel op pan licht borrelend koken. Dan water afgieten, in zeef laten uitlekken, dan terug in de pan doen en met deksel op pan opzij zetten.
Na ca. 15 min sperziebonen aan curry toevoegen en nog ca. 5 min meekoken totdat ze beetgaar zijn. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.
Ondertussen limoen in partjes snijden. Quinoa en curry over borden verdelen, geroosterde kikkererwten daarover verdelen en naar smaak met korianderblaadjes garneren. Curry met limoenpartjes serveren, naar smaak boven geheel uitknijpen.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
16 december 2016
De leukste kerstinspiratie video
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
9 maart 2020
LIPOEDEEM: waarom diëten niet helpen….
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
26 april 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –