Als je van curry houdt, dan moet je dit recept zeker eens maken! De basis is zoete aardappel en sperziebonen in een rijke kokossaus. Daarbij serveer je luchtige quinoa en je maakt het af met knapperig gebakken kikkererwten. Zo lekker kan gezond zijn!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Zoete aardappelcurry met sperziebonen en quinoa!
Wat heb je nodig?
- een blik kikkererwten
- 1 limoen
- een ui
- 1x zoete aardappel
- 10g milde madras currypoeder
- 30g verse koriander
- 220g sperziebonen
- 400ml kokosmelk
- 400g witte quinoa
- zout
- zwarte peper
- plantaardige olie
Hoe maak je het?

Heteluchtoven voorverwarmen op 225 graden. Kikkererwten in zeef met koud water afspoelen, dan met keukenpapier droogdeppen. Dan kikkererwten op bakplaat met bakpapier leggen, met 1-2 el olie, helft van currypoeder, snuf zout en peper vermengen en in ca. 20-25 min in oven goudbruin en knapperig bakken. Halverwege omhusselen.

Ondertussen in grote kookpan ruim water aan de kook brengen. Zoete aardappel in ca. 3 cm grote blokjes snijden. Ui pellen en fijnhakken. Uiteinden van sperziebonen verwijderen. Blaadjes van koriander plukken, steeltjes en blaadjes los van elkaar grof hakken.

Grote kookpan met 2 el olie op middelhoog vuur verhitten, ui en zoete aardappel toevoegen en ca. 4 min aanbraden. Vervolgens madras currypoeder en koriandersteeltjes toevoegen en ca. 1min meebakken. Dan kokosmelk en 400 ml water toevoegen. Geheel licht borrelend in ca. 15 min koken totdat zoete aardappel beetgaar is.

Zodra het water kookt, quinoa toevoegen en in ca. 10-15 min met deksel op pan licht borrelend koken. Dan water afgieten, in zeef laten uitlekken, dan terug in de pan doen en met deksel op pan opzij zetten.

Na ca. 15 min sperziebonen aan curry toevoegen en nog ca. 5 min meekoken totdat ze beetgaar zijn. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.

Ondertussen limoen in partjes snijden. Quinoa en curry over borden verdelen, geroosterde kikkererwten daarover verdelen en naar smaak met korianderblaadjes garneren. Curry met limoenpartjes serveren, naar smaak boven geheel uitknijpen.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
31 juli 2014
A kiwi a day…
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
13 augustus 2015
Homemade Hummus
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
30 augustus 2021
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –