Als je van curry houdt, dan moet je dit recept zeker eens maken! De basis is zoete aardappel en sperziebonen in een rijke kokossaus. Daarbij serveer je luchtige quinoa en je maakt het af met knapperig gebakken kikkererwten. Zo lekker kan gezond zijn!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Zoete aardappelcurry met sperziebonen en quinoa!
Wat heb je nodig?
- een blik kikkererwten
- 1 limoen
- een ui
- 1x zoete aardappel
- 10g milde madras currypoeder
- 30g verse koriander
- 220g sperziebonen
- 400ml kokosmelk
- 400g witte quinoa
- zout
- zwarte peper
- plantaardige olie
Hoe maak je het?
Heteluchtoven voorverwarmen op 225 graden. Kikkererwten in zeef met koud water afspoelen, dan met keukenpapier droogdeppen. Dan kikkererwten op bakplaat met bakpapier leggen, met 1-2 el olie, helft van currypoeder, snuf zout en peper vermengen en in ca. 20-25 min in oven goudbruin en knapperig bakken. Halverwege omhusselen.
Ondertussen in grote kookpan ruim water aan de kook brengen. Zoete aardappel in ca. 3 cm grote blokjes snijden. Ui pellen en fijnhakken. Uiteinden van sperziebonen verwijderen. Blaadjes van koriander plukken, steeltjes en blaadjes los van elkaar grof hakken.
Grote kookpan met 2 el olie op middelhoog vuur verhitten, ui en zoete aardappel toevoegen en ca. 4 min aanbraden. Vervolgens madras currypoeder en koriandersteeltjes toevoegen en ca. 1min meebakken. Dan kokosmelk en 400 ml water toevoegen. Geheel licht borrelend in ca. 15 min koken totdat zoete aardappel beetgaar is.
Zodra het water kookt, quinoa toevoegen en in ca. 10-15 min met deksel op pan licht borrelend koken. Dan water afgieten, in zeef laten uitlekken, dan terug in de pan doen en met deksel op pan opzij zetten.
Na ca. 15 min sperziebonen aan curry toevoegen en nog ca. 5 min meekoken totdat ze beetgaar zijn. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.
Ondertussen limoen in partjes snijden. Quinoa en curry over borden verdelen, geroosterde kikkererwten daarover verdelen en naar smaak met korianderblaadjes garneren. Curry met limoenpartjes serveren, naar smaak boven geheel uitknijpen.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
12 september 2017
Recept: good for the brains food
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
21 augustus 2017
Avocado risotto
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
30 september 2015
Glutenvrije maand
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
2 december 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –