Als je van curry houdt, dan moet je dit recept zeker eens maken! De basis is zoete aardappel en sperziebonen in een rijke kokossaus. Daarbij serveer je luchtige quinoa en je maakt het af met knapperig gebakken kikkererwten. Zo lekker kan gezond zijn!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Zoete aardappelcurry met sperziebonen en quinoa!
Wat heb je nodig?
- een blik kikkererwten
- 1 limoen
- een ui
- 1x zoete aardappel
- 10g milde madras currypoeder
- 30g verse koriander
- 220g sperziebonen
- 400ml kokosmelk
- 400g witte quinoa
- zout
- zwarte peper
- plantaardige olie
Hoe maak je het?
Heteluchtoven voorverwarmen op 225 graden. Kikkererwten in zeef met koud water afspoelen, dan met keukenpapier droogdeppen. Dan kikkererwten op bakplaat met bakpapier leggen, met 1-2 el olie, helft van currypoeder, snuf zout en peper vermengen en in ca. 20-25 min in oven goudbruin en knapperig bakken. Halverwege omhusselen.
Ondertussen in grote kookpan ruim water aan de kook brengen. Zoete aardappel in ca. 3 cm grote blokjes snijden. Ui pellen en fijnhakken. Uiteinden van sperziebonen verwijderen. Blaadjes van koriander plukken, steeltjes en blaadjes los van elkaar grof hakken.
Grote kookpan met 2 el olie op middelhoog vuur verhitten, ui en zoete aardappel toevoegen en ca. 4 min aanbraden. Vervolgens madras currypoeder en koriandersteeltjes toevoegen en ca. 1min meebakken. Dan kokosmelk en 400 ml water toevoegen. Geheel licht borrelend in ca. 15 min koken totdat zoete aardappel beetgaar is.
Zodra het water kookt, quinoa toevoegen en in ca. 10-15 min met deksel op pan licht borrelend koken. Dan water afgieten, in zeef laten uitlekken, dan terug in de pan doen en met deksel op pan opzij zetten.
Na ca. 15 min sperziebonen aan curry toevoegen en nog ca. 5 min meekoken totdat ze beetgaar zijn. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.
Ondertussen limoen in partjes snijden. Quinoa en curry over borden verdelen, geroosterde kikkererwten daarover verdelen en naar smaak met korianderblaadjes garneren. Curry met limoenpartjes serveren, naar smaak boven geheel uitknijpen.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
12 juni 2014
Frisse juice
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
28 oktober 2014
Eetdagboek review
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
25 juni 2015
Eivissa Food
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
23 februari 2016
Hongergevoel?
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
10 november 2015
Viv Health Event
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
30 oktober 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –