Als je van curry houdt, dan moet je dit recept zeker eens maken! De basis is zoete aardappel en sperziebonen in een rijke kokossaus. Daarbij serveer je luchtige quinoa en je maakt het af met knapperig gebakken kikkererwten. Zo lekker kan gezond zijn!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Zoete aardappelcurry met sperziebonen en quinoa!
Wat heb je nodig?
- een blik kikkererwten
- 1 limoen
- een ui
- 1x zoete aardappel
- 10g milde madras currypoeder
- 30g verse koriander
- 220g sperziebonen
- 400ml kokosmelk
- 400g witte quinoa
- zout
- zwarte peper
- plantaardige olie
Hoe maak je het?
Heteluchtoven voorverwarmen op 225 graden. Kikkererwten in zeef met koud water afspoelen, dan met keukenpapier droogdeppen. Dan kikkererwten op bakplaat met bakpapier leggen, met 1-2 el olie, helft van currypoeder, snuf zout en peper vermengen en in ca. 20-25 min in oven goudbruin en knapperig bakken. Halverwege omhusselen.
Ondertussen in grote kookpan ruim water aan de kook brengen. Zoete aardappel in ca. 3 cm grote blokjes snijden. Ui pellen en fijnhakken. Uiteinden van sperziebonen verwijderen. Blaadjes van koriander plukken, steeltjes en blaadjes los van elkaar grof hakken.
Grote kookpan met 2 el olie op middelhoog vuur verhitten, ui en zoete aardappel toevoegen en ca. 4 min aanbraden. Vervolgens madras currypoeder en koriandersteeltjes toevoegen en ca. 1min meebakken. Dan kokosmelk en 400 ml water toevoegen. Geheel licht borrelend in ca. 15 min koken totdat zoete aardappel beetgaar is.
Zodra het water kookt, quinoa toevoegen en in ca. 10-15 min met deksel op pan licht borrelend koken. Dan water afgieten, in zeef laten uitlekken, dan terug in de pan doen en met deksel op pan opzij zetten.
Na ca. 15 min sperziebonen aan curry toevoegen en nog ca. 5 min meekoken totdat ze beetgaar zijn. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.
Ondertussen limoen in partjes snijden. Quinoa en curry over borden verdelen, geroosterde kikkererwten daarover verdelen en naar smaak met korianderblaadjes garneren. Curry met limoenpartjes serveren, naar smaak boven geheel uitknijpen.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 juni 2021
10x eten tegen zonnebrand
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
6 september 2016
Keltisch zeezout
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
28 december 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –