Als je van curry houdt, dan moet je dit recept zeker eens maken! De basis is zoete aardappel en sperziebonen in een rijke kokossaus. Daarbij serveer je luchtige quinoa en je maakt het af met knapperig gebakken kikkererwten. Zo lekker kan gezond zijn!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Zoete aardappelcurry met sperziebonen en quinoa!
Wat heb je nodig?
- een blik kikkererwten
- 1 limoen
- een ui
- 1x zoete aardappel
- 10g milde madras currypoeder
- 30g verse koriander
- 220g sperziebonen
- 400ml kokosmelk
- 400g witte quinoa
- zout
- zwarte peper
- plantaardige olie
Hoe maak je het?

Heteluchtoven voorverwarmen op 225 graden. Kikkererwten in zeef met koud water afspoelen, dan met keukenpapier droogdeppen. Dan kikkererwten op bakplaat met bakpapier leggen, met 1-2 el olie, helft van currypoeder, snuf zout en peper vermengen en in ca. 20-25 min in oven goudbruin en knapperig bakken. Halverwege omhusselen.

Ondertussen in grote kookpan ruim water aan de kook brengen. Zoete aardappel in ca. 3 cm grote blokjes snijden. Ui pellen en fijnhakken. Uiteinden van sperziebonen verwijderen. Blaadjes van koriander plukken, steeltjes en blaadjes los van elkaar grof hakken.

Grote kookpan met 2 el olie op middelhoog vuur verhitten, ui en zoete aardappel toevoegen en ca. 4 min aanbraden. Vervolgens madras currypoeder en koriandersteeltjes toevoegen en ca. 1min meebakken. Dan kokosmelk en 400 ml water toevoegen. Geheel licht borrelend in ca. 15 min koken totdat zoete aardappel beetgaar is.

Zodra het water kookt, quinoa toevoegen en in ca. 10-15 min met deksel op pan licht borrelend koken. Dan water afgieten, in zeef laten uitlekken, dan terug in de pan doen en met deksel op pan opzij zetten.

Na ca. 15 min sperziebonen aan curry toevoegen en nog ca. 5 min meekoken totdat ze beetgaar zijn. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.

Ondertussen limoen in partjes snijden. Quinoa en curry over borden verdelen, geroosterde kikkererwten daarover verdelen en naar smaak met korianderblaadjes garneren. Curry met limoenpartjes serveren, naar smaak boven geheel uitknijpen.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
25 maart 2014
Presentatie coaching
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
25 juni 2015
Eivissa Food
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
3 september 2015
Gezonde chocopasta
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
5 oktober 2018
Viv’s detox
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
25 juni 2021
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –