Als je van curry houdt, dan moet je dit recept zeker eens maken! De basis is zoete aardappel en sperziebonen in een rijke kokossaus. Daarbij serveer je luchtige quinoa en je maakt het af met knapperig gebakken kikkererwten. Zo lekker kan gezond zijn!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Zoete aardappelcurry met sperziebonen en quinoa!
Wat heb je nodig?
- een blik kikkererwten
- 1 limoen
- een ui
- 1x zoete aardappel
- 10g milde madras currypoeder
- 30g verse koriander
- 220g sperziebonen
- 400ml kokosmelk
- 400g witte quinoa
- zout
- zwarte peper
- plantaardige olie
Hoe maak je het?
Heteluchtoven voorverwarmen op 225 graden. Kikkererwten in zeef met koud water afspoelen, dan met keukenpapier droogdeppen. Dan kikkererwten op bakplaat met bakpapier leggen, met 1-2 el olie, helft van currypoeder, snuf zout en peper vermengen en in ca. 20-25 min in oven goudbruin en knapperig bakken. Halverwege omhusselen.
Ondertussen in grote kookpan ruim water aan de kook brengen. Zoete aardappel in ca. 3 cm grote blokjes snijden. Ui pellen en fijnhakken. Uiteinden van sperziebonen verwijderen. Blaadjes van koriander plukken, steeltjes en blaadjes los van elkaar grof hakken.
Grote kookpan met 2 el olie op middelhoog vuur verhitten, ui en zoete aardappel toevoegen en ca. 4 min aanbraden. Vervolgens madras currypoeder en koriandersteeltjes toevoegen en ca. 1min meebakken. Dan kokosmelk en 400 ml water toevoegen. Geheel licht borrelend in ca. 15 min koken totdat zoete aardappel beetgaar is.
Zodra het water kookt, quinoa toevoegen en in ca. 10-15 min met deksel op pan licht borrelend koken. Dan water afgieten, in zeef laten uitlekken, dan terug in de pan doen en met deksel op pan opzij zetten.
Na ca. 15 min sperziebonen aan curry toevoegen en nog ca. 5 min meekoken totdat ze beetgaar zijn. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.
Ondertussen limoen in partjes snijden. Quinoa en curry over borden verdelen, geroosterde kikkererwten daarover verdelen en naar smaak met korianderblaadjes garneren. Curry met limoenpartjes serveren, naar smaak boven geheel uitknijpen.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
16 november 2016
Interview Vriendin
20 juni 2015
Lazy Sushi
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
5 oktober 2018
Viv’s detox
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
16 juli 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –