Als je van curry houdt, dan moet je dit recept zeker eens maken! De basis is zoete aardappel en sperziebonen in een rijke kokossaus. Daarbij serveer je luchtige quinoa en je maakt het af met knapperig gebakken kikkererwten. Zo lekker kan gezond zijn!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Zoete aardappelcurry met sperziebonen en quinoa!
Wat heb je nodig?
- een blik kikkererwten
- 1 limoen
- een ui
- 1x zoete aardappel
- 10g milde madras currypoeder
- 30g verse koriander
- 220g sperziebonen
- 400ml kokosmelk
- 400g witte quinoa
- zout
- zwarte peper
- plantaardige olie
Hoe maak je het?
Heteluchtoven voorverwarmen op 225 graden. Kikkererwten in zeef met koud water afspoelen, dan met keukenpapier droogdeppen. Dan kikkererwten op bakplaat met bakpapier leggen, met 1-2 el olie, helft van currypoeder, snuf zout en peper vermengen en in ca. 20-25 min in oven goudbruin en knapperig bakken. Halverwege omhusselen.
Ondertussen in grote kookpan ruim water aan de kook brengen. Zoete aardappel in ca. 3 cm grote blokjes snijden. Ui pellen en fijnhakken. Uiteinden van sperziebonen verwijderen. Blaadjes van koriander plukken, steeltjes en blaadjes los van elkaar grof hakken.
Grote kookpan met 2 el olie op middelhoog vuur verhitten, ui en zoete aardappel toevoegen en ca. 4 min aanbraden. Vervolgens madras currypoeder en koriandersteeltjes toevoegen en ca. 1min meebakken. Dan kokosmelk en 400 ml water toevoegen. Geheel licht borrelend in ca. 15 min koken totdat zoete aardappel beetgaar is.
Zodra het water kookt, quinoa toevoegen en in ca. 10-15 min met deksel op pan licht borrelend koken. Dan water afgieten, in zeef laten uitlekken, dan terug in de pan doen en met deksel op pan opzij zetten.
Na ca. 15 min sperziebonen aan curry toevoegen en nog ca. 5 min meekoken totdat ze beetgaar zijn. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.
Ondertussen limoen in partjes snijden. Quinoa en curry over borden verdelen, geroosterde kikkererwten daarover verdelen en naar smaak met korianderblaadjes garneren. Curry met limoenpartjes serveren, naar smaak boven geheel uitknijpen.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
11 september 2014
Eetdagboek review
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
21 januari 2016
Get fit with HIIT
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
24 maart 2014
Inspiratie voor de Challenge
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
16 mei 2014
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –