Als je van curry houdt, dan moet je dit recept zeker eens maken! De basis is zoete aardappel en sperziebonen in een rijke kokossaus. Daarbij serveer je luchtige quinoa en je maakt het af met knapperig gebakken kikkererwten. Zo lekker kan gezond zijn!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Zoete aardappelcurry met sperziebonen en quinoa!
Wat heb je nodig?
- een blik kikkererwten
- 1 limoen
- een ui
- 1x zoete aardappel
- 10g milde madras currypoeder
- 30g verse koriander
- 220g sperziebonen
- 400ml kokosmelk
- 400g witte quinoa
- zout
- zwarte peper
- plantaardige olie
Hoe maak je het?

Heteluchtoven voorverwarmen op 225 graden. Kikkererwten in zeef met koud water afspoelen, dan met keukenpapier droogdeppen. Dan kikkererwten op bakplaat met bakpapier leggen, met 1-2 el olie, helft van currypoeder, snuf zout en peper vermengen en in ca. 20-25 min in oven goudbruin en knapperig bakken. Halverwege omhusselen.

Ondertussen in grote kookpan ruim water aan de kook brengen. Zoete aardappel in ca. 3 cm grote blokjes snijden. Ui pellen en fijnhakken. Uiteinden van sperziebonen verwijderen. Blaadjes van koriander plukken, steeltjes en blaadjes los van elkaar grof hakken.

Grote kookpan met 2 el olie op middelhoog vuur verhitten, ui en zoete aardappel toevoegen en ca. 4 min aanbraden. Vervolgens madras currypoeder en koriandersteeltjes toevoegen en ca. 1min meebakken. Dan kokosmelk en 400 ml water toevoegen. Geheel licht borrelend in ca. 15 min koken totdat zoete aardappel beetgaar is.

Zodra het water kookt, quinoa toevoegen en in ca. 10-15 min met deksel op pan licht borrelend koken. Dan water afgieten, in zeef laten uitlekken, dan terug in de pan doen en met deksel op pan opzij zetten.

Na ca. 15 min sperziebonen aan curry toevoegen en nog ca. 5 min meekoken totdat ze beetgaar zijn. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.

Ondertussen limoen in partjes snijden. Quinoa en curry over borden verdelen, geroosterde kikkererwten daarover verdelen en naar smaak met korianderblaadjes garneren. Curry met limoenpartjes serveren, naar smaak boven geheel uitknijpen.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
30 augustus 2021
Endometriose: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
22 mei 2015
Smaak en kleuren
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
23 februari 2016
Hongergevoel?
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
6 maart 2019
Voel je je ongelukkig in je werk? Wij helpen je!
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
5 maart 2016
Ultiem geluk
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
25 juli 2015
Voeding met Viv
8 juli 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –