Voor een feestelijke gelegenheid werden wij opslag verliefd op de Party Pineapple uit Rens Kroes haar boek : The Party Edition. Wij hebben 2 kleine aanpassingen gedaan waardoor het gerecht met een gerust hart aan je vegan friends geserveerd kan worden.
Party pineapple
Pas op, met dit gerecht wanen je gasten zich instant op een tropisch eiland. De combinatie van kruiden, gemengde rijst en een fruity touch geeft deze feestelijke ananas een super mooie look en een verrassende smaak!
Het recept:
Ingrediënten voor 4 stuks:
- 200 G volkoren gemengde rijst
- 2 ananassen
- 100 – 125 G pompoen pitten
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 grote paprika’s
- 1 blok tofu natuur 400 gram
- 2 el tamari
- 2 tl sambal
- 2 tl komijn poeder
- 1-2 el verse gember, geraspt
- 2 tl kerrie poeder
- 1 tl zeezout naar smaak
- 1 kleine limoen
- 2 handvol verse koriander blaadjes + garnering
- 1 el (kokos) olie
Bereiding:
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. (let op volkoren rijst heeft 45 minuutjes de tijd nodig om te garen. Door de rijst een avond van te voren te weken kun je de kooktijd verkorten en de rijst wordt zachter.
- Halveer beide ananassen in de lengte. Maak in de vier helften elk in de lengte 3 diepe inkepingen en daarna in de breedte nogmaals 3 of 4 inkepingen. Vervolgens kun je de ananasblokjes er gemakkelijk uitwippen met je mes of een lepel. Schraap met een lepel de achtergebleven pulp eruit tot je mooi uitgeholde ananassen hebt. De pulp kun je op eten of verwerken in een smoothie 😉 Bewaar de ananassen nog even in de koelkast.
- Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten tot ze poppen en iets kleuren. Voeg een heel klein beetje (kokos) olie toe, roer door en scheper daarna ook een snufje zout door. Schud de pitten uit de pan op een bord om af te koelen.
- Snipper ondertussen de ui en knoflook en snijd de paprika in blokjes. Bak ze in dezelfde koekenpan met wat olie tot de ui glazig is. Prak de tofu in kleine brokjes en brokkel deze door het mengsel van ui, knoflook en paprika. Roer goed door.
- Doe dan de gekookte rijst, ananasblokjes, geroosterde pompoen pitjes en de rest van de ingrediënten (behalve de limoen en koriander voor de garnering) erbij in de pan en schep door elkaar. Knijp de limoen erboven uit. Roer nog een keer en schep de vulling in de uitgeholde ananassen.
- Garneer met de achtergehouden koriander.
Get this party started!
Wil je meer vegan recepten van Isabella en Loulou? Kijk dan eens hier voor een heerlijk chia ontbijtje.
Tekst: Go With The Glow voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
21 augustus 2017
Avocado risotto
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
12 december 2014
15 foods voor 2015
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
12 januari 2020
Liposomale Vitamine C helpt je bij griep (ook preventief)
22 februari 2019
Dit recept wil je maken: gezonde mugcake
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
10 juni 2015
Raw kokos snack
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
13 augustus 2019
Dit gebeurt er met je lichaam als je cola drinkt
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
25 juni 2015
Eivissa Food
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
16 december 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –