Voor een feestelijke gelegenheid werden wij opslag verliefd op de Party Pineapple uit Rens Kroes haar boek : The Party Edition. Wij hebben 2 kleine aanpassingen gedaan waardoor het gerecht met een gerust hart aan je vegan friends geserveerd kan worden.
Party pineapple
Pas op, met dit gerecht wanen je gasten zich instant op een tropisch eiland. De combinatie van kruiden, gemengde rijst en een fruity touch geeft deze feestelijke ananas een super mooie look en een verrassende smaak!
Het recept:
Ingrediënten voor 4 stuks:
- 200 G volkoren gemengde rijst
- 2 ananassen
- 100 – 125 G pompoen pitten
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 grote paprika’s
- 1 blok tofu natuur 400 gram
- 2 el tamari
- 2 tl sambal
- 2 tl komijn poeder
- 1-2 el verse gember, geraspt
- 2 tl kerrie poeder
- 1 tl zeezout naar smaak
- 1 kleine limoen
- 2 handvol verse koriander blaadjes + garnering
- 1 el (kokos) olie
Bereiding:
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. (let op volkoren rijst heeft 45 minuutjes de tijd nodig om te garen. Door de rijst een avond van te voren te weken kun je de kooktijd verkorten en de rijst wordt zachter.
- Halveer beide ananassen in de lengte. Maak in de vier helften elk in de lengte 3 diepe inkepingen en daarna in de breedte nogmaals 3 of 4 inkepingen. Vervolgens kun je de ananasblokjes er gemakkelijk uitwippen met je mes of een lepel. Schraap met een lepel de achtergebleven pulp eruit tot je mooi uitgeholde ananassen hebt. De pulp kun je op eten of verwerken in een smoothie 😉 Bewaar de ananassen nog even in de koelkast.
- Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten tot ze poppen en iets kleuren. Voeg een heel klein beetje (kokos) olie toe, roer door en scheper daarna ook een snufje zout door. Schud de pitten uit de pan op een bord om af te koelen.
- Snipper ondertussen de ui en knoflook en snijd de paprika in blokjes. Bak ze in dezelfde koekenpan met wat olie tot de ui glazig is. Prak de tofu in kleine brokjes en brokkel deze door het mengsel van ui, knoflook en paprika. Roer goed door.
- Doe dan de gekookte rijst, ananasblokjes, geroosterde pompoen pitjes en de rest van de ingrediënten (behalve de limoen en koriander voor de garnering) erbij in de pan en schep door elkaar. Knijp de limoen erboven uit. Roer nog een keer en schep de vulling in de uitgeholde ananassen.
- Garneer met de achtergehouden koriander.
Get this party started!
Wil je meer vegan recepten van Isabella en Loulou? Kijk dan eens hier voor een heerlijk chia ontbijtje.
Tekst: Go With The Glow voor Vivonline
Gerelateerde berichten
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
3 september 2015
Gezonde chocopasta
2 juli 2016
3 x ei love you
4 december 2014
Foodtrends 2015
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
2 januari 2020
Bananen mug cake, uit mijn boek ‘Gezonder met Viv’
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
1 januari 2018