Voor een feestelijke gelegenheid werden wij opslag verliefd op de Party Pineapple uit Rens Kroes haar boek : The Party Edition. Wij hebben 2 kleine aanpassingen gedaan waardoor het gerecht met een gerust hart aan je vegan friends geserveerd kan worden.
Party pineapple
Pas op, met dit gerecht wanen je gasten zich instant op een tropisch eiland. De combinatie van kruiden, gemengde rijst en een fruity touch geeft deze feestelijke ananas een super mooie look en een verrassende smaak!
Het recept:
Ingrediënten voor 4 stuks:
- 200 G volkoren gemengde rijst
- 2 ananassen
- 100 – 125 G pompoen pitten
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 grote paprika’s
- 1 blok tofu natuur 400 gram
- 2 el tamari
- 2 tl sambal
- 2 tl komijn poeder
- 1-2 el verse gember, geraspt
- 2 tl kerrie poeder
- 1 tl zeezout naar smaak
- 1 kleine limoen
- 2 handvol verse koriander blaadjes + garnering
- 1 el (kokos) olie
Bereiding:
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. (let op volkoren rijst heeft 45 minuutjes de tijd nodig om te garen. Door de rijst een avond van te voren te weken kun je de kooktijd verkorten en de rijst wordt zachter.
- Halveer beide ananassen in de lengte. Maak in de vier helften elk in de lengte 3 diepe inkepingen en daarna in de breedte nogmaals 3 of 4 inkepingen. Vervolgens kun je de ananasblokjes er gemakkelijk uitwippen met je mes of een lepel. Schraap met een lepel de achtergebleven pulp eruit tot je mooi uitgeholde ananassen hebt. De pulp kun je op eten of verwerken in een smoothie 😉 Bewaar de ananassen nog even in de koelkast.
- Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten tot ze poppen en iets kleuren. Voeg een heel klein beetje (kokos) olie toe, roer door en scheper daarna ook een snufje zout door. Schud de pitten uit de pan op een bord om af te koelen.
- Snipper ondertussen de ui en knoflook en snijd de paprika in blokjes. Bak ze in dezelfde koekenpan met wat olie tot de ui glazig is. Prak de tofu in kleine brokjes en brokkel deze door het mengsel van ui, knoflook en paprika. Roer goed door.
- Doe dan de gekookte rijst, ananasblokjes, geroosterde pompoen pitjes en de rest van de ingrediënten (behalve de limoen en koriander voor de garnering) erbij in de pan en schep door elkaar. Knijp de limoen erboven uit. Roer nog een keer en schep de vulling in de uitgeholde ananassen.
- Garneer met de achtergehouden koriander.
Get this party started!
Wil je meer vegan recepten van Isabella en Loulou? Kijk dan eens hier voor een heerlijk chia ontbijtje.
Tekst: Go With The Glow voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
20 juni 2015
Lazy Sushi
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
8 maart 2016
Detox kan elke dag
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
28 februari 2023
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –