Voor een feestelijke gelegenheid werden wij opslag verliefd op de Party Pineapple uit Rens Kroes haar boek : The Party Edition. Wij hebben 2 kleine aanpassingen gedaan waardoor het gerecht met een gerust hart aan je vegan friends geserveerd kan worden.
Party pineapple
Pas op, met dit gerecht wanen je gasten zich instant op een tropisch eiland. De combinatie van kruiden, gemengde rijst en een fruity touch geeft deze feestelijke ananas een super mooie look en een verrassende smaak!
Het recept:
Ingrediënten voor 4 stuks:
- 200 G volkoren gemengde rijst
- 2 ananassen
- 100 – 125 G pompoen pitten
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 grote paprika’s
- 1 blok tofu natuur 400 gram
- 2 el tamari
- 2 tl sambal
- 2 tl komijn poeder
- 1-2 el verse gember, geraspt
- 2 tl kerrie poeder
- 1 tl zeezout naar smaak
- 1 kleine limoen
- 2 handvol verse koriander blaadjes + garnering
- 1 el (kokos) olie
Bereiding:
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. (let op volkoren rijst heeft 45 minuutjes de tijd nodig om te garen. Door de rijst een avond van te voren te weken kun je de kooktijd verkorten en de rijst wordt zachter.
- Halveer beide ananassen in de lengte. Maak in de vier helften elk in de lengte 3 diepe inkepingen en daarna in de breedte nogmaals 3 of 4 inkepingen. Vervolgens kun je de ananasblokjes er gemakkelijk uitwippen met je mes of een lepel. Schraap met een lepel de achtergebleven pulp eruit tot je mooi uitgeholde ananassen hebt. De pulp kun je op eten of verwerken in een smoothie 😉 Bewaar de ananassen nog even in de koelkast.
- Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten tot ze poppen en iets kleuren. Voeg een heel klein beetje (kokos) olie toe, roer door en scheper daarna ook een snufje zout door. Schud de pitten uit de pan op een bord om af te koelen.
- Snipper ondertussen de ui en knoflook en snijd de paprika in blokjes. Bak ze in dezelfde koekenpan met wat olie tot de ui glazig is. Prak de tofu in kleine brokjes en brokkel deze door het mengsel van ui, knoflook en paprika. Roer goed door.
- Doe dan de gekookte rijst, ananasblokjes, geroosterde pompoen pitjes en de rest van de ingrediënten (behalve de limoen en koriander voor de garnering) erbij in de pan en schep door elkaar. Knijp de limoen erboven uit. Roer nog een keer en schep de vulling in de uitgeholde ananassen.
- Garneer met de achtergehouden koriander.
Get this party started!
Wil je meer vegan recepten van Isabella en Loulou? Kijk dan eens hier voor een heerlijk chia ontbijtje.
Tekst: Go With The Glow voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
8 maart 2016
Detox kan elke dag
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
6 september 2016
Opleiding tot Hormoontherapeut
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
2 mei 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –