Voor een feestelijke gelegenheid werden wij opslag verliefd op de Party Pineapple uit Rens Kroes haar boek : The Party Edition. Wij hebben 2 kleine aanpassingen gedaan waardoor het gerecht met een gerust hart aan je vegan friends geserveerd kan worden.
Party pineapple
Pas op, met dit gerecht wanen je gasten zich instant op een tropisch eiland. De combinatie van kruiden, gemengde rijst en een fruity touch geeft deze feestelijke ananas een super mooie look en een verrassende smaak!
Het recept:
Ingrediënten voor 4 stuks:
- 200 G volkoren gemengde rijst
- 2 ananassen
- 100 – 125 G pompoen pitten
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 grote paprika’s
- 1 blok tofu natuur 400 gram
- 2 el tamari
- 2 tl sambal
- 2 tl komijn poeder
- 1-2 el verse gember, geraspt
- 2 tl kerrie poeder
- 1 tl zeezout naar smaak
- 1 kleine limoen
- 2 handvol verse koriander blaadjes + garnering
- 1 el (kokos) olie
Bereiding:
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. (let op volkoren rijst heeft 45 minuutjes de tijd nodig om te garen. Door de rijst een avond van te voren te weken kun je de kooktijd verkorten en de rijst wordt zachter.
- Halveer beide ananassen in de lengte. Maak in de vier helften elk in de lengte 3 diepe inkepingen en daarna in de breedte nogmaals 3 of 4 inkepingen. Vervolgens kun je de ananasblokjes er gemakkelijk uitwippen met je mes of een lepel. Schraap met een lepel de achtergebleven pulp eruit tot je mooi uitgeholde ananassen hebt. De pulp kun je op eten of verwerken in een smoothie 😉 Bewaar de ananassen nog even in de koelkast.
- Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten tot ze poppen en iets kleuren. Voeg een heel klein beetje (kokos) olie toe, roer door en scheper daarna ook een snufje zout door. Schud de pitten uit de pan op een bord om af te koelen.
- Snipper ondertussen de ui en knoflook en snijd de paprika in blokjes. Bak ze in dezelfde koekenpan met wat olie tot de ui glazig is. Prak de tofu in kleine brokjes en brokkel deze door het mengsel van ui, knoflook en paprika. Roer goed door.
- Doe dan de gekookte rijst, ananasblokjes, geroosterde pompoen pitjes en de rest van de ingrediënten (behalve de limoen en koriander voor de garnering) erbij in de pan en schep door elkaar. Knijp de limoen erboven uit. Roer nog een keer en schep de vulling in de uitgeholde ananassen.
- Garneer met de achtergehouden koriander.
Get this party started!
Wil je meer vegan recepten van Isabella en Loulou? Kijk dan eens hier voor een heerlijk chia ontbijtje.
Tekst: Go With The Glow voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
22 december 2020
Blijf slank tijdens de kerst met onze tips!
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
23 februari 2016
Hongergevoel?
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
3 september 2015
Gezonde chocopasta
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
1 augustus 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –