Voor een feestelijke gelegenheid werden wij opslag verliefd op de Party Pineapple uit Rens Kroes haar boek : The Party Edition. Wij hebben 2 kleine aanpassingen gedaan waardoor het gerecht met een gerust hart aan je vegan friends geserveerd kan worden.
Party pineapple
Pas op, met dit gerecht wanen je gasten zich instant op een tropisch eiland. De combinatie van kruiden, gemengde rijst en een fruity touch geeft deze feestelijke ananas een super mooie look en een verrassende smaak!
Het recept:
Ingrediënten voor 4 stuks:
- 200 G volkoren gemengde rijst
- 2 ananassen
- 100 – 125 G pompoen pitten
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 grote paprika’s
- 1 blok tofu natuur 400 gram
- 2 el tamari
- 2 tl sambal
- 2 tl komijn poeder
- 1-2 el verse gember, geraspt
- 2 tl kerrie poeder
- 1 tl zeezout naar smaak
- 1 kleine limoen
- 2 handvol verse koriander blaadjes + garnering
- 1 el (kokos) olie
Bereiding:
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. (let op volkoren rijst heeft 45 minuutjes de tijd nodig om te garen. Door de rijst een avond van te voren te weken kun je de kooktijd verkorten en de rijst wordt zachter.
- Halveer beide ananassen in de lengte. Maak in de vier helften elk in de lengte 3 diepe inkepingen en daarna in de breedte nogmaals 3 of 4 inkepingen. Vervolgens kun je de ananasblokjes er gemakkelijk uitwippen met je mes of een lepel. Schraap met een lepel de achtergebleven pulp eruit tot je mooi uitgeholde ananassen hebt. De pulp kun je op eten of verwerken in een smoothie 😉 Bewaar de ananassen nog even in de koelkast.
- Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten tot ze poppen en iets kleuren. Voeg een heel klein beetje (kokos) olie toe, roer door en scheper daarna ook een snufje zout door. Schud de pitten uit de pan op een bord om af te koelen.
- Snipper ondertussen de ui en knoflook en snijd de paprika in blokjes. Bak ze in dezelfde koekenpan met wat olie tot de ui glazig is. Prak de tofu in kleine brokjes en brokkel deze door het mengsel van ui, knoflook en paprika. Roer goed door.
- Doe dan de gekookte rijst, ananasblokjes, geroosterde pompoen pitjes en de rest van de ingrediënten (behalve de limoen en koriander voor de garnering) erbij in de pan en schep door elkaar. Knijp de limoen erboven uit. Roer nog een keer en schep de vulling in de uitgeholde ananassen.
- Garneer met de achtergehouden koriander.
Get this party started!
Wil je meer vegan recepten van Isabella en Loulou? Kijk dan eens hier voor een heerlijk chia ontbijtje.
Tekst: Go With The Glow voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
9 april 2014
Ontzuren met thee
23 februari 2016
Hongergevoel?
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
31 maart 2015
Gifvrij eten
31 juli 2014
A kiwi a day…
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
29 december 2021
Celery Juice drinken, alles wat je moet weten om te starten
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
9 november 2014
Herfstige salade
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
1 november 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –