Voor een feestelijke gelegenheid werden wij opslag verliefd op de Party Pineapple uit Rens Kroes haar boek : The Party Edition. Wij hebben 2 kleine aanpassingen gedaan waardoor het gerecht met een gerust hart aan je vegan friends geserveerd kan worden.
Party pineapple
Pas op, met dit gerecht wanen je gasten zich instant op een tropisch eiland. De combinatie van kruiden, gemengde rijst en een fruity touch geeft deze feestelijke ananas een super mooie look en een verrassende smaak!
Het recept:
Ingrediënten voor 4 stuks:
- 200 G volkoren gemengde rijst
- 2 ananassen
- 100 – 125 G pompoen pitten
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 grote paprika’s
- 1 blok tofu natuur 400 gram
- 2 el tamari
- 2 tl sambal
- 2 tl komijn poeder
- 1-2 el verse gember, geraspt
- 2 tl kerrie poeder
- 1 tl zeezout naar smaak
- 1 kleine limoen
- 2 handvol verse koriander blaadjes + garnering
- 1 el (kokos) olie
Bereiding:
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. (let op volkoren rijst heeft 45 minuutjes de tijd nodig om te garen. Door de rijst een avond van te voren te weken kun je de kooktijd verkorten en de rijst wordt zachter.
- Halveer beide ananassen in de lengte. Maak in de vier helften elk in de lengte 3 diepe inkepingen en daarna in de breedte nogmaals 3 of 4 inkepingen. Vervolgens kun je de ananasblokjes er gemakkelijk uitwippen met je mes of een lepel. Schraap met een lepel de achtergebleven pulp eruit tot je mooi uitgeholde ananassen hebt. De pulp kun je op eten of verwerken in een smoothie 😉 Bewaar de ananassen nog even in de koelkast.
- Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten tot ze poppen en iets kleuren. Voeg een heel klein beetje (kokos) olie toe, roer door en scheper daarna ook een snufje zout door. Schud de pitten uit de pan op een bord om af te koelen.
- Snipper ondertussen de ui en knoflook en snijd de paprika in blokjes. Bak ze in dezelfde koekenpan met wat olie tot de ui glazig is. Prak de tofu in kleine brokjes en brokkel deze door het mengsel van ui, knoflook en paprika. Roer goed door.
- Doe dan de gekookte rijst, ananasblokjes, geroosterde pompoen pitjes en de rest van de ingrediënten (behalve de limoen en koriander voor de garnering) erbij in de pan en schep door elkaar. Knijp de limoen erboven uit. Roer nog een keer en schep de vulling in de uitgeholde ananassen.
- Garneer met de achtergehouden koriander.
Get this party started!
Wil je meer vegan recepten van Isabella en Loulou? Kijk dan eens hier voor een heerlijk chia ontbijtje.
Tekst: Go With The Glow voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
19 maart 2019
Viv’s 8 kleine stappen om gezonder te leven
12 januari 2020
Liposomale Vitamine C helpt je bij griep (ook preventief)
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
13 december 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –