Voor een feestelijke gelegenheid werden wij opslag verliefd op de Party Pineapple uit Rens Kroes haar boek : The Party Edition. Wij hebben 2 kleine aanpassingen gedaan waardoor het gerecht met een gerust hart aan je vegan friends geserveerd kan worden.
Party pineapple
Pas op, met dit gerecht wanen je gasten zich instant op een tropisch eiland. De combinatie van kruiden, gemengde rijst en een fruity touch geeft deze feestelijke ananas een super mooie look en een verrassende smaak!
Het recept:
Ingrediënten voor 4 stuks:
- 200 G volkoren gemengde rijst
- 2 ananassen
- 100 – 125 G pompoen pitten
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 grote paprika’s
- 1 blok tofu natuur 400 gram
- 2 el tamari
- 2 tl sambal
- 2 tl komijn poeder
- 1-2 el verse gember, geraspt
- 2 tl kerrie poeder
- 1 tl zeezout naar smaak
- 1 kleine limoen
- 2 handvol verse koriander blaadjes + garnering
- 1 el (kokos) olie
Bereiding:
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. (let op volkoren rijst heeft 45 minuutjes de tijd nodig om te garen. Door de rijst een avond van te voren te weken kun je de kooktijd verkorten en de rijst wordt zachter.
- Halveer beide ananassen in de lengte. Maak in de vier helften elk in de lengte 3 diepe inkepingen en daarna in de breedte nogmaals 3 of 4 inkepingen. Vervolgens kun je de ananasblokjes er gemakkelijk uitwippen met je mes of een lepel. Schraap met een lepel de achtergebleven pulp eruit tot je mooi uitgeholde ananassen hebt. De pulp kun je op eten of verwerken in een smoothie 😉 Bewaar de ananassen nog even in de koelkast.
- Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten tot ze poppen en iets kleuren. Voeg een heel klein beetje (kokos) olie toe, roer door en scheper daarna ook een snufje zout door. Schud de pitten uit de pan op een bord om af te koelen.
- Snipper ondertussen de ui en knoflook en snijd de paprika in blokjes. Bak ze in dezelfde koekenpan met wat olie tot de ui glazig is. Prak de tofu in kleine brokjes en brokkel deze door het mengsel van ui, knoflook en paprika. Roer goed door.
- Doe dan de gekookte rijst, ananasblokjes, geroosterde pompoen pitjes en de rest van de ingrediënten (behalve de limoen en koriander voor de garnering) erbij in de pan en schep door elkaar. Knijp de limoen erboven uit. Roer nog een keer en schep de vulling in de uitgeholde ananassen.
- Garneer met de achtergehouden koriander.
Get this party started!
Wil je meer vegan recepten van Isabella en Loulou? Kijk dan eens hier voor een heerlijk chia ontbijtje.
Tekst: Go With The Glow voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
3 september 2015
Boerenkoolchips
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
20 juni 2015
Lazy Sushi
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
20 juni 2016
3 x koffievervangers
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
13 september 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –