Voor een feestelijke gelegenheid werden wij opslag verliefd op de Party Pineapple uit Rens Kroes haar boek : The Party Edition. Wij hebben 2 kleine aanpassingen gedaan waardoor het gerecht met een gerust hart aan je vegan friends geserveerd kan worden.
Party pineapple
Pas op, met dit gerecht wanen je gasten zich instant op een tropisch eiland. De combinatie van kruiden, gemengde rijst en een fruity touch geeft deze feestelijke ananas een super mooie look en een verrassende smaak!
Het recept:
Ingrediënten voor 4 stuks:
- 200 G volkoren gemengde rijst
- 2 ananassen
- 100 – 125 G pompoen pitten
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 grote paprika’s
- 1 blok tofu natuur 400 gram
- 2 el tamari
- 2 tl sambal
- 2 tl komijn poeder
- 1-2 el verse gember, geraspt
- 2 tl kerrie poeder
- 1 tl zeezout naar smaak
- 1 kleine limoen
- 2 handvol verse koriander blaadjes + garnering
- 1 el (kokos) olie
Bereiding:
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. (let op volkoren rijst heeft 45 minuutjes de tijd nodig om te garen. Door de rijst een avond van te voren te weken kun je de kooktijd verkorten en de rijst wordt zachter.
- Halveer beide ananassen in de lengte. Maak in de vier helften elk in de lengte 3 diepe inkepingen en daarna in de breedte nogmaals 3 of 4 inkepingen. Vervolgens kun je de ananasblokjes er gemakkelijk uitwippen met je mes of een lepel. Schraap met een lepel de achtergebleven pulp eruit tot je mooi uitgeholde ananassen hebt. De pulp kun je op eten of verwerken in een smoothie 😉 Bewaar de ananassen nog even in de koelkast.
- Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten tot ze poppen en iets kleuren. Voeg een heel klein beetje (kokos) olie toe, roer door en scheper daarna ook een snufje zout door. Schud de pitten uit de pan op een bord om af te koelen.
- Snipper ondertussen de ui en knoflook en snijd de paprika in blokjes. Bak ze in dezelfde koekenpan met wat olie tot de ui glazig is. Prak de tofu in kleine brokjes en brokkel deze door het mengsel van ui, knoflook en paprika. Roer goed door.
- Doe dan de gekookte rijst, ananasblokjes, geroosterde pompoen pitjes en de rest van de ingrediënten (behalve de limoen en koriander voor de garnering) erbij in de pan en schep door elkaar. Knijp de limoen erboven uit. Roer nog een keer en schep de vulling in de uitgeholde ananassen.
- Garneer met de achtergehouden koriander.
Get this party started!
Wil je meer vegan recepten van Isabella en Loulou? Kijk dan eens hier voor een heerlijk chia ontbijtje.
Tekst: Go With The Glow voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
8 maart 2016
Detox kan elke dag
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
31 mei 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –