Voor een feestelijke gelegenheid werden wij opslag verliefd op de Party Pineapple uit Rens Kroes haar boek : The Party Edition. Wij hebben 2 kleine aanpassingen gedaan waardoor het gerecht met een gerust hart aan je vegan friends geserveerd kan worden.
Party pineapple
Pas op, met dit gerecht wanen je gasten zich instant op een tropisch eiland. De combinatie van kruiden, gemengde rijst en een fruity touch geeft deze feestelijke ananas een super mooie look en een verrassende smaak!
Het recept:
Ingrediënten voor 4 stuks:
- 200 G volkoren gemengde rijst
- 2 ananassen
- 100 – 125 G pompoen pitten
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 grote paprika’s
- 1 blok tofu natuur 400 gram
- 2 el tamari
- 2 tl sambal
- 2 tl komijn poeder
- 1-2 el verse gember, geraspt
- 2 tl kerrie poeder
- 1 tl zeezout naar smaak
- 1 kleine limoen
- 2 handvol verse koriander blaadjes + garnering
- 1 el (kokos) olie
Bereiding:
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. (let op volkoren rijst heeft 45 minuutjes de tijd nodig om te garen. Door de rijst een avond van te voren te weken kun je de kooktijd verkorten en de rijst wordt zachter.
- Halveer beide ananassen in de lengte. Maak in de vier helften elk in de lengte 3 diepe inkepingen en daarna in de breedte nogmaals 3 of 4 inkepingen. Vervolgens kun je de ananasblokjes er gemakkelijk uitwippen met je mes of een lepel. Schraap met een lepel de achtergebleven pulp eruit tot je mooi uitgeholde ananassen hebt. De pulp kun je op eten of verwerken in een smoothie 😉 Bewaar de ananassen nog even in de koelkast.
- Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten tot ze poppen en iets kleuren. Voeg een heel klein beetje (kokos) olie toe, roer door en scheper daarna ook een snufje zout door. Schud de pitten uit de pan op een bord om af te koelen.
- Snipper ondertussen de ui en knoflook en snijd de paprika in blokjes. Bak ze in dezelfde koekenpan met wat olie tot de ui glazig is. Prak de tofu in kleine brokjes en brokkel deze door het mengsel van ui, knoflook en paprika. Roer goed door.
- Doe dan de gekookte rijst, ananasblokjes, geroosterde pompoen pitjes en de rest van de ingrediënten (behalve de limoen en koriander voor de garnering) erbij in de pan en schep door elkaar. Knijp de limoen erboven uit. Roer nog een keer en schep de vulling in de uitgeholde ananassen.
- Garneer met de achtergehouden koriander.
Get this party started!
Wil je meer vegan recepten van Isabella en Loulou? Kijk dan eens hier voor een heerlijk chia ontbijtje.
Tekst: Go With The Glow voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
1 juli 2016
VEGAN OREO!
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
25 april 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –