Voor een feestelijke gelegenheid werden wij opslag verliefd op de Party Pineapple uit Rens Kroes haar boek : The Party Edition. Wij hebben 2 kleine aanpassingen gedaan waardoor het gerecht met een gerust hart aan je vegan friends geserveerd kan worden.
Party pineapple
Pas op, met dit gerecht wanen je gasten zich instant op een tropisch eiland. De combinatie van kruiden, gemengde rijst en een fruity touch geeft deze feestelijke ananas een super mooie look en een verrassende smaak!
Het recept:
Ingrediënten voor 4 stuks:
- 200 G volkoren gemengde rijst
- 2 ananassen
- 100 – 125 G pompoen pitten
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 grote paprika’s
- 1 blok tofu natuur 400 gram
- 2 el tamari
- 2 tl sambal
- 2 tl komijn poeder
- 1-2 el verse gember, geraspt
- 2 tl kerrie poeder
- 1 tl zeezout naar smaak
- 1 kleine limoen
- 2 handvol verse koriander blaadjes + garnering
- 1 el (kokos) olie
Bereiding:
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. (let op volkoren rijst heeft 45 minuutjes de tijd nodig om te garen. Door de rijst een avond van te voren te weken kun je de kooktijd verkorten en de rijst wordt zachter.
- Halveer beide ananassen in de lengte. Maak in de vier helften elk in de lengte 3 diepe inkepingen en daarna in de breedte nogmaals 3 of 4 inkepingen. Vervolgens kun je de ananasblokjes er gemakkelijk uitwippen met je mes of een lepel. Schraap met een lepel de achtergebleven pulp eruit tot je mooi uitgeholde ananassen hebt. De pulp kun je op eten of verwerken in een smoothie 😉 Bewaar de ananassen nog even in de koelkast.
- Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten tot ze poppen en iets kleuren. Voeg een heel klein beetje (kokos) olie toe, roer door en scheper daarna ook een snufje zout door. Schud de pitten uit de pan op een bord om af te koelen.
- Snipper ondertussen de ui en knoflook en snijd de paprika in blokjes. Bak ze in dezelfde koekenpan met wat olie tot de ui glazig is. Prak de tofu in kleine brokjes en brokkel deze door het mengsel van ui, knoflook en paprika. Roer goed door.
- Doe dan de gekookte rijst, ananasblokjes, geroosterde pompoen pitjes en de rest van de ingrediënten (behalve de limoen en koriander voor de garnering) erbij in de pan en schep door elkaar. Knijp de limoen erboven uit. Roer nog een keer en schep de vulling in de uitgeholde ananassen.
- Garneer met de achtergehouden koriander.
Get this party started!
Wil je meer vegan recepten van Isabella en Loulou? Kijk dan eens hier voor een heerlijk chia ontbijtje.
Tekst: Go With The Glow voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
25 januari 2015
Glutenintolerantie
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
31 maart 2015
Gifvrij eten
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
16 september 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –