We hebben het allemaal wel eens dat het ergens op een moment van je dag allemaal even te veel is. Je loopt compleet vast, er gaan dingen mis, je weet niet hoe je het ooit vandaag allemaal af moeten krijgen etc. Stop! Pas 1 van deze 5 relax tips toe en ga weer verder, dit zal je helpen!

Lach en ontspan

Lachen werkt ontspannend. Zoek een grappig filmpje, leuke foto’s of denk aan een lachwekkende gebeurtenis. Door te lachen daalt de adrenaline in je lichaam, relax!

Thee en iets lekkers

Een kop zwarte thee drinken helpt tegen die stressmomenten. Het zorgt ervoor dat je cortisolniveau zakt. Neem er een lekker stukje pure chocolade bij en het is compleet! Donkere chocola heeft een ontspannende werkingen op de bloedvaten.

Eet een visje

Omega 3 vetzuren maken mensen vriendelijker en gelukkiger. Voeg daarom een lekker stukje zalm, of makreel toe aan je lunch. Of haal een haring als tussendoortje!

Gooi het eruit!

Hoe fijn kan het soms zijn om het er allemaal even uit te gooien, schrijf het op, spreek het uit of schreeuw het uit (doe dit dan wel ergens zodat je omgeving er zo min mogelijk last van heeft. Het moeten geen ‘anti relax momentjes’ voor je geliefde of de buren worden). Vaak geeft dit zo’n enorme opluchting waardoor je je daarna wat relaxter voelt.

Weg die stress

Makkelijk en simpel: masseer het deel van je hand tussen je duim en wijsvinger gedurende 30 seconden. Een goede effectieve manier om te ontstressen!

Probeer het eens uit en kijk welke ‘relax’ momentjes het best bij je passen en werken om je een meer ontspannen gevoel te geven!

Tekst: Suzanne van Laar voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten