Tanden poetsen doen we allemaal. Maar poets jij wel eens je tong? Het is een van mijn beautygeheimen. Wanneer je het ontdekt hebt, kun je niet meer zonder. Het is een eeuwenoude traditie uit de Ayurveda die je niet alleen helpt aan een frissere adem maar ook een manier is om je spijsvertering te verbeteren.

Je spijsvertering

Je spijsvertering begint op het moment dat je eten in je mond stopt. Wanneer je tong bezaaid is met bacteriën, voedselresten, schimmels en/of toxines, kan je tong niet goed bepalen wat voor voedsel je zojuist in je mond hebt gestopt. Het kan dan ook niet de juiste signalen doorgeven aan je spijsverteringstelsel. Bijvoorbeeld over welke verteringsenzymen en hoeveel maagzuur er bijvoorbeeld nodig is. In dat geval worden de toxines opgenomen door je lichaam, en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Voordelen

Je tong schrapen is dus essentieel. Bovendien is gebleken dat het zelfs nog effectiever is om toxines en bacteriën uit je mond te verwijderen dan een tandenborstel. We zetten de belangrijkste voordelen nog even voor je op een rij:

+ Verwijdert bacteriën, voedselresten, schimmels en/of toxines van je tong
+ Verbetert je adem
+ Verbetert je spijsvertering en stimuleert je organen
+ Maakt je smaakpapillen meer gevoelig, waardoor je voedsel beter proeft en het beschermt tegen overeten

Hoe gebruik je het?

Stap 1: Steek je tong naar buiten
Stap 2: Plaats de tongschraper op de achterkant van je tong en beweeg hem langzaam en voorzichtig naar voren zodat je het dunne witte laagje van je tong schrapt. Herhaal in elk geval 3 tot 4 keer.
Stap 3: Spoel je mond en geniet van een intens fris gevoel. En waarschijnlijk wil je net als ik nu nooit meer zonder!

Tip

We raden je wel aan om een roestvrijstalen tongschraper aan te schaffen. Koper zijn we niet zo’n fan van omdat het kan leiden tot metaaltoxiciteit. Roestvrijstaal is een meer veilige optie. Je kunt er eentje vinden in onze webshop!

 

Bron: thechalkboardmag

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten