We weten allemaal dat avocado ontzettend gezond is. Er worden wereldwijd dan ook vijf miljoen avocado’s per jaar geproduceerd. Maar weet jij wat eigenlijk het gezondste deel van de avocado is?
Avocado kan je overal voor gebruiken
We gebruiken het vruchtvlees en maken er allerlei lekkers van: smoothies, salades of zelfs chocolademousse. Ook worden de pitten van de avocado in de industrie gebruikt om olie van te maken, maar wist je dat uit onderzoek blijkt dat we iets in het gebruik van dit stuk fruit over het hoofd hebben gezien?
Het gezondste deel van de avocado is dus de pit
Het dunne schilletje wat om de pit van een avocado heen zit, blijkt uit onderzoek zeer interessante eigenschappen te hebben. Het bevat namelijk stoffen die gebruikt kunnen worden in de behandeling van kanker, hartziekten en aderverkalking. Ook bevat het een vetzuur met antivirale werking. Het doel na deze ontdekking is om deze stoffen in te zetten om medicijnen te produceren met meer potentie en minder bijwerkingen.
Meer mogelijkheden met de avocado
Naast een medicinale toepassing van de schil van de avocadopit, is het ook mogelijk om bepaalde stoffen te gebruiken voor diverse andere producten. Denk hierbij aan cosmetica, parfum en als basis voor voedingssupplementen (hier meer info.) Wat betekent dit onderzoek voor jou?
Op korte termijn zal je er in de farmacie of de wereld van cosmetica nog niets van merken. Onderzoek vraagt om vervolgonderzoek en daar gaat veel tijd in zitten. Toch denken wij dat we al wel één conclusie kunnen trekken: zonde, om zo’n natuurlijk gezond product als afval in de prullenbak te gooien!
Niet erg aantrekkelijk natuurlijk, zo’n schil van een avocadopit. Wat moet je ermee? Onze tip: gooi ‘m door de blender wanneer je je favoriete groene smoothie maakt!
Wil jij meer weten over avocado?
Wij hebben een greep aan mogelijkheden met dit gezonde vruchtje voor je op een rij gezet. Wil je aan de slag met avocado in je maaltijden? Probeer dan eens dit recept voor avocado risotto of dit recept voor boekweitwraps met zalm en avocado.
Tekst: Marieke de Groot voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
25 juni 2015
Eivissa Food
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
21 februari 2019
Lukt afvallen niet? Dit kan de reden zijn!
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
23 december 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –