We weten allemaal dat avocado ontzettend gezond is. Er worden wereldwijd dan ook vijf miljoen avocado’s per jaar geproduceerd. Maar weet jij wat eigenlijk het gezondste deel van de avocado is?
Avocado kan je overal voor gebruiken
We gebruiken het vruchtvlees en maken er allerlei lekkers van: smoothies, salades of zelfs chocolademousse. Ook worden de pitten van de avocado in de industrie gebruikt om olie van te maken, maar wist je dat uit onderzoek blijkt dat we iets in het gebruik van dit stuk fruit over het hoofd hebben gezien?
Het gezondste deel van de avocado is dus de pit
Het dunne schilletje wat om de pit van een avocado heen zit, blijkt uit onderzoek zeer interessante eigenschappen te hebben. Het bevat namelijk stoffen die gebruikt kunnen worden in de behandeling van kanker, hartziekten en aderverkalking. Ook bevat het een vetzuur met antivirale werking. Het doel na deze ontdekking is om deze stoffen in te zetten om medicijnen te produceren met meer potentie en minder bijwerkingen.
Meer mogelijkheden met de avocado
Naast een medicinale toepassing van de schil van de avocadopit, is het ook mogelijk om bepaalde stoffen te gebruiken voor diverse andere producten. Denk hierbij aan cosmetica, parfum en als basis voor voedingssupplementen (hier meer info.) Wat betekent dit onderzoek voor jou?
Op korte termijn zal je er in de farmacie of de wereld van cosmetica nog niets van merken. Onderzoek vraagt om vervolgonderzoek en daar gaat veel tijd in zitten. Toch denken wij dat we al wel één conclusie kunnen trekken: zonde, om zo’n natuurlijk gezond product als afval in de prullenbak te gooien!
Niet erg aantrekkelijk natuurlijk, zo’n schil van een avocadopit. Wat moet je ermee? Onze tip: gooi ‘m door de blender wanneer je je favoriete groene smoothie maakt!
Wil jij meer weten over avocado?
Wij hebben een greep aan mogelijkheden met dit gezonde vruchtje voor je op een rij gezet. Wil je aan de slag met avocado in je maaltijden? Probeer dan eens dit recept voor avocado risotto of dit recept voor boekweitwraps met zalm en avocado.
Tekst: Marieke de Groot voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
15 februari 2017
FRIET
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
17 september 2015
Ontbijt ijs
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
12 juni 2014
Frisse juice
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
20 januari 2020
Omega 3 een onmisbare dagelijkse aanvulling
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
30 juni 2018
Sandra –
Goed, duidelijk en snelle levering
Daphne D. –
Diana –
Marianne –
Anoniem –