We weten allemaal dat avocado ontzettend gezond is. Er worden wereldwijd dan ook vijf miljoen avocado’s per jaar geproduceerd. Maar weet jij wat eigenlijk het gezondste deel van de avocado is?
Avocado kan je overal voor gebruiken
We gebruiken het vruchtvlees en maken er allerlei lekkers van: smoothies, salades of zelfs chocolademousse. Ook worden de pitten van de avocado in de industrie gebruikt om olie van te maken, maar wist je dat uit onderzoek blijkt dat we iets in het gebruik van dit stuk fruit over het hoofd hebben gezien?
Het gezondste deel van de avocado is dus de pit
Het dunne schilletje wat om de pit van een avocado heen zit, blijkt uit onderzoek zeer interessante eigenschappen te hebben. Het bevat namelijk stoffen die gebruikt kunnen worden in de behandeling van kanker, hartziekten en aderverkalking. Ook bevat het een vetzuur met antivirale werking. Het doel na deze ontdekking is om deze stoffen in te zetten om medicijnen te produceren met meer potentie en minder bijwerkingen.
Meer mogelijkheden met de avocado
Naast een medicinale toepassing van de schil van de avocadopit, is het ook mogelijk om bepaalde stoffen te gebruiken voor diverse andere producten. Denk hierbij aan cosmetica, parfum en als basis voor voedingssupplementen (hier meer info.) Wat betekent dit onderzoek voor jou?
Op korte termijn zal je er in de farmacie of de wereld van cosmetica nog niets van merken. Onderzoek vraagt om vervolgonderzoek en daar gaat veel tijd in zitten. Toch denken wij dat we al wel één conclusie kunnen trekken: zonde, om zo’n natuurlijk gezond product als afval in de prullenbak te gooien!
Niet erg aantrekkelijk natuurlijk, zo’n schil van een avocadopit. Wat moet je ermee? Onze tip: gooi ‘m door de blender wanneer je je favoriete groene smoothie maakt!
Wil jij meer weten over avocado?
Wij hebben een greep aan mogelijkheden met dit gezonde vruchtje voor je op een rij gezet. Wil je aan de slag met avocado in je maaltijden? Probeer dan eens dit recept voor avocado risotto of dit recept voor boekweitwraps met zalm en avocado.
Tekst: Marieke de Groot voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
25 maart 2015
De vetfluisteraar
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
13 oktober 2018
Sushi omelet
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
2 november 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –