Al jaren eet ik zo min mogelijk gluten, maar ik kan op zijn tijd wel echt genieten van een smakelijk boterhammetje. Erg blij was ik, dat het glutenvrije broodmerk Genius bij mij kwam met de vraag of ik bij hun gezellige bloggerslunch wilde zijn en een klein verhaaltje wilde houden over waarom ik al jaren zo min mogelijk gluten eet. Dat deed ik met liefde natuurlijk. Terwijl de foodbloggers mochten genieten van alle diverse boterhammetjes, mocht ik samen met Lucinda, oprichtster van Genius, ons glutenvrije verhaaltje doen.
Lucinda Bruce-Gardyne – oprichtster Genius
Lucinda en ik hadden direct een klik en ik was meteen geïnspireerd door haar persoonlijke verhaal. Lucinda is kok, moeder en ondernemer en vandaar dat Genius is ontstaan in haar eigen keuken in Engeland. Haar 3 jarige zoon heeft een gluten intolerantie en vindt het glutenvrij brood dat op de markt is gewoonweg niet lekker. Lucinda is daarom zelf aan de slag gegaan.
Het lekkerste glutenvrije brood
Het was 3 jaar ploeteren in de keuken: urenlang verschillende recepten uitproberen, 2 kapotte ovens en 3 kapotte keukenmachines. Toch is het Lucinda toch gelukt om het perfecte glutenvrije brood te maken. Brood wat haar zoontje echt lekker vindt, maar ook de rest van het gezin. Brood dat smaakt naar gewoon brood. Niet een soort van karton, waar veel mensen over klagen als ze glutenvrij brood eten. Natuurlijk is dit brood niet alleen voor de coeliakie patiënten, maar voor iedereen die wat wil minderen met gluten om simpelweg niet goed reageren op gluten en af en toe gezond brood willen eten, zoals ik!
Hoe gezond is het brood?
Er zit wel wat suiker in, helaas ontkom je daar bij glutenvrije producten bijna niet aan. Genius probeert al haar ingrediënten zo puur mogelijk te houden, de toevoegingen te beperken waar mogelijk en zich steeds verder te ontwikkelen.
Aanrader!
Ik ben fan! Zo af en toe een boterhammetje is toch wel echt heel lekker en ze hebben ook nog veel verschillende soorten en tevens de allerlekkerste chocolade muffins. Voor de mensen met Coeliakie is Genius echt een aanrader, maar ook voor ons die op de gluten letten.
Probeer Genius nu zelf! Het brood, en muffins, zijn te koop bij de plaatselijke supermarkt.
Tekst: Vivian Reijs voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
31 maart 2015
Gifvrij eten
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
20 februari 2018
Verschillende gezichtsoefeningen voor een natuurlijke facelift
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
28 maart 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –