Al jaren eet ik zo min mogelijk gluten, maar ik kan op zijn tijd wel echt genieten van een smakelijk boterhammetje. Erg blij was ik, dat het glutenvrije broodmerk Genius bij mij kwam met de vraag of ik bij hun gezellige bloggerslunch wilde zijn en een klein verhaaltje wilde houden over waarom ik al jaren zo min mogelijk gluten eet. Dat deed ik met liefde natuurlijk.  Terwijl de foodbloggers mochten genieten van alle diverse boterhammetjes, mocht ik samen met Lucinda, oprichtster van Genius, ons glutenvrije verhaaltje doen.

Lucinda Bruce-Gardyne – oprichtster Genius
Lucinda en ik hadden direct een klik en ik was meteen geïnspireerd door haar persoonlijke verhaal. Lucinda is kok, moeder en ondernemer en vandaar dat Genius is ontstaan in haar eigen keuken in Engeland. Haar 3 jarige zoon heeft een gluten intolerantie en vindt het glutenvrij brood dat op de markt is gewoonweg niet lekker. Lucinda is daarom zelf aan de slag gegaan.

Het lekkerste glutenvrije brood
Het was 3 jaar ploeteren in de keuken: urenlang verschillende recepten uitproberen, 2 kapotte ovens en 3 kapotte keukenmachines. Toch is het Lucinda toch gelukt om het perfecte glutenvrije brood te maken. Brood wat haar zoontje echt lekker vindt, maar ook de rest van het gezin. Brood dat smaakt naar gewoon brood. Niet een soort van karton, waar veel mensen over klagen als ze glutenvrij brood eten. Natuurlijk is dit brood niet alleen voor de coeliakie patiënten, maar voor iedereen die wat wil minderen met gluten om simpelweg niet goed reageren op gluten en af en toe gezond brood willen eten, zoals ik!

Hoe gezond is het brood?
Er zit wel wat suiker in, helaas ontkom je daar bij glutenvrije producten bijna niet aan. Genius probeert al haar ingrediënten zo puur mogelijk te houden, de toevoegingen te beperken waar mogelijk en zich steeds verder te ontwikkelen.

Aanrader!
Ik ben fan! Zo af en toe een boterhammetje is toch wel echt heel lekker en ze hebben ook nog veel verschillende soorten en tevens de allerlekkerste chocolade muffins. Voor de mensen met Coeliakie is Genius echt een aanrader, maar ook voor ons die op de gluten letten.

Probeer Genius nu zelf! Het brood, en muffins, zijn te koop bij de plaatselijke supermarkt.

Tekst: Vivian Reijs voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten