Al jaren eet ik zo min mogelijk gluten, maar ik kan op zijn tijd wel echt genieten van een smakelijk boterhammetje. Erg blij was ik, dat het glutenvrije broodmerk Genius bij mij kwam met de vraag of ik bij hun gezellige bloggerslunch wilde zijn en een klein verhaaltje wilde houden over waarom ik al jaren zo min mogelijk gluten eet. Dat deed ik met liefde natuurlijk. Terwijl de foodbloggers mochten genieten van alle diverse boterhammetjes, mocht ik samen met Lucinda, oprichtster van Genius, ons glutenvrije verhaaltje doen.
Lucinda Bruce-Gardyne – oprichtster Genius
Lucinda en ik hadden direct een klik en ik was meteen geïnspireerd door haar persoonlijke verhaal. Lucinda is kok, moeder en ondernemer en vandaar dat Genius is ontstaan in haar eigen keuken in Engeland. Haar 3 jarige zoon heeft een gluten intolerantie en vindt het glutenvrij brood dat op de markt is gewoonweg niet lekker. Lucinda is daarom zelf aan de slag gegaan.
Het lekkerste glutenvrije brood
Het was 3 jaar ploeteren in de keuken: urenlang verschillende recepten uitproberen, 2 kapotte ovens en 3 kapotte keukenmachines. Toch is het Lucinda toch gelukt om het perfecte glutenvrije brood te maken. Brood wat haar zoontje echt lekker vindt, maar ook de rest van het gezin. Brood dat smaakt naar gewoon brood. Niet een soort van karton, waar veel mensen over klagen als ze glutenvrij brood eten. Natuurlijk is dit brood niet alleen voor de coeliakie patiënten, maar voor iedereen die wat wil minderen met gluten om simpelweg niet goed reageren op gluten en af en toe gezond brood willen eten, zoals ik!
Hoe gezond is het brood?
Er zit wel wat suiker in, helaas ontkom je daar bij glutenvrije producten bijna niet aan. Genius probeert al haar ingrediënten zo puur mogelijk te houden, de toevoegingen te beperken waar mogelijk en zich steeds verder te ontwikkelen.
Aanrader!
Ik ben fan! Zo af en toe een boterhammetje is toch wel echt heel lekker en ze hebben ook nog veel verschillende soorten en tevens de allerlekkerste chocolade muffins. Voor de mensen met Coeliakie is Genius echt een aanrader, maar ook voor ons die op de gluten letten.
Probeer Genius nu zelf! Het brood, en muffins, zijn te koop bij de plaatselijke supermarkt.
Tekst: Vivian Reijs voor VivOnline
Gerelateerde berichten
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
6 september 2016
TERUG NAAR SCHOOL: OPLEIDING HORMOON THERAPEUT
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
24 augustus 2016
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
1 december 2020
De leukste cadeaus voor kerst om te geven en om te krijgen
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
1 februari 2018
Gezonde samenwerking Vivonline & Blushing
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
6 januari 2020